Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti .

V redu
Geberit Slovenija

Izjava o varstvu podatkov

1 Področje veljavnosti

Ta Izjava o varstvu podatkov velja za uporabo tega spletnega mesta (»www.geberit.si«) in prek njega ponujenih storitev. Varstvo vaših osebnih podatkov je za nas zelo pomembno. V nadaljevanju pojasnjujemo, kako obdelujemo vaše osebne podatke pri uporabi našega spletnega mesta. Izraz »Osebni podatki« zajema vse podatke, ki se nanašajo na vas osebno ali bi lahko kazali na vas, kot so ime, naslov, e-poštni naslovi in obnašanje uporabnikov.

2 Upravljavec

Ponudnik tega spletnega mesta in upravljavec, ki obdeluje vaše osebne podatke prek tega spletnega mesta, je Geberit prodaja, d.o.o., Bezena 55A, 2342 Ruše, info.si@geberit.com

3 Pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Našim pooblaščenim osebam za varstvo podatkov lahko pišete na dataprotection@geberit.com ali na naš poštni naslov s pripisom »Pooblaščena oseba za varstvo podatkov«.

4 Avtomatizirano zbiranje in obdelava podatkov

4.1 Kot pri vsakem spletnem mestu naš strežnik samodejno in začasno zbira podatke v strežniških dnevniških datotekah, ki se prenašajo prek brskalnika, če tega niste deaktivirali. Če si želite ogledati naše spletno mesto, iz tehničnega vidika potrebujemo določene vrste podatkov, da vam lahko prikažemo spletno mesto ter zagotovimo stabilnost in varnost. Ti podatki so naslednji:

  • naslov IP računalnika, ki pošlje zahtevo,
  • datotečno zahtevo odjemalca,
  • odzivno oznako http,
  • spletno stran, s katere nas obiščete (URL posrednika),
  • čas strežniške zahteve,
  • vrsto in različico brskalnika in
  • operacijski sistem računalnika, ki pošlje zahtevo.

4.2 Podatki na teh strežniških dnevniških datotekah ne bodo analizirani na način, ki bi omogočal identifikacijo posameznikov. Če zgoraj navedene informacije vključujejo osebne podatke (zlasti naslov IP), pravno podlago za to zbiranje predstavlja točka (f) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu podatkov (»GDPR«). Zakoniti interes, ki ga zasledujemo pri zbiranju teh podatkov, je zagotovitev pravilnega delovanja našega spletnega mesta. Če potrebujete nadaljnje informacije v zvezi z uravnoteženjem interesov, ki se mora izvajati v skladu s točko (f) člena 6(1) uredbe GDPR, se obrnite na nas prek kontaktnih podatkov, podanih pod točko 2. Če vaše podatke obdelujemo za namene zagotavljanja funkcij našega spletnega mesta, kot je opisano zgoraj, ste zakonsko obvezani, da nam zagotovite te podatke. Brez teh podatkov vam ne moremo zagotoviti teh funkcij.

4.3 To spletno mesto uporablja določene tehnologije in orodja, ki so opisani spodaj. Če jih ne želite uporabljati, pri vsakem orodju navajamo različne možnosti in nastavitve, da preprečite njegovo uporabo.

4.4 Google Analytics

4.4.1 To spletno mesto uporablja Google Analytics, storitev za spletno analitiko družbe Google Inc, (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA; »Google«). Uporaba zajema način delovanja »Universal Analytics«. Ta omogoča, da se podatkom, sejam in interakcijam po več napravah dodeli psevdonimen ID uporabnika (User ID) ter nam na ta način omogoča, da analiziramo dejavnosti uporabnika na vseh napravah. Google Analytics uporablja piškotke: to so besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletnih mest.

4.4.2 Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta, ki jih zberejo piškotki, se praviloma prenesejo v enega od Googlovih strežnikov v ZDA in se tam shranijo. Ker je na tem spletnem mestu aktivirana anonimnost naslova IP, Google vaš naslov IP v državah članicah Evropske unije ali v drugih državah podpisnicah Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru predhodno skrajša. Le izjemoma se v strežnik družbe Google v ZDA prenese celoten naslov IP in se skrajša tam. Naslov IP, ki ga storitev Google Analytics pridobi od vašega spletnega brskalnika, ne bo združen z ostalimi podatki družbe Google. Po naročilu ponudnika tega spletnega mesta Google te informacije uporablja za vrednotenje vaše uporabe spletnega mesta, sestavljanje poročil o dejavnostih na spletnem mestu in izvajanje drugih storitev za ponudnika spletnega mesta, povezanih z uporabo spletnega mesta in interneta.

