Majhen tloris? Pa kaj potem?

Skica tlorisa kopalnice

Raziskave so pokazale, da je kopalnica eden najljubših prostorov za odklop in polnjenje baterij. Prav tako pa so pokazale, da povprečna kopalnica ne meