Prenova manjše kopalnice za gostePred in potem

Zelena kopalnica za goste iz 80. let pred prenovo
Kopalnica za goste po prenovi

Po skoraj 40 letih uporabe se je nemška družina Grewe odločila za prenovo kopalnice za goste, ki je velika komaj dva kvadratna metra. Zgrajena je bila leta 1980 in je bila načrtovana za mlado družino. Takrat nihče ni razmišljal o tem, kako jo bodo nekega dne uporabljali starejši.

Tako je majhen tloris kopalnice v pritličju vseboval le WC školjko, umivalnik z ogledalom in majhno omarico. Nadometni kotliček je zavzemal veliko prostora, stenski grelec pa še več. Malo prostora torej za vse dodatke.

Prenova: kopalnica za starejše

Izziv pri prenovi kopalnice za goste je bil narediti sodobno in hkrati funkcionalno za starejše. Ustvariti je bilo treba prostor, da ga lahko družina tudi z omejeno mobilnostjo še vedno uporablja v polnem obsegu. Poleg tega je bilo treba poenostaviti čiščenje. Vse te izzive je mogoče rešiti z dobrim načrtovanjem sanitarnega strokovnjaka in veliko izbiro izdelkov Geberit.

Stari WC z izpostavljeni splakovalnikom v kopalnici za goste
Kopalnica za goste z majhno omarico in umivalnikom

Kaj spada v kopalnico za goste

Družina Grewe je želela nadgraditi majhno kopalnico tako v smislu udobja kot dostopnega dizajna. Odstranjene so bile ploščice, vgrajeno talno ogrevanje in vgrajen podometni splakovalnik. To je ustvarilo prostor za pomembne stvari v kopalnici.

Družina Grewe je izbrala tuš WC Geberit AquaClean Mera Classic. “Zaradi misli, da postajamo starejši, smo se odločili za tuš WC,“ pojasnjuje Elisabeth Grewe. “Čiščenje z vodo je veliko prijetnejše kot s papirjem in lahko samo sedite tam. Daljinski upravljalnik olajša uporabo.“

Udobje zahvaljujoč dodatnim funkcijam

Ker je WC za goste tik ob vhodu v dom, je treba tudi v tem prostoru ustvariti prijazno vzdušje. “V vhodnem prostoru s starim WC-jem so se včasih širile neprijetne vonjave. Tega si nismo več želeli,“ pravi Elisabeth Grewe. Ker ima Geberit AquaClean Mera Classic sistem za odvajanje neprijetnih vonjav, so neprijetne vonjave v kopalnici takoj odpravljene.

Druga pomembna tema je bil prostor za shranjevanje. Z umivalnikom Geberit iCon, ujemajočo se omarico za umivalnike in stranskim elementom lahko prostor uporabite idealno, tudi če je prostor majhen. Za družino Grewe je ta kombinacija poleg vizualnih prednosti ponudila tudi praktične prednosti: KeraTect posebna glazura keramike je skoraj neporozna, zaradi česar je enostavna za nego, vzdržljiva in predvsem enostavna za čiščenje. Higienske izdelke, kot so milo ali zobne ščetke, lahko postavite tudi na polico umivalnika.

Skratka, prenova je bila uspešna. Srečni so tako družina kot gostje.

Izdelki za več prostora v kopalnici

Preberite podobne objave