4.4.3 Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo brskalnika, vendar vas opozarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta. Če prek naslednje povezave (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de) prenesete in namestite dodatek za brskalnik, lahko poleg tega preprečite tudi beleženje podatkov, ki jih ustvarijo piškotki in ki se navezujejo na vašo uporabo spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), ter obdelavo teh podatkov s strani družbe Google. Piškotki za zavrnitev preprečijo prihodnje beleženje vaših podatkov pri obisku tega spletnega mesta. Da preprečite beleženje s strani Universal Analytics po različnih napravah, morate zavrnitev izvesti v vseh sistemih, ki jih uporabljate.

4.4.4 Uporaba storitve Google Analytics se izvaja na podlagi našega zakonitega interesa za vzpostavitev storitve, ki ustreza potrebam naših strank, omogoča statistično analizo in uspešno promovira našo spletno stran. Pravna podlaga za slednje je vzpostavljena v točki (f) člena 6(1) uredbe GDPR.

4.5 Google AdWords

4.5.1 Ponudbo Google AdWords (vklj. ponovno trženje Google AdWords) uporabljamo, da bi z oglasi (t.i. Google AdWords) na zunanjih spletnih mestih opozarjali na privlačne ponudbe. Z uporabo podatkov, zbranih iz tovrstnih oglaševalskih kampanj, lahko ugotovimo, kako uspešni so posamezni oglasi. To orodje uporabljamo, da bi vam prikazovali oglase, ki bi vas utegnili zanimati, da bi spletno mesto naredili za vas zanimivejše in da bi dosegli pošten obračun oglaševalskih stroškov.

4.5.2 Te oglase izvaja Google prek t.i. oglasnega strežnika (»Ad Server«). V ta namen uporabljamo piškotke oglasnega strežnika, s katerimi se lahko merijo določeni parametri za meritve uspešnosti, kot so pogostost prikazovanja oglasov in pogostost klikov uporabnikov. Če na naše spletno mesto prispete prek Googlovega oglasa, Google AdWords shrani piškotek v vaš računalnik. Ti piškotki praviloma po 90 dneh potečejo in niso namenjeni, da se vas osebno identificira. Piškotek te vrste bo običajno vseboval podatke za analizo, kot so enolični ID piškotka, število prikazov oglasa na umestitev (pogostost), zadnji prikaz (relevantno za konverzije po ogledu) ter informacije o zavrnitvi (označitev, da uporabnik ne želi biti več nagovorjen).

4.5.3 Ti piškotki omogočajo Googlu, da prepozna vaš spletni brskalnik. Če uporabnik obišče določene strani spletnega mesta stranke AdWords in v njegovem računalniku shranjen piškotek še ni potekel, lahko Google in stranka prepoznata, da je uporabnik kliknil oglas in bil preusmerjen na to stran. Vsaki stranki AdWords je dodeljen drug piškotek. Piškotkom tako ni mogoče slediti prek spletnega mesta stranke AdWords. Mi sami v prej omenjenih oglasih ne zbiramo in ne obdelujemo nobenih osebnih podatkov, temveč od le prejemamo statistične analize podatkov od Googla. Na podlagi teh analiz lahko prepoznamo, kateri uporabljeni oglasi so posebej učinkoviti. Nadaljnjih podatkov o uporabi oglaševalskih sredstev ne prejemamo, predvsem pa ne moremo uporabiti teh informacij, da bi identificirali uporabnika.

4.6 DoubleClick by Google

4.6.1 To spletno mesto uporablja tudi orodje DoubleClick by Google. DoubleClick uporablja piškotke z namenom prikaza oglasov, relevantnih za uporabnike, izboljšanja poročanja o uspešnosti kampanje ali – pri aktiviranju funkcije omejevanja pogostosti (tj. Frequency Capping) – preprečiti, da uporabnik večkrat vidi iste oglase. Prek ID-ja piškotka Google beleži, kateri oglasi se objavijo v katerem brskalniku, in tako lahko prepreči, da se prikažejo večkrat. Prav tako lahko DoubleClick z ID-ji piškotkov beleži t.i. konverzije, ki se navezujejo na zahteve za oglase. Do konverzije pride, če, na primer, uporabnik vidi oglas DoubleClick ter pozneje z istim brskalnikom prikliče spletno mesto oglaševalca in na njem nekaj kupi, pri tem pa uporablja isti brskalnik. Po navedbah Googla piškotki DoubleClick ne vsebujejo osebnih podatkov.

