Prenova majhne kopalnicePred in potem

Na majhnem prostoru je mogoče zadovoljiti veliko potreb. Z dobro zasnovo se lahko tudi na nekaj kvadratnih metrih počutite prostorno in prijetno. To dokazujeta dva primera prenove s Finske in Danske.

Pred in potem: prenova majhne kopalnice

Po prenovi majhne kopalnice z ovalnim umivalnikom iz kopalniške serije VariForm in pohištvom v videzu hrastovega lesa (© Meja Hynynen)
Slika majhne kopalnice z omarico z ogledalom in umivalnikom pred prenovo (© Meja Hynynen)

Tesna, zadušljiva in brez razkošja - takšna je bila kopalnica v dvosobnem stanovanju na Finskem, ki meri dva kvadratna metra, pred prenovo.

Notranja oblikovalka Meja Hynynen je dobila naročilo za preoblikovanje kopalnice na način, ki se še vedno ujema z obdobjem stanovanjske hiše, ki je bila zgrajena v petdesetih letih prejšnjega stoletja.

Ker sta prostor in vrata ozka in puščata malo prostora za prilagodljivost, so bili uporabljeni kompaktni modeli iz programa izdelkov Geberit, ki so posebej zasnovani za majhne kopalnice.

Izbrana je bila kopalniška serija Geberit iCon s stenskim WC-jem s pokrovom SoftClose in kopalniškim pohištvom v videzu hrastovega lesa. Izbran je bil tudi ovalni umivalnik iz kopalniške serije Geberit VariForm, ki se ujema z obliko WC školjke.

Da bi dodali pridih razkošja, je bilo dodano tudi ogrevano ogledalo z integrirano osvetlitvijo, ki preprečuje rosenje po prhanju. V kombinaciji z zlatimi armaturami, obešalniki za brisače in gumbom za daljinsko upravljanje WC-ja je prenova spremenila majhno kopalnico v eleganten, prijeten in impresiven prostor.

Pred in potem: prenova pršnega prostora v majhni kopalnici

Prha kot oblikovalski element: Različne rešitve za prho to omogočajo, tudi na samo nekaj kvadratnih metrih. Predhodna slika finske kopalnices površino dveh kvadratnih metrov, prikazuje ozko sobo, ki jo zavzema zajetna tuš kabina.

Nova talna prha z zložljivimi steklenimi vrati in zlatimi tečaji ustvari prostor in daje občutek svobode. Zlata armatura za prho doda barvo, eleganco in sodobnost.

Slika pred prenovo s pogledom na kabino za prhanje in stoječo WC školjko (© Meja Hynynen)
Slika potem majhne kopalnice z visečim WC-jem Geberit iz serije kopalnic iCon (© Meja Hynynen)

Pred in potem: kopalnica z naklonom strehe

Podobno zahtevne razmere so bile tudi v počitniški hiši Trine Rasmussen v kraju Blåvand na Danskem. Cilj je bil razdeliti staro kopalnico s savno in strešnim naklonom v dve ločeni kopalnici.

Glavni poudarek je bil na optimizaciji prostora. V tri kvadratne metre veliki kopalnici s poševnimi stenami so namestili WC, umivalnik in tuš kabino.

Savna z naklonom strehe (© @triner2 in @strandparken3)
Originalna kopalnica s talno WC školjko, belimi ploščicami in lesenim kopalniškim pohištvom (© @triner2 in @strandparken3)

Ustvarite občutek prostornosti v majhni kopalnici

Izdelki Geberit so se izkazali kot optimalna rešitev v majhnem prostoru. Stenska WC školjka Rimfree iz kopalniške serije Geberit Acanto in kopalniško pohištvo Geberit VariForm z okroglim umivalnikom naredita majhno kopalnico z naklonom strehe lahkotno in odprto.

Trine Rasmussen se je po navdihu revije Geberit Bathroom Magazine odločila tudi za veliko ogledalo iz serije Geberit Xeno² z integrirano osvetlitvijo. “To je dober nasvet za povečanje prostora,“ pojasnjuje.

Prenova majhne kopalnice: najpomembnejši vidiki

Geberit rešitve za majhne kopalnice

Z inovativnimi izdelki Geberit, ki jih je mogoče namestiti za steno, je mogoče optimizirati tudi majhne kopalnice. Vredno si je ogledati obsežno ponudbo izdelkov.

Umivalniki za prihranek prostora

Geberit ponuja različne prostorsko varčne umivalnike z izbokom od 20 do 25 centimetrov. Sem sodijo na primer umivalniki iz kopalniških serij Geberit Xeno², iCon, Smyle.

Majhni pršni prostori

Navdih za prenovo lahko najdete tudi v rešitvah za prhe Geberit.

Izdelki za več prostora v kopalnici

Preberite podobne objave