Z dobrim načrtovanjem do enostavnega čiščenja

V dobro načrtovani kopalnici je čiščenje preprosto

Med gradnjo se lahko lastniki že v fazi zasnove odločijo, ali bodo ustvarili kopalnico, ki se enostavno očisti. Za kopalnico je pomembno, da se ponaša s šik dizajnom, za uporabnika pa je še pomembnejša čistoča.

Enostavno načrtovanje prostora
Kadar je mogoče, se vogalom in robovom v kopalnici kar najbolj izognite. Tako boste lahko kopalnico očistili hitro in učinkovito. Predstenske inštalacije so popolne, ker skrijejo običajne krivce za nalaganje prahu, kot so splakovalniki, cevi in kabli, za steno.

Izogibanje spojem
Večje so ploščice, enostavneje se čistijo. Manj spojev je, manj mest je, kjer se lahko nabirajo umazanija, kapljice urina in bacili.

Brezrobi paradiž
Nalaganje vodnega kamna lahko poveča grobost površine keramičnega izdelka, zaradi česar se ta še težje čisti. Še več, usedline so videti nehigienično, nanje pa se prav tako lažje prime umazanija. Prav zato je mogoče sanitarno keramiko lažje očistiti, kadar so površine enostavnejše in bolj neprekinjene. Sodobna stranišča so zasnovana brez robov, umivalniki pa so na voljo tudi brez odprtine za pretok.

Elegantno nameščeno na steno
Če so kopalniška oprema in stranišča nameščena pred steno, lahko površino pod njimi brez težav očistimo. Popolna razdalja med tlemi in straniščem ali opremo je okrog 15 cm, kar zagotavlja ravno dovolj prostora za prehod čistilca za tla in čiščenje pod njimi.

Kopalniško pohištvo VariForm (© Geberit)

Naj bo dober dizajn še tako privlačen, je za uporabnike na koncu dneva najpomembnejša čistoča v kopalnici. Če načrtujete kopalnico, morate upoštevati nekaj osnovnih pravil. Navsezadnje je z dobrim načrtovanjem kopalnice vaša sanjska kopalnica še boljša - in oblikovanje kopalnice nikakor ne sme ostati na stranskem tiru. Preberite naših pet nasvetov za načrtovalce kopalnic, kako zasnovati idealno kopalnico:

Izdelki za več čistoče kopalnice