4.6.2 Zaradi uporabljenih orodij Google AdWords in DoubleClick by Google vaš brskalnik samodejno vzpostavi neposredno povezavo z Googlovim strežnikom. Na obseg in nadaljnjo uporabo podatkov, ki jih Google zbere z uporabo teh orodij, nimamo vpliva, zato informacije iz te politike zasebnosti ustrezajo našemu trenutnemu razumevanju zadeve. Ker je bila storitev DoubleClick integrirana v našo spletno stran, bo Google obveščen, da ste obiskali relevantni del naše spletne strani ali kliknili na naš oglas. Če ste registrirani v storitvi Google, lahko Google obisk poveže z vašim računom. Tudi če niste registrirani pri Googlu oz. se niste vpisali, obstaja možnost, da Google pridobi in shrani vaš naslov IP.

4.6.3 Nadaljnje informacije o storitvi DoubleClick by Google dobite na naslovu https://www.google.de/doubleclick , informacije o varstvu podatkov pri Google na splošno pa na naslovu https://www.google.de/intl/de/policies/privacy .

4.7 Sodelovanje v storitvah Google AdWords in DoubleClick lahko odklonite na različne načine:

4.7.1 z ustrezno nastavitvijo brskalnika; zlasti preprečitev piškotkov tretjih oseb povzroči, da ne prejemate oglasov tretjih ponudnikov;

4.7.2 z deaktiviranjem piškotkov za sledenje konverzij, pri čemer brskalnik nastavite tako, da se blokirajo piškotki z domene »www.googleadservices.com«, https://www.google.de/settings/ads, pri čemer se ta nastavitev izbriše, če izbrišete piškotke;

4.7.3 z deaktiviranjem oglasov, povezanih z interesi, ki so del samo urejevalne kampanje »About Ads«, prek povezave http://www.aboutads.info/choices, pri čemer se ta nastavitev izbriše, če izbrišete piškotke;

4.7.4 s trajnim deaktiviranjem v brskalnikih Firefox, Internet Explorer ali Google Chrome na povezavi http://www.google.com/settings/ads/plugin. Opozarjamo vas, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu.

4.8 Pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov je točka (f) člena 6(1) uredbe GDPR. Naš zakoniti interes za uporabo storitve DoubleClick by Google je prikazovanje oglasov v skladu z interesi uporabnikov in splošno izvajanje tržnih raziskav. Če potrebujete nadaljnje informacije v zvezi z uravnoteženjem interesov, ki se mora izvajati v skladu s točko (f) člena 6(1) uredbe GDPR, se obrnite na nas prek zgoraj podanih kontaktnih podatkov.

4.9 AppNexus, Media Innovation Group, Adform, Plista, Sizmek

4.9.1 To spletno mesto prav tako uporablja orodja od AppNexus, Media Innovation Group, Adform, Plista in Sizmek:

4.9.2 Ta orodja uporabljajo piškotke za prikaz oglasov, ki so relevantni za uporabnike, za izboljšanje poročanja o uspešnosti kampanje ali za preprečitev, da uporabnik večkrat vidi iste oglase. Prek ID-ja piškotka orodja beležijo kateri oglasi se objavijo v katerem brskalniku, in tako lahko pri aktiviranju funkcije omejevanja pogostosti preprečijo, da se prikažejo večkrat. Po navedbah teh tretjih ponudnikov piškotki orodij ne vsebujejo osebnih podatkov.

4.9.3 Zaradi uporabljenih orodij vaš brskalnik samodejno vzpostavi neposredno povezavo s strežnikom zadevnega tretjega ponudnika. Na obseg in nadaljnjo uporabo podatkov, ki se zberejo z uporabo teh orodij, nimamo vpliva, zato informacije iz te politike zasebnosti ustrezajo našemu trenutnemu razumevanju zadeve. Ker so bila ta orodja integrirana v našo spletno stran, bo tretji ponudniki obveščeni, da ste obiskali relevantni del naše spletne strani ali kliknili na naš oglas

4.9.4 Ta orodja uporabljamo na podlagi točke (f) člena 6(1) uredbe GDPR, z namenom, da zagotovimo oglase, ki so personalizirani glede na interese uporabnika, in za namene tržnih raziskav na splošno. Če potrebujete nadaljnje informacije v zvezi z uravnoteženjem interesov, ki se izvaja v skladu s členom 6(1)(f) uredbe GDPR, se obrnite na nas prek zgoraj podanih kontaktnih podatkov.

