Ljubitelji kopeli ali navdušenci nad prho

Mnenja o tem, ali se je bolje stuširati ali kopati, so zelo različna. Za nekatere je kopalna kad bistven element standardne kopalnice. Drugi se raje tuširajo, ko gre za osebno higieno. Imamo pet razlogov, zakaj bi raje imeli kad ali prho.

Koliko prostora potrebujete v kopalnici za prho ali kad?

Ženska v kopalnici s kabino za prhanje in pršno površino Geberit Olona

Prhe so na voljo v številnih prostorsko varčnih različicah in velikostih, s širinami in dolžinami, ki omogočajo optimalno izrabo razpoložljivega prostora. Da bi lahko stali pokonci in se prosto gibali, mora biti dolžina in širina tuš kadi vsaj 80 cm. Če je v prho nameščena armatura z nadglavno prho, se prepričajte, da je nameščena na višini približno 200 cm in z višino 20 cm.

Če je potrebna kopalnica brez ovir, je treba upoštevati lokalne standarde za gradnjo brez ovir. To pomeni, da mora biti kad za tuširanje določene minimalne velikosti in mora biti vgrajena v tla, tako da je zagotovljen dostop z invalidskim vozičkom. Kopalnica brez ovir s prho, straniščem in umivalnikom naj bo velika najmanj 180 x 180 cm.

Kopalna kad potrebuje več prostora. Če je kopalna kad dolga vsaj 150 cm in široka 70 cm, lahko uporabniki udobno ležijo. Te dimenzije se lahko razlikujejo glede na model.

Če se kopalna kad uporablja tudi za tuširanje, je priporočljiva kopalna kad s tuš cono. Ti imajo na eni strani navpičen naklon stene, ki uporabnikom omogoča, da med tuširanjem stojijo pokončno.

To so prednosti prh in kopalnih kadi

Oseba, ki se prha pod prho, ki je ravna s tlemi, s CleanLine

Obstaja več prednosti v prid kadi ali prhi v vaši kopalnici.

Prihrani prostor in vodo: pet prednosti prh

  • Tuš lahko namestimo v majhen prostor, z neobičajnim tlorisom in ne glede na naklon strehe. Obstaja veliko prostorsko varčnih različic, ki se razlikujejo po širini in dolžini ter obliki. V prostornih kopalnicah jih lahko uporabimo tudi kot ločila prostorov.
  • Vgradite lahko breznivojski pršni prostor. Enostavneje je vstopiti v prho, ki je ravna s tlemi, kot v kad za tuširanje. To omogoča tuširanje brez ovir.
  • Prostor je lahko videti večji, če je prha prilagojena dizajnu kopalnice. Pri tem so v veliko pomoč izvlečna tuš kabina ali steklena vrata ter ploščice, ki zagotavljajo nemoten prehod med kopalnico in prho.
  • Prha lahko postane paša za oči tudi z vrsto poudarkov, kot so posebno oblikovane armature, barvita tuš zavesa ali ploščice s posebnimi vzorci.
  • Oprhati se je hitreje in je tudi bolj okolju prijazno, saj potrebujete manj vode kot za polnjenje kopalne kadi. To prihrani čas, denar in energijo. Za primerjavo: v povprečju potrebujete okoli 150 litrov vode, da napolnite kad; petminutno prhanje prihrani tri- do petkratno količino vode, če vodo izklopite, medtem ko se milite.

Udobje za celotno družino: pet prednosti kopalne kadi

  • Kopanje je zabavno. V družinski kopalnici je kopalna kad pogosto zelo priljubljena pri otrocih, saj na igriv način dobijo občutek za higieno in lahko čofotajo naokoli.
  • Prednost kopalne kadi je, da se vam ni treba odločati med kopanjem in prhanjem, tukaj lahko oboje. Za osebe, ki niso več v dobri fizični pripravljenosti, so na voljo kopalne kadi s sedežem in vrati za lažje vstopanje. Kotna kad je lahko dobra rešitev v majhni kopalnici.
  • Kopalna kad predstavlja udobje. Skrb za vašo osebno higieno, ko ležite in se sprostite, je veselje. Kopalne kadi z wellness curki in pršili poskrbijo za še večjo sprostitev. Ta je potem tudi popoln nadomestek za masažni bazen.
  • Prijetno topla kopel je dobra za vaše zdravje. Pomaga pri odpravljanju vsakodnevnega stresa in ogreje telo v mrzlem dnevu. Če ste prehlajeni, bo kopel izboljšala pretok krvi in ​​podprla naravno obrambo telesa. Če želite, lahko vodi dodate kopalno olje. Mišice in sklepi so razbremenjeni zaradi vzgona v vodi. Pomaga tudi pri preprečevanju bolečin v mišicah.
  • Kopalne kadi so lahko prava paša za oči. Poleg standardnih kadi so na voljo tudi prostostoječe kadi, kadi vgradne v tla ter kotne kadi privlačnega dizajna. Dizajni v nenavadnih oblikah in modelih dajejo kopalnici nekaj posebnega.

Prha ali kopalna kad – na kaj moramo biti pozorni pri načrtovanju kopalnice

Pri dobro načrtovani kopalnici je pozornost namenjena predvsem vidikom, kot so optimalna izraba prostora, oblikovne in funkcionalne potrebe ter razpoložljiva infrastruktura (prezračevanje, razsvetljava in sanitarne inštalacije).

V najetem stanovanju ima kopalnica običajno drugačne zahteve v primerjavi z opremo v hotelski sobi. Koliko prostora je na voljo v kopalnici? Kdo uporablja kopalnico? Kje so že položene cevi? Nenazadnje je potreben tudi realen proračun. Vprašajte se, ali je vaše načrte mogoče uresničiti z razpoložljivim proračunom.

Izdelki za več prostora v kopalnici

Read similar posts