Sodobno bivanje

S H.O.M.E. Haus 2022 je priznano arhitekturno podjetje Hadi Teherani razvilo sodoben, trajnostni koncept za stanovanjsko zgradbo z Geberitovimi izdelki v kopalnici.

H.O.M.E. Haus 2022 je zasnovalo priznano arhitekturno in oblikovalsko podjetje Hadi Teherani Architects iz Hamburga (DE), in zagotavlja tako vir navdiha za prihodnjo stavbo kot podlago za sodobno oblikovanje. Hiša prihodnosti združuje tradicionalno gradnjo s sodobnimi elementi. Navduši zaradi koncepta trajnostne arhitekture in edinstvenih idej notranjega oblikovanja.

H.O.M.E. Haus 2022 arhitektov podjetja Hadi Teherani Architects s hribi v ozadju
H.O.M.E. Haus 2022 v puščavi. Tradicionalni Badgir (vetrni stolp) se dviga od tal kot veličastna skulptura.

Sodobna hiša, ki jo navdihuje tradicionalna arhitektura

V okviru tega projekta je vrhunski arhitekt tradicionalno hišo reinterpretiran z dvoriščem in navdih vzel iz svoje iranske domovine. Tu so hiše zaradi vročine pogosto zgrajene z enim nadstropjem pod zemljo – gradbenim načinom, ki se uporablja že več kot 1 500 let.

V hiši s 1 200 kvadratnimi metri praktično ni zaprtih sob. Vodne značilnosti so obdane s stenami in ustvarjajo sodobno atmosfero. Medtem pa svetlobni zračniki, notranja dvorišča in vrtovi zagotavljajo veliko svetlobe – tudi na območjih pod tlemi. Koncept oblikovanja temelji na naravnih barvah in materialih.

Trajnostna gradnja

Stavbo napaja trajnostna sončna in vetrna energija. Vetrni stolp (ali bâdgir v iranščini) je element, ki se uporablja v tradicionalni perzijski arhitekturi in s svojimi zračnimi kanali zagotavlja naravno klimatsko napravo v stavbi. Vetrni stolp se veličastno dviga iz tal in daje stavbi skoraj videz kipa.

Ideje za sodobno kopalnico

In kako je tukaj videti sodobna kopalnica? V vseh treh kopalnicah zagotavljajo izdelki Geberit harmoničen videz.

V glavni kopalnici se kopalna kad Geberit Tawa odlično ujema s stekleno oblogo iz porcelana. Zdi se, da tanek umivalnik iz kopalniške serije Geberit ONE lebdi v prostoru, odtok pa je skrit v steni. Eleganten videz zaokroži pipa za umivalnik, vgrajena v steno. Nizke omare iz modularne serije pohištva Geberit iCon iz oreha hickory ustvarjajo pameten prostor za shranjevanje. Kanaleta CleanLine se odlično zlije z minimalistično zasnovo pršnega prostora.

Inovativne rešitve za kopalnico Geberit

V drugi kopalnici je ogledalna omarica Geberit ONE zaradi inovativnih vgradnih elementov skrita v steno. To daje kopalnici dodaten občutek prostora. Dodatek ustreznega umivalnika, omare in pipe iz serije Geberit ONE ustvarja funkcionalno in estetsko povezanost. Kopalniško pohištvo z lesenimi površinami vnese v kopalnico naravno vzdušje dobrega počutja.

V kopalnici za goste poskrbi tuš WC Geberit AquaClean Mera Comfort za poseben občutek svežine po uporabi stranišča. Pritrjen je na sanitarni modul Geberit Monolith, elegantno rešitev za namestitev splakovalne tehnologije.

Izvedite več o paletah izdelkov Geberit, ki jih uporabljajo arhitekti Hadi Teherani v H.O.M.E. Haus 2022:

Geberit ONE
Geberit iCon
Geberit AquaClean
Geberit Monolith
Geberit CleanLine

Kopalniški izdelki s funkcionalnim dizajnom

Katera kopalnica je primerna za vas?

Popolna kopalnica lahko izpolni celo vrsto želja in zahtev. In kakšne so vaše potrebe? Ali vam je pomemben prostor, čistoča ali dizajn? So vam všeč izdelki, preprosti za uporabo, ali imate raje posebne dodatke za udobje, ki vam ga nudi npr. straniščna školjka s prho Geberit AquaClean? Ali pa vam je morda ljubši univerzalni dizajn? Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, bomo vaš vsakdan poenostavili s pametnimi rešitvami za kopalnico.

Več prostora v kopalnici
Več čistoče v kopalnici
Več funkcionalnega dizajna v kopalnici
Več udobja v kopalnici
Več dostopnosti za gibalno ovirane osebe v kopalnici
Več preprostosti za uporabo v kopalnici