4.9.5 Nadaljnje informacije o orodjih, navedenih pod temi točkami, dobite na naslovih https://www.appnexus.com/en/company/platform-privacy-policy-de, http://www.themig.com/en-us/privacy.html, https://site.adform.com/datenschutz-opt-out/, https://www.plista.com/de/about/privacy/, https://www.sizmek.com/privacy-policy-de/.

4.10 Sodelovanje v storitvah AppNexus, Media Innovation Group, Adform, Plista in Sizmek lahko preprečite na različne načine:

4.10.1 z ustrezno nastavitvijo programske opreme brskalnika; zlasti preprečitev piškotkov tretjih oseb povzroči, da ne prejemate oglasov tretjih ponudnikov;

4.10.2 z deaktiviranjem piškotkov za sledenje konverzij, pri čemer brskalnik nastavite tako, da se blokirajo piškotki z domen www.appnexus.com, www.themig.com, https://site.adform.com, www.plista.com, www.sizmek.com;

4.10.3 z deaktiviranjem oglasov, povezanih z interesi, ki so del samourejevalne kampanje »About Ads«, prek povezave http://www.aboutads.info/choices, pri čemer se ta nastavitev izbriše, če izbrišete piškotke;

4.10.4 s trajnim deaktiviranjem v brskalnikih Firefox, Internet Explorer ali Google Chrome na povezavi http://www.google.com/settings/ads/plugin. Opozarjamo vas, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta.

4.11 Facebook Custom Audiences

4.11.1 Spletno mesto uporablja tudi funkcijo ponovnega trženja »Custom Audiences« družbe Facebook Inc., ki omogoča uporabnikom spletne strani, da ob obisku socialnega omrežja Facebook ali druge strani, ki uporablja to funkcijo, prejema oglaševanje, ki temelji na njihovih interesih (ti. Facebookovi oglasi). To orodje uporabljamo, da vam prikazujemo oglase, ki vas utegnejo zanimati, in da bi spletno mesto naredili zanimivejše za vas.

4.11.2 Zaradi uporabljenih orodij za trženje vaš brskalnik samodejno vzpostavi neposredno povezavo s Facebookovim strežnikom. Na obseg in nadaljnjo uporabo podatkov, ki jih Facebook zbere z uporabo teh orodij, nimamo vpliva, zato informacije iz te politike zasebnosti ustrezajo našemu trenutnemu razumevanju zadeve. Ker je bila storitev Facebook Custom Audiences integrirana v našo spletno stran, bo Facebook obveščen, da ste obiskali relevantni del naše spletne strani ali kliknili na naš oglas Če ste registrirani v storitvi Facebook, lahko Facebook obisk poveže z vašim računom. Tudi če niste registrirani pri Facebooku oz. se niste vpisali, obstaja možnost, da Facebook pridobi in shrani vaš naslov IP in druge elemente za identifikacijo.

4.11.3 Deaktiviranje funkcije »Facebook Custom Audiences« je mogoče z ustrezno nastavitvijo vašega brskalnika ali - za vpisane uporabnike - na https://www.facebook.com/ads/preferences.

4.11.4 Pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov je točka (f) člena 6(1) uredbe GDPR. Naš zakoniti interes za uporabo tega orodja je, da nam omogoči, da zagotovimo oglase, ki so personalizirani glede na interese uporabnika. Če potrebujete nadaljnje informacije v zvezi z uravnoteženjem interesov, ki se mora izvajati v skladu s točko (f) člena 6(1) uredbe GDPR, se obrnite na nas prek zgoraj navedenih kontaktnih možnosti.

