Prenova kopalnice: Kako se je lotiti!

Moški obeša ogledalo Geberit Option med prenovo kopalnice

Vsak dan v kopalnici povprečno preživimo slabo uro. Sanitarni izdelki se pogosto uporabljajo desetletja, kopalniško pohištvo pa je izpostavljeno visoki vlažnosti. Zato je vredno vložiti v dobro opremo in ustvariti prostor, kjer radi preživljate čas in se dobro počutite.

Tukaj pojasnjujemo, koliko časa traja prenova kopalnice in kakšne stroške lahko pričakujete. Poleg tega vas bomo korak za korakom vodili skozi proces prenove in ob tem ponudili uporabne strokovne nasvete.

Koliko časa traja prenova kopalnice?

Ali razmišljate o prenovi kopalnice in vas zanima, kako dolgo bo trajala? Odvisno od projekta.

Majhna prenovaPrenova z novimi ploščicamiKonstrukcijska prenova
Pri majhni prenovi se zamenja kopalniško pohištvo, sanitarna keramika in armature ter pobarvajo stene ali stropi. Vendar ni novih ploščic in ne izvajajo se nobena konstrukcijska dela.Poleg novega kopalniškega pohištva in sanitarne keramike se izvede polaganje ploščic, demontaža, kitarska ali pleskarska dela. Tloris in struktura kopalnice pa ostajata nespremenjena. To pomeni, da bosta WC in umivalnik ostala na istem mestu, kopalne kadi pa ne bo zamenjala tuš kabina ali obratno.Pri konstrukcijski prenovi kopalnice se več dela na konstrukciji prostora. Stena se podre, v prostoru se zamenjajo cevi in premaknejo naprave. Tako je na primer, če želite WC školjko ali umivalnik prestaviti na drugo mesto ali če želite namesto kadi namestiti prho. Pri konstrukcijski prenovi so vključene tudi dodatne obrti, kot so elektrika, ogrevanje in prezračevanje.
Dela za majhno prenovo praviloma trajajo 1-3 dni.V tem primeru lahko za prenovo načrtujete približno 3-5 dni.Za konstrukcijsko prenovo pričakujte 1-2 tedna dela.

Morda gre za precejšnje zneske, vendar se naložba v novo kopalnico splača, saj ta v povprečju zdrži 20 do 30 let.

Majhen nasvet: kje prihraniti

Pri prenovi kopalnice lahko prihranite pri obsegu in pri izbiri izdelkov. Z zamenjavo posameznih kosov kopalniškega pohištva in sanitarne keramike lahko kopalnica postane popolnoma nova brez večjih konstrukcijskih posegov. Izbira izdelkov je tudi odločilen stroškovni dejavnik: številni proizvajalci ponujajo visoko kakovostne izdelke tudi v nižjem cenovnem segmentu.

Od starega do novega: tako izgledajo sodobne kopalnice

Si težko predstavljate svojo kopalnico v novi luči? Naj vas navdihnejo te primerjave prenove kopalnice pred in po njej iz različnih držav.

Izzivi so segali od zelo malo prostora do pomanjkanja dnevne svetlobe in naklona strehe. Vsem projektom je skupno eno: prenove so družinam omogočile, da uživajo v svojih čudovitih novih oazah dobrega počutja v brezčasnem oblikovanju.

Kako se lotite prenove kopalnice?

Odločitev za prenovo kopalnice je padla. Toda kje začeti? Vodili vas bomo skozi faze prenovitvenega projekta in na poti ponudili koristne nasvete.

Kako lahko Geberit pomaga pri prenovi kopalnice?

Človek s tablico izbira izdelke v konfiguratorju

Ne glede na to, ali iščete ideje za začetek, ste že dlje pri načrtovanju ali že imate v mislih določene izdelke, vam bodo naša orodja pomagala najti pravo rešitev.

  • S konfiguratorejm umivalnikov lahko v samo petih korakih z uporabo 3D grafike načrtujete svoj umivalnik s kopalniškim pohištvom in ogledalom ali omarico z ogledalom.
  • Profesionalno načrtovanje kopalnice: naši kopalniški strokovnjaki vam bodo z veseljem ponudili svetovanje.

Geberit ideje za prenovo kopalnice

Odkrijte izdelke Geberit