Naj vaša kopalnica zasije

Kovinski videz – naj gre za tistega z visokim sijajem ali brušenega – je nekaj, na kar so dandanes vsi nori. Zlato, medenina, baker in drugi kovinski odtenki so zdaj modna izbira za bivalne in kopalniške prostore.

Pohištvo, dodatki, luči in stenski materiali s kovinskim sijajem so postali nepogrešljiva izbira pri oživljanju najnovejših dizajnerskih konceptov interierja. Ta šik videz ne poskrbi samo za kanček luksuza, temveč omogoči tudi različne kombinacije barv in materialov, ki se brezhibno zlijejo ne glede na izbiro dizajna.

Kovinski učinki, ki ukradejo pozornost

Poleg kovinskih elementov v različnih toplih odtenkih zlate so tudi odtenki črnega kroma in rdečega zlata postali izjemno priljubljeni pri minimalističnih dizajnih.

Tudi tukaj pa velja, da je treba najti pravo ravnovesje. V enem prostoru naj ne bo več kovinskih tonov, da se izognete ustvarjanju videza neurejenosti ali prekomerne razkošnosti, lahko pa z uporabo različnih tekstur površin ustvarite videz, ki vzbuja zanimanje in še vedno ostaja skladen. Kombiniranje različnih kovinskih barv s kromom je prav tako nekaj, čemur se izognite, saj krom ustvari dominanten učinek v vsakem prostoru, tudi v kopalnici, in sploh ni tako nevtralna izbira, kot številni menijo.

Ustvarjanje harmonije

»Sprva so bile zlate armature priljubljena možnost za dodajanje sodobnih kovinskih lastnosti kopalnici. Armature so zelo pomembna lastnost kopalnic, zato Geberit ponuja aktivirne tipke in tuš kanalete v različnih kovinskih tonih, ki se prilegajo oblikovalskemu konceptu. Gre za to, da harmonično videti kopalnici dodamo popolne zaključke, «pojasnjuje Daniel Raissle, vodja armatur in aktivirnih tipk pri Geberitu.

Osredotočite se na polni učinek

Današnji trendi kopalnic so osredotočeni na temne barve in naravne ali mineralne površine, kot so orehi, skrilavci ali betonski videz - kovinski poudarki pa odlično dopolnjujejo te modele. Ne smemo pozabiti, da podrobnosti dajejo sobam lasten občutek identitete in individualnosti. Armature, aktivirne tipke, tuš kanalete, ogledala in razdelilniki mila v doslednih kovinskih barvah združujejo oblike, ustvarjajo harmoničen učinek in naredijo kopalnice bolj domače - glavna zahteva danes.

Kopalniški izdelki s funkcionalnim dizajnom