Walk-in prhaNasveti za načrtovanje breznivojskega pršnega prostora

Kaj je walk-in prha?

Kopalnica s prho

Talna, walk-in ali odprta prha - vsi ti izrazi opisujejo prhe, ki so postale nepogrešljiv del sodobne kopalnice. V nasprotju z običajnimi prhami ni nobene stopnice, čez katero bi morali stopiti, in ni vrat, ki bi jih bilo treba odpreti.

To ni samo praktično, ampak tudi arhitekturno privlačno. Walk-in prhe se prilegajo skoraj vsaki kopalnici in jih je mogoče oblikovati tako z zidanimi kot steklenimi pregradami za prho. Zaradi lahkega in zračnega stila, brez motečih vrat in stopnic prhe postanejo prava paša za oči v sodobni kopalnici, saj dajejo občutek razkošja in nudijo maksimalno udobje.

Prednosti odprte prhe

Walk-in prhe so zaradi svoje odprte zasnove priljubljena izbira za sodobne kopalnice. Ponujajo številne prednosti:

  • Enostavna eleganca: prhe so zaradi svoje preproste zasnove brezčasno elegantne. Prostor za prho je običajno ločen z velikimi prozornimi steklenimi površinami, ki prostor popestrijo in vizualno povečajo. To je velika prednost, še posebej v majhnih kopalnicah.
  • Občutek odprtosti: prhe brez stopnice naredijo kopalnico bolj odprto. Nimajo robov ali stopnic, zato nudijo večjo svobodo gibanja med prhanjem. Prha se ujema z različnimi slogi pohištva in ostaja privlačna tudi ob kasnejših spremembah kopalnice. S tem se ohranja vrednost nepremičnine.
  • Enostavno dostopna: kabina za prhanje brez vrat ali pregrad omogoča enostaven vstop in izstop. Odsotnost stopnice in vrat ne ustvarja le več prostora, ampak tudi poveča varnost.
  • Čiščenje je preprosto, saj je manj mest za čiščenje, če ni odvečnih vrat, ročajev ali fug. Prefinjena steklena površina je idealna pregrada za prho, saj se na njej ne tvorijo usedline. In čista pregrada za prho brez madežev je videti bolje.

Sodobna prha brez stopnice – idealna za majhne kopalnice

Ne glede na to, ali je kopalnica velika ali majhna, ali tudi če ima naklon strehe, lahko prostor za prho skoraj vedno nadomestite z odprto prho. Ker je prostor za prho običajno ločen od preostale kopalnice s stekleno steno, lahko vrsto, velikost in obliko odprte prhe prilagodimo posameznemu prostoru.

Walk-in prhe nudijo več prostora kot običajne pršne kabine zaradi brezhibnega prehoda v prostor za prhanje – kar je še posebej ugodno za manjše kopalnice. Običajno večji prostor za prho pomeni prijetnejšo izkušnjo. Če je nekaj jasno, je to, da walk-in prha naredi kopalnico z naklonom strehe ali kopalniško nišo veliko večjo.

Pet nasvetov: kako oblikovati walk-in prho

Čeprav se sodobne walk-in prhe prilegajo skoraj vsaki kopalnici, je treba upoštevati nekaj stvari. To vključuje obliko in velikost prostora za prhanje ter pravilno načrtovanje, ki se začne pri armaturah in konča s ploščicami. Tukaj so najpomembnejše točke.

Navdih za sodobne ideje za prhanje

Kopalnica z leseno steno ter prostorom za prhanje in WC v črno-beli barvi

Prostor za prhanje je najboljši del številnih sodobnih kopalnic - tako funkcionalno kot vizualno. Steklen stene ali walk-in prhe so zelo v modi. Ponujajo veliko prostora in če so kombinirane s pravimi armaturami so prava oaza za sproščanje.

Tukaj je nekaj nasvetov:

  • Nadglavna prha: nadglavna prha se zdi, kot da ste v deževnem gozdu. Nežni vodni curek nudi osvežilno in sproščujočo prho. Velike nadglavne prhe nameščene v strop ali pod stop, so videti še posebej elegantne.
  • Tuš slap: voda teče navzdol kot slap in ustvarja občutek razkošja in sprostitve
  • Ročne prhe: kombinacija nadglavnih in ročnih prh nudi popolno prilagodljivost. S temi lahko uporabniki izbirajo, ali bodo vodo spustili od zgoraj za sproščujočo prho ali uporabili ročno prho.
  • Pametna prha: sodobno tehnologijo je mogoče dodati celo posodobljeni kopalnici, na primer za nadzor svetlobe in glasbe ali prhe s pomočjo aplikacije ali glasovnih ukazov. Na primer, poleg glasbe in novic lahko nastavite tudi temperaturo in količino vode.

Rešitve Geberit za prhe brez robov

Ekskluzivne steklene walk-in prhe

Steklo daje ekskluziven in lahek videz. Ker je gladko na velikem območju, nič ne zmoti elegantnega stila, tako da se prostor za tuširanje brezhibno zlije s kopalnico. Še več elegance dodajo steklene tuš pregrade, ki so sidrane v predsteno brez vidnega okovja. Steklena tuš kabina Geberit ONE je še posebej enostavna za čiščenje.

Nedrseče površine

Pršne površine Geberit so na voljo v različnih dizajnih in površinskih teksturah, od nedrsečih do žametno mehkih. Izdelane so iz visokokakovostnih materialov, prijetne na otip in so posebej enostavne za čiščenje.

Kakovostne in enostavne za čiščenje kanalete in stenski odtoki

Kanalete Geberit CleanLine združujejo privlačen dizajn s funkcionalnostjo. Poglobljene so v tla in učinkovito odvajajo vodo. Odprta odtočna površina preprečuje nabiranje usedlin. Odstranljiv glavnik olajša čiščenje.

Stenski odtok Geberit omogoča neprekinjeno izvedbo tal. Prijeten stranski učinek: z odtokom, nameščenim za steno, ne boste nikoli več stopili nanj.

Kako se razlikuje od kopalnice brez ovir?

Kopalnice brez ovir so zasnovane tako, da jih je lažje in varneje uporabljati za osebe z omejeno mobilnostjo. Prha, ki sega v tla, je lahko del kopalnice brez ovir, odvisno od površine prhe. Upoštevati je treba nekaj razlik.

Medtem ko je tuš kabina lahko poravnana s tlemi, obstajajo tudi različice s tuš kadjo. Ti imajo rob, tako da niso več brez ovir, vendar zadržujejo vodo v prostoru za tuširanje. Tuš brez ovir ne sme imeti roba in mora biti velik najmanj 90 × 110 centimetrov. Da bo vaša kabina za prhanje brez ovir, se prepričajte, da so armature na ustrezni višini: armature in glava prhe morajo biti dostopni in nastavljivi iz sedečega položaja. Za starejše ali gibalno ovirane osebe tuširanje olajšajo oprijemala in zložljiv sedež ali klop za tuširanje.

Preberite podobne objave