Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti .

V redu
Geberit Slovenija

Politika spoštovanja zasebnosti

Zadnja posodobitev 8. 6. 2014

V podjetju Geberit pripisujemo varnosti vaših osebnih podatkov izjemno pomembnost. Našo spletno stran lahko obiščete brez posredovanja svojih osebnih podatkov. Podatke potrebujemo le, če želite koristiti katero od posebnih storitev. Ta izjava o varovanju osebnih podatkov vam posreduje informacije o tem, katere podatke zbiramo, kako z njimi ravnamo in jih hranimo ter s kakšnim namenom.

Shranitev podatkov za dostop

Vsakič, ko vstopite na eno izmed naših spletnih strani, se podatki za dostop shranijo v dnevniško datoteko na strežniku. Ti podatki vsebujejo naslov IP, datum in čas zahteve po datoteki, ime zahtevane datoteke, imena datotek, s katerih je poslana zahteva, količina prenesenih podatkov in status dostopa, opis spletnega brskalnika in operacijskega sistema in ime vašega ponudnika internetnih storitev. Omenjeni podatki se zbirajo iz tehničnih razlogov. Analizirajo se zgolj v statistične namene in brez ozira na osebo.

Piškotki

Če obiščete Geberitovo spletno stran in imate pri tem v svojem brskalniku vklopljene piškotke, je to znak, da želite v najboljši možni meri izkoristiti naše spletno mesto in da se strinjate z uporabo piškotkov in drugih tehnologij, kot je tukaj opisano. Več informacij o uporabi piškotkov in nastavitvah brskalnika, ki so potrebne za izklop, izbris ali ogled piškotkov, najdete spodaj.

Piškotek je majhna datoteka, ki jo prenesemo na vaš računalnik ali pripravo, ko prvič obiščete našo spletno stran. To našemu sistemu omogoči, da prepozna vašo pripravo, ko nas ponovno obiščete in vam ponudi funkcije in vsebine, ki so oblikovane posebej za vas.

Piškotki so zelo koristni, saj zagotavljajo uporabniku prijazno izkušnjo, če redno obiskuje določeno spletno mesto. Pod pogojem, da uporabljate isto pripravo in isti brskalnik, lahko piškotki shranijo vaše nastavitve (npr. vašo nakupovalno košarico), nam pa posredujejo informacije o tem, kako uporabljate našo spletno mesto, kar omogoča hitrejši prikaz vsebin v skladu z vašimi interesi in potrebami. Z uporabo ustreznega programa za ovrednotenje, npr. Google Analytics, lahko izvajamo statistične analize in diagnoze, ki nam pomagajo izboljšati vsebine na našem spletnem mestu in naše proizvode ter storitve. Piškotki, uporabljeni za naše spletne strani zbirajo izključno anonimne podatke, ki ne kažejo identitete posameznega uporabnika.

Poleg tega pa piškotke nadzorujete SAMI. V ta namen lahko uporabite nastavitve brskalnika. Tako lahko na primer piškotke izbrišete, sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete le določen tip piškotkov ali pa nastavite, da dobite obvestilo vsakič, ko spletna stran namerava shraniti piškotek. Postopek za nadzor in izbris piškotkov se lahko razlikuje v odvisnosti od uporabljenega brskalnika. Več informacij o tem najdete s funkcijo pomoči v vašem brskalniku.

Google Analytics (spletna analiza/sledenje)

To spletno mesto uporablja Google Analytics, storitev spletne analize družbe Google Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja t.i. »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletnih mest. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta, ki jih zberejo piškotki, se praviloma prenesejo v enega od Googlovih strežnikov v ZDA in tam shranijo. Na tem spletnem mestu je bila storitev Google Analytics razširjena s kodo, ki omogoča anonimno zbiranje naslovov IP (t.i. maskiranje IP). na tem spletnem mestu v državah članicah Evropske unije ali v drugih državah podpisnicah sporazuma v evropskem gospodarskem prostoru Google skrajša naslov IP. Le izjemoma se v strežnik družbe Google v ZDA prenese celoten naslov IP in se skrajša tam. Po naročilu upravitelja tega spletnega mesta Google te informacije uporablja za vrednotenje vaše uporabe spletnega mesta, sestavljanje poročil o dejavnostih na spletnem mestu in izpolnjevanje drugih storitev za upravitelja spletnega mesta, povezanih z uporabo spletnega mesta in interneta. Naslov IP, pridobljen iz vašega brskalnika s strani storitve Google Analytics, ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite prek ustrezne nastavitve v brskalniku, vendar vas opozarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta. Če prek spodnje povezave ( https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en ) prenesete in namestite vtičnik za brskalnik, lahko poleg tega preprečite tudi snemanje podatkov o vaši uporabi spletnega mesta, ki jih zberejo piškotki (vključno z vašim naslovom IP) in obdelavo teh podatkov s strani družbe Google.

Podrobnejše informacije o pogojih uporabe in varovanju podatkov najdete na spletnih mestih http://www.google.com/analytics/terms/de.html in http://www.google.de/policies/privacy/ .

Google Analytics uporabljamo tudi za vrednotenje podatkov iz storitve AdWords in piškotkov Double Click v statistične namene. To funkcijo lahko izklopite v upravitelju nastavitev za oglase ( http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=de ).

Osebni podatki (naročila, povpraševanja, zahteve po informacijah)

Da lahko zagotovimo storitev, ki jo želite, npr. sprejemanje naročil, odgovarjanje na povpraševanja ali pošiljanje informacij (glasilo, informacije o proizvodu, obvestila o poslovnih dogodkih itd.), potrebujemo vaše osebne podatke, kot so ime, naslov, telefonska številka, elektronski naslov itd. Te podatke zbiramo le, če je to potrebno, da vam lahko zagotovimo zahtevano storitev. Lahko se zgodi, da moramo vaše podatke posredovati podjetjem, s katerimi sodelujemo pri izvrševanju storitev, npr. transportne službe. Vaših podatkov ne obdelujemo in ne uporabljamo za svetovanje, oglaševanje ali tržne raziskave in jih ne posredujemo tretjim osebam, razen če nam to izrecno dovolite.

Če ste se registrirali za prejemanje rednih informacij o posodobitvah, lahko svojo registracijo ob vsakem času prekličete telefonsko, pisno ali po elektronski pošti.

Ko odprete elektronski dopis, ki smo vam ga poslali, ali kliknete na navedeno povezavo v njem, se to zabeleži preko našega spletnega strežnika (datum, čas, elektronski naslov) za vodenje interne statistike. Ti podatki niso povezani z vašim osebnim uporabniškim profilom.