Zasnova majhne kopalnice velikosti 4 m²

Mnenja o tem, kako velika je lahko majhna kopalnica, so različna. Odvisno od regije in gradbenih standardov se lahko 4 kvadratne metre na splošno štejejo za majhno kopalnico. Tukaj lahko brez težav oblikujete moderno mini kopalnico z vsemi bistvenimi komponentami. To vključuje Wc školjko, umivalnik, prho ali alternativno kad.

Lep dizajn je možen tudi pri 4 m²

Majhna kopalnica Geberit Selnova s stensko WC školjko in umivalnikom

Če deluje v velikem obsegu, bo delovalo tudi v majhnem obsegu. Kakovostni materiali in barve za ploščice in stene opravljajo svojo funkcijo tudi pri oblikovanju majhne kopalnice.

Ko izbirate barvo za majhno sobo, ki meri le 4 kvadratne metre, svetle barve dajejo občutek svežine, temne pa so bolj udobne.

Minimalističen slog je priporočljiv za vsakogar, ki želi kar najbolje izkoristiti svojo 4 m² veliko kopalnico – to ima za posledico dodatno urejenost, olajša čiščenje in zagotavlja tudi brezskrbnost.

Izzivi pri načrtovanju majhne kopalnice 4 m²

Moderna kopalnica v tesnem prostoru z WC-jem Acanto in umivalnikom Acanto

Pri načrtovanju majhne kopalnice je najpomembnejša optimalna uporaba prostora, ki je na voljo. Če se kopalniška vrata na primer odpirajo navznoter, se izgubi dodaten uporaben prostor.

Ureditev WC školjke, umivalnika in prhe je zato ključna. Drsna vrata so alternativa za ustvarjanje več prostora. Če ima majhna kopalnica pravokoten tloris, naj bo kopalna kad nameščena na koncu prostora.

Kopalniško pohištvo Geberit, ki je primerno za majhno kopalnico

Kopalniško pohištvo Geberit je primerno za umivalnik, prho, WC školjko ali celotno kopalnico, ko je prostor omejen. Ko stvari postanejo zelo tesne, so potrebne ideje, ki ustvarijo več prostora v kopalnici.

Predvsem priporočamo, da si ogledate kompaktne zasnove WC školjk v serijah kopalnic Geberit Selnova in Smyle, celotno serijo kopalnic iCon in Geberit ONE s svojo priljubljeno, funkcionalno zasnovo.

WC za goste Geberit Selnova z umivalnikom, omarico z umivalnikom in WC školjko
Majhna kopalnica z naklonom strehe (© @triner2 in @strandparken3)
Majhna kopalnica s stensko WC školjko, omarico z ogledalom in omarico za umivalnik iz kopalniške serije Geberit ONE

Pogosta vprašanja pri načrtovanju majhne kopalnice

Izdelki za več prostora v kopalnici

Preberi podobne objave