VODILNO PODJETJE V EVROPINA PODROČJU SANITARNIH PROIZVODOV

Globalno delujoča skupina Geberit je vodilna v Evropi na področju sanitarnih izdelkov in leta 2024 praznuje 150. obletnico delovanja. Geberit deluje z močno lokalno prisotnostjo v večini evropskih držav in zagotavlja edinstveno dodano vrednost, ko gre za sanitarno tehnologijo in kopalniško keramiko.

Proizvodna mreža obsega 26 proizvodnih obratov, od tega 4 na drugih celinah. Sedež skupine je v kraju Rapperswil-Jona v Švici. Geberit ima več kot 11.000 zaposlenih v približno 50 državah in je v letu 2022 ustvarila neto prodajo v višini 3,1 milijarde CHF. Delnice podjetja Geberit kotirajo na švicarski borzi SIX Swiss Exchange. Od leta 2012 je delnica podjetja Geberit vključena v SMI (Swiss Market Index).

Trajnost

Impozanten slap v zeleni pokrajini (© Geberit)

Kot globalno dejavna skupina, specializirana za sanitarno tehnologijo, želi Geberit prevzeti vodilno vlogo pri preoblikovanju k trajnostni sanitarni industriji. Naši inovativni, visokokakovostni in trajni sanitarni izdelki pozitivno vplivajo na industrijo, družbo in okolje.

Izvedite več o našem prispevku k trajnosti v sanitarni industriji

150 years of GeberitOur success story

Družina Gebert

Zgodba o Geberitu sega v leto 1874, ko se je začela kot operacija enega človeka v starem mestu Rapperswil v Švici. Približno 30 let pozneje je ustanovitelj podjetja Albert Gebert razvil leseno cisterno, obloženo s svincem. Podjetje je pridobilo nadaljnji zagon s prelomnim izumom prvega plastičnega splakovalnika leta 1952, ki mu je leta 1964 sledil podometni splakovalnik.

Kar se je začelo kot skromno družinsko podjetje, je od takrat postalo vodilno podjetje na evropskem trgu sanitarnih izdelkov. Naši inovativni, visokokakovostni izdelki za sanitarno tehniko in kopalnico še naprej postavljajo nove standarde: nekoč, zdaj in v prihodnosti.

Izvedite več o zgodovini našega podjetja