4.11.5 Nadaljnje informacije o Facebookovi obdelavi podatkov najdete na naslovu https://www.facebook.com/about/privacy.

4.12 Piškotki

4.12.1 Poleg piškotkov, navedenih v točkah od 4.4 do 4.11, to spletno mesto uporablja nadaljnje piškotke. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so shranjene lokalno v medpomnilniku vašega brskalnika. V nadaljevanju naštete piškotke uporabljamo samo, da omogočimo izvajanje oz. zagotovitev storitve, ki jo uporabljate, v skladu s členom 6(1)(f) uredbe GDPR. Naš zakoniti interes za obdelavo podatkov je pri tem optimizacija nastavitev spletnega mesta za končno napravo, ki jo uporabljate, in prilagoditev uporabniškega vmesnika. Če potrebujete nadaljnje informacije v zvezi z uravnoteženjem interesov, ki se izvaja v skladu s členom 6(1)(f) uredbe GDPR, se obrnite na nas prek zgoraj podanih kontaktnih podatkov. Na tem spletnem mestu se uporabljata naslednji vrsti piškotkov, katerih obseg in način delovanja sta pojasnjena v nadaljevanju:

– začasni piškotki (glejte 4.12.2)

– trajni piškotki (glejte 4.12.3).

4.12.2 Začasni piškotki se avtomatično izbrišejo, ko zaprete brskalnik. Sem štejejo zlasti sejni piškotki. Ti shranijo tako imenovani ID seje, s katerim se različne poizvedbe vašega brskalnika lahko dodelijo isti seji. Zaradi tega lahko spet prepoznamo vaš računalnik, ko se vrnete na našo spletno stran. Sejni piškotki se izbrišejo, ko se odjavite ali zaprete brskalnik.

4.12.3 Trajni piškotki se avtomatično izbrišejo po določenem času, ki se lahko razlikuje po posameznih piškotkih. Piškotke lahko kadar koli izbrišete v varnostnih nastavitvah svojega brskalnika.

4.12.4 Nastavitev brskalnika lahko konfigurirate skladno s svojimi željami in npr. zavrnete sprejem piškotkov tretjih oseb ali vseh piškotkov. Opozarjamo vas, da potem morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta.

5 Zbiranje in obdelava prostovoljno posredovanih podatkov

Na našem spletnem mestu imate možnost, da prostovoljno posredujete podatke o sebi. Te podatke, vključno osebne podatke, uporabljamo za naslednje namene:

5.1 Za upravljanje vašega pogodbenega razmerja ter za obdelavo vaših povpraševanj oz. vaših naročil potrebujemo vaše osebne podatke (npr. ime, priimek, e-poštni naslov, naslov). Te podatke zbiramo, da vam zagotavljamo ustrezne storitve in da lahko izvajamo pogodbeno razmerje z vami. Pravna podlaga za to je točka (b) člena 6(1) uredbe GDPR. Če vaše podatke obdelujemo za namene zagotavljanja storitev in izpolnjevanja pogodbenega razmerja, kot je opisano zgoraj, ste pogodbeno obvezani, da nam zagotovite te podatke. Brez teh podatkov vam ne moremo zagotoviti naših storitev in ustrezno izpolnjevati pogodbenega razmerja z vami.

5.2 Vaše podatke, kot je podrobneje opisano v tej izjavi o varstvu podatkov, poleg tega uporabljamo tudi za oglaševalske namene, zlasti po pošti ali v obliki e-poštnih novic ali anket pri strankah ali vzpostavitve komunikacije npr. prek sporočil SMS ali prek telefona. Pravna podlaga za to so naši zakoniti interesi do zagotavljanja relevantnih oglasov v skladu s točko (f) člena 6(1) uredbe GDPR. Če potrebujete nadaljnje informacije v zvezi z uravnoteženjem interesov, ki se mora izvajati v skladu s členom 6(1)(f) uredbe GDPR, se obrnite na nas prek zgoraj podanih kontaktnih podatkov. Uporabi vaših podatkov v oglaševalske namene lahko kadar koli ugovarjate. Podrobnosti o vaši pravici do ugovora najdete pod [točko 9] te izjave o varstvu podatkov.

5.3 Če smo po lokalnih zakonih v posameznih državah zavezani, da za navedene oglaševalske aktivnosti pridobimo vašo predhodno privolitev, bomo to seveda storili. Pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov je v tem primeru vaša privolitev (člen 6(1)(a) uredbe GDPR). Privolitev lahko kadar koli prekličete. Če želite privolitev preklicati, se obrnite na nas prek zgoraj navedenih kontaktnih podatkov ali sledite ustreznim navodilom v naših oglaševalskih sporočilih. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, izvedene na podlagi privolitve. Niste zavezani, da nam svoje podatke zagotovite v oglaševalske namene. Vendar vam brez teh podatkov ne moremo pošiljati oglasov.

