Zakaj ne v kopalnici?

Ali pralni stroj spada v kopalnico? Ne nujno, lahko pa ga tja postavite, če pri tem upoštevate določene zahteve. Lastniki enodružinskih hiš pralni stroj pogosto postavijo v klet. Pri stanovanjih, v katerih prebivajo njihovi lastniki, pogosto ni tako, medtem ko pri najetih stanovanjih skupna uporaba pralnice pogosto povzroči vrsto konfliktov. Ne glede na razlog je treba v določenih primerih pralni stroj postaviti v bivalni prostor. Kuhinja je bila nekoč priljubljena izbira, medtem ko se danes daje prednost ločenim prostorom (v Švici znanim kot »Réduit«) ali kopalnicam.

Ustvarjanje prostora za pralni stroj v kopalnici

Ustvarjanje prostora

Ne glede na izbiro je optimiziranje razpoložljivega prostora vedno dobra ideja. Za postavitev pralnega stroja v kopalnico obstajajo dobri razlogi, če se lahko vsi predmeti, potrebni za vsakodnevno uporabo, priročno shranijo v omarico z ogledalom ali druge omarice. Navsezadnje je pranje perila dejavnost, ki se prvotno naj ne bi opravljala v tem prostoru in ki vključuje različne predmete, kot so mehčalci, pralni praški in koš za perilo. Ti predmeti v kopalnici potrebujejo prostor, kjer ne bodo nikomur v napoto. Že na začetku je dobro preprečiti možnost za nastanek kaosa.

Popolno mesto

Najprej odgovorimo na vprašanje popolne lokacije. V kopalnici so potrebni priključki za dovod vode že na voljo. Ti narekujejo tudi, koliko svobode imate pri izbiri mesta za pralni stroj: priključne cevi za dobavo vode lahko merijo do dva metra, pravi Urs Bohnsack, produktni vodja pri Geberitu, ki je strokovnjak za priključke za odvajanje in sita. Prav tako morate zagotoviti priključek za odvajanje in povezavo z električnim omrežjem. In potem? Nato razmislite o tem, kako boste vse skupaj povezali. »Če ste pri gradnji kopalnice morda upoštevali možnost postavitve pralnega stroja v kopalnico enkrat v prihodnosti, ker boste objekt morda nekoč oddajali, ste v prednosti,« pravi Urs Bohnsack. »V tem primeru je mogoče priključke pripraviti takoj, kar je zagotovo najbolj neposredna rešitev.«

Help from a plumber

Kaj pa lahko naredite, če na to niste pomislili že prej? »Improviziranje je vedno možno,« pravi strokovnjak Urs Bohnsack, »vendar lahko s tem tvegate škodo zaradi vode in ustvarite manj priročno rešitev.« Vodovodar vam lahko pomaga ustvariti zanesljivo naknadno inštalacijo. »Sito umivalnika lahko zamenjate z modelom, ki ima fiksni priključek za odvodno cev. Kar zadeva dovod vode, lahko vodovodar namesti kotni element v priključek za mrzlo vodo na umivalniku, s katerim se bo v pralni stroj zanesljivo dobavljala voda,« pojasnjuje Urs Bohnsack.

Izdelki za kopalnico

Katera kopalnica je primerna za vas?

Popolna kopalnica lahko izpolni celo vrsto želja in zahtev. In kakšne so vaše potrebe? Ali vam je pomemben prostor, čistoča ali dizajn? So vam všeč izdelki, preprosti za uporabo, ali imate raje posebne dodatke za udobje, ki vam ga nudi npr. straniščna školjka s prho Geberit AquaClean? Ali pa vam je morda ljubši univerzalni dizajn? Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, bomo vaš vsakdan poenostavili s pametnimi rešitvami za kopalnico.

Več prostora v kopalnici
Več čistoče v kopalnici
Več funkcionalnega dizajna v kopalnici
Več udobja v kopalnici
Več dostopnosti za gibalno ovirane osebe v kopalnici
Več preprostosti za uporabo v kopalnici