Mansardne kopalnice | Geberit.si

Mansardne kopalnice

Kopalnice, ki se nahajajo neposredno pod streho, običajno zahtevajo več načrtovanja. A svojo sanjsko kopalnico lahko zasnujete tudi na podstrešju. Trik je v tem, da nagnjenost strehe pri načrtovanju uporabite kot stilistični element in kompenzirate morebitno pomanjkanje prostora z uporabo opreme, ki prihrani prostor, praktičnimi rešitvami za shranjevanje in prefinjeno sanitarno tehnologijo.

Z dobrim dizajnom je pol bitke dobljene

Pri načrtovanju kopalnice pod streho se najprej vprašajte naslednje:

  • Kakšne višine so v kopalnici na voljo?
  • Kje naj bi bili stranišče, prha in umivalnik?
  • Kako lahko obstoječi prostor kar najbolj izkoristim? Katero dodatno opremo potrebujem?
  • Ima prostor posebne lastnosti, ki bi jih bilo dobro izpostaviti ali poudariti?
  • Obstajajo kakšni strešni tramovi ali podporni stebri, ki jih lahko uporabim kot elemente, ki bodo vzbudili pozornost?

Primer prenove: »operacija: podstrešje«

Enodružinska hiša na fotografijah, zgrajena leta 1953, je popolna za mlado družino. Nekaj let se je podstrešje z ločenim straniščem, ki je merilo 15 kvadratnih metrov, uporabljalo kot popolna igralnica za otroke, zdaj pa ga lahko uporabljajo vsi člani družine. Umivalniki Geberit ONE z omaricami, ki ponujajo veliko prostora za shranjevanje, imajo glavno vlogo v prenovi te kopalnice. Stranišče z nadometnim splakovalnikom je zelo praktično in prihrani še posebej veliko prostora. Higienična funkcionalnost tuš WC-jev zagotavlja še boljše počutje.

Med prenovo je bila pozornost namenjena naslednjim podrobnostim:

Izbira barv: v tej barvni shemi so bile uporabljene svetle barve, kot so bela in različni odtenki sive. V splošnem imajo temne barve bolj zadušljiv učinek, zaradi česar so majhne kopalnice ali kopalnice z nizkim stropom videti še bolj natlačene.

Izbira ploščic: večje ploščice so učinkovitejše v majhnih kopalnicah, saj zahtevajo manj spojev. S tem so tla in stene videti bolj urejene in večje. Če imate raje kopalnico brez spojev, izberite sodobne dekorativne plošče ali vodoodbojno betonsko barvo.

Ustvarjanje čistih struktur: površine z gladkim dizajnom, za katere je mogoče enostavno skrbeti, so elegantne in ustvarjajo občutek umirjenosti in odprtosti prostora. In z dovolj prostora za shranjevanje ne bo kopalnice samo mogoče lažje ohranjati urejene, temveč se boste v njej tudi boljše počutili.

Svetloba ustvarja vtis prostornosti: dnevna svetloba je vedno prednost. Funkcionalni svetlobni viri in dekorativni svetlobni poudarki lahko delajo čudeže poleg naravne svetlobe v kopalnici ali če kopalnica nima oken. Prava izbira svetlobe lahko prostor vizualno poveča, zato se ustvarjanju edinstvenega koncepta razsvetljave splača nameniti več časa.

Prava oprema in sanitarna tehnologija: največji izziv kopalnic z nagnjeno streho sta izbira in postavitev keramičnih izdelkov in opreme. Najboljše je, da se za nasvet obrnete na strokovnjake za kopalnice, saj poznajo številne trike za prihranek prostora in inteligentne sisteme za vašo kopalnico.

Izdelki za več prostora v kopalnici

Katera kopalnica je primerna za vas?

Popolna kopalnica lahko izpolni celo vrsto želja in zahtev. In kakšne so vaše potrebe? Ali vam je pomemben prostor, čistoča ali dizajn? So vam všeč izdelki, preprosti za uporabo, ali imate raje posebne dodatke za udobje, ki vam ga nudi npr. straniščna školjka s prho Geberit AquaClean? Ali pa vam je morda ljubši univerzalni dizajn? Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, bomo vaš vsakdan poenostavili s pametnimi rešitvami za kopalnico.

Več prostora v kopalnici
Več čistoče v kopalnici
Več funkcionalnega dizajna v kopalnici
Več udobja v kopalnici
Več dostopnosti za gibalno ovirane osebe v kopalnici
Več preprostosti za uporabo v kopalnici