6 Posredovanje vaših podatkov tretjim osebam

Vaši osebni podatki se brez vaše izrecne predhodne privolitve nikoli ne bodo posredovali tretjim osebam. Izjemoma se vaši podatki brez predhodne privolitve posredujejo v naslednjih primerih:

6.1 Za namene kazenskega pregona

Osebni podatki se posredujejo organom kazenskega pregona in po potrebi oškodovanim tretjim osebam, če je to potrebno za preiskavo nezakonite uporabe naših storitev ali za sodni postopek. Do tega pa pride samo takrat, ko obstajajo konkretni dokazi za nezakonito oz. zlonamerno ravnanje. Posredovanje podatkov je mogoče tudi takrat, ko je slednje namenjeno za izvajanje pogojev uporabe ali drugega sporazuma. Poleg tega smo zakonsko obvezani, da na zahtevo posredujemo informacije določenih javnim organom, kot so organi kazenskega pregona, organi za pregon upravnih prekrškov in finančni organi.

Posredovanje teh podatkov se izvede na podlagi našega zakonitega interesa za odpravo zlorabe, pregon kaznivih dejanj ter obrambo, uveljavljanje in izvajanje zahtevkov, v skladu s točko (f) člena 6(1) uredbe GDPR. Če potrebujete nadaljnje informacije v zvezi z uravnoteženjem interesov, ki se mora izvajati v skladu s točko (f) člena 6(1) uredbe GDPR, se obrnite na nas prek zgoraj podanih kontaktnih možnosti.

6.2 Obdelovalci

Za opravljanje storitev se zanašamo na druga pogodbeno obvezana podjetja in zunanje izvajalce (»obdelovalci«). V teh primerih se osebni podatki posredujejo tem obdelovalcem, da se jim omogoči izvajanje njihovih storitev. Osebni podatki se posredujejo tudi drugim družbam v skupini Geberit. Te obdelovalce skrbno izberemo in redno preverjamo. Obdelovalci smejo podatke uporabiti izključno za namene, ki jih navedemo, nadalje pa jih še pogodbeno obvežemo, da vaše podatke obravnavajo izključno v skladu s to izjavo o varstvu podatkov in veljavno zakonodajo o varstvu podatkov.

Podrobneje uporabljamo zlasti naslednje obdelovalce:

6.2.1 druge družbe Geberit s sedežem v Švici za namen centralnega upravljanja strank in upravljanje naročil

6.2.2 druge družbe Geberit s sedežem v Švici za namen izvajanja centralnih storitev IT za druge družbe v koncernu

6.2.3 ponudnike logističnih storitev za pošiljanje izdelkov, trženjskih gradiv ali drugih predmetov, ki ste jih naročili pri nas, na vaš naslov

6.2.4 ponudnike plačilnih storitev za upravljanje morebitnih vaših plačil nam ali obratno

6.2.5 ponudnike storitev za montažna dela ali poprodajne storitve

6.2.6 ponudnike storitev za pošiljanje novic ali izvajanje posvetovanj s strankami

6.2.7 ponudnike storitev IT za zagotovitev programske in strojne opreme ter za izvajanje vzdrževalnih del.

Prenos podatkov obdelovalcem se izvaja na podlagi člena 28(1) uredbe GDPR, podredno na podlagi našega zakonitega interesa za gospodarske in tehnične prednosti, povezane z uporabo specializiranih obdelovalcev, ter na podlagi okoliščin, ki ne prevladajo nad vašimi pravicami in interesi za zaščito vaših osebnih podatkov (člen 6(1)(f) uredbe GDPR). Če potrebujete nadaljnje informacije v zvezi z uravnoteženjem interesov, ki se mora izvajati v skladu s členom 6(1)(f) uredbe GDPR, se obrnite na nas prek zgoraj podanih kontaktnih podatkov.

7 Vaše pravice

7.1 V zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih obdelujemo, imate pravice, ki so opisane v nadaljevanju. Za izvrševanje svojih pravic nam prosim pošljite pisno zahtevo prek zgoraj podanih kontaktnih podatkov ali pa na naslednji e-poštni naslov: dataprotection@geberit.com.

