Naložba v prihodnost

Naše zahteve glede potreb v kopalnici se spreminjajo; s časom, zaradi bolezni ali po nesreči. Če upoštevate dostopnost že med načrtovanjem, lahko s tem pozneje prihranite čas in denar. Naš kontrolni seznam vam bo pomagal načrtovati kopalnico brez ovir, primerno tudi za starejše, ki izpolnjuje sodobne zahteve za oblikovanje.

Kaj je kopalnica brez ovir?

Kopalnica brez ovir z umivalnikom, WC školjko in prho v ravni tal

S kopalnico brez ovir se izogibamo vsem morebitnim preprekam, ki lahko v določenem trenutku predstavljajo oviro. Kopalnice brez ovir so primerne za vsako življenjsko obdobje, dostopne so z invalidskim vozičkom ter prilagojene gibalno oviranim osebam. Ljudem z ovirano mobilnostjo omogočajo, da še naprej samostojno skrbijo za osebno higieno. Zasnova kopalnice brez ovir tako zagotavlja večjo neodvisnost in povečuje kakovost življenja.

Dobri pogoji za kopalnico, ki nam bo služila tudi v starosti, so zadostni prostor za svobodo gibanja, dobra osvetlitev in protizdrsna tla. Ko gre za sanitarne instalacije so breznivojski pršni prostori in umivalniki, nastavljivi po višini, dostopni tudi z invalidskim vozičkom, stenske WC školjke pa priročne in varne.

Pomembno za kopalnice brez ovir:razmislite o naslednjih točkah