Ideje za prenovo kopalnice

Kako preoblikovati staro kopalnico? Dva uspešna primera s slikami pred in potem iz Švice in Norveške ponujata navdih za sodoben dizajn kopalnic.

Pred in potem: oblikovanje moderne kopalnicePrimer iz Švice

Temna, staromodna, poškodovana – to je bilo stanje kopalnice družine D'Apice Herger iz Švice pred prenovo. Na srečo je družina kopalnico lahko preuredila in jo naredila sodobnejšo. Stene so odstranili, stare izdelke odstranili in temna kopalnica se je v samo nekaj tednih spremenili v svetlo, sodobno oazo dobrega počutja.

Udobje igra osrednjo vlogo v novi kopalnici. Preobrazba je bila dosežena z usklajenimi sanitarnimi izdelki in enostavno izbiro barv in materialov, ki vključuje tudi kamnite ploščice in leseno kopalniško pohištvo.

Pred in potem: breznivojski pršni prostor

Ozko tuš kabino v prenovljeni kopalnici nadomešča breznivojski pršni prostor. Ta rešitev je veliko bolj priročna in varna za vstop. Tuš kanaleta Geberit CleanLine se lepo ujema s sivimi ploščicami in se odlikuje z ozkim dizajnom in učinkovitim odvajanjem vode. Steklena pregradna stena omogoča dovolj svetlobe v prostor in zahvaljujoč njej tuš ni več videti okoren.

Kopalnica z ozkim tuš kotom, kadjo in talnim WC-jem
Tuš WC med talno prho in kadjo

Obnova ploščic – možnostiPrimer iz Norveške

Pred prenovo se je lastnikom zdela šest kvadratnih metrov velika kopalnica v hiši na Saetru na Norveškem stara in neudobna. Hladne, svetlo modre ploščice iz finega kamna in leseno pohištvo označujejo videz.

Majhna kopalnica se lahko vizualno poveča s ploščicami

Po prenovi bele marmorne ploščice na stenah in tleh ustvarjajo harmoničen in brezčasen dizajn. Prostoru dajejo svetlo in prijetno vzdušje. Zaradi velikih ploščic je prostor videti večji.

Prenova kopalnice: nasveti in navdih

Kopalniški izdelki s funkcionalnim dizajnom

Preberite podobne objave