7.2 Pravica do dostopa

Imate pravico, da od nas kadar koli zahtevate, da vam omogočimo dostop do vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujemo. Navedeno pravico lahko uporabljate v obsegu člena 15 uredbe GDPR.

7.3 Pravica do popravka ali izbrisa

Imate pravico, da pod pogoji, opisanimi v členu 17 uredbe GDPR, od nas zahtevate izbris vaših osebnih podatkov. Ti pogoji predvidevajo zlasti pravico do izbrisa, ko osebni podatki niso več potrebni v namene, v katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani. Izvajanje te pravice je v skladu s členom 17(3) uredbe GDPR zlasti omejeno takrat, ko vaše podatke potrebujemo za izpolnjevanje pravne obveznosti ali za obdelavo pravnih zahtevkov.

7.4 Pravica do omejitve obdelave

Imate pravico, da od nas zahtevate omejitev obdelave v skladu s členom 18 uredbe GDPR. Ta pravica obstaja zlasti, (a) ko ugovarjate točnosti vaših osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki je potrebno za preverjanje točnosti, (b) v primeru, da ugovarjate izbrisu osebnih podatkov (v primerih, ko je pravica do izbrisa relevantna) in namesto izbrisa zahtevate omejitev obdelave, (c) v primeru, da podatki niso več potrebni za naše namene obdelave, vi pa jih potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, ter (d) če med nami in vami še poteka spor glede uspešnega ugovarjanja. Če je bila obdelava vaših podatkov omejena na kateri izmed navedenih podlag, se smejo te podatki obdelovati le še v izjemnih okoliščinah; npr. če privolite v to ali če je to potrebno za uveljavljanje pravnih zahtevkov.

7.5 Pravica do ugovora v zvezi z obdelavo

V skladu s členom 21 uredbe GDPR imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, pravico, da kadar koli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov, ki se izvaja na podlagi točk (e) ali (f) člena 6(1) uredbe GDPR. Obdelavo vaših osebnih podatkov bomo prilagodili, razen če lahko dokažemo nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali v primeru, da okoliščine vključujejo uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

7.6 Pravica do prenosljivosti podatkov

Imate pravico, da v skladu s členom 20 uredbe GDPR od nas prejmete vaše osebne podatke, ki ste nam jih zagotovili, v strukturirani, splošno uporabljani, strojno berljivi obliki. To med drugim zahteva, da obdelava podatkov temelji na vaši privolitvi in da se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

7.7 Pravica do vložitve pritožbe pri pristojnem nadzornem organu za varstvo podatkov.

Imate pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu, zlasti v državi članici, v kateri prebivate, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve, če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši veljavno zakonodajo o varstvu podatkov. Za nas pristojen nadzorni organ je Informacijski pooblaščenec RS. Za e-poštno komunikacijo z nadzornim organom lahko uporabite ta e-poštni naslov: gp.ip@ip-rs.si .

8 Izbris vaših podatkov

Na splošno vaše osebne podatke izbrišemo ali anonimiziramo, takoj ko niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali uporabljeni v skladu s predhodnimi točkami. Če se morajo podatki hraniti iz zakonitih razlogov, potem se blokirajo. To pomeni, da podatki zatem ne bodo več na voljo za nadaljnjo uporabo. Če želite nadaljnje informacije o naših rokih za izbris in hranjenje podatkov, se obrnite na upravljavca, navedenega pod točko 2, prek tam podanih kontaktnih podatkov.

9 Spremembe namenov

Obdelava vaših osebnih podatkov v druge namene kot opisane se izvede samo, če to dovoljuje zakonodaja ali če ste v spremenjeni namen obdelave podatkov privolili. V primeru nadaljnje obdelave v druge namene, kot te, v katere so bili podatki prvotno zbrani, vas bomo pred nadaljnjo obdelavo o teh spremenjenih namenih obvestili in vam dali na voljo vse nadaljnje informacije, ki so s tem povezane.

10 Avtomatizirane odločitve v posameznih primerih ali ukrepi za oblikovanje profilov

Za sprejemanje odločitev ne uporabljamo avtomatiziranih postopkov obdelave – niti oblikovanja profilov.

11 Spremembe te izjave o varstvu podatkov

Aktualna različica te izjave o varstvu podatkov je zmeraj na voljo na naslovu www.geberit.si

Stanje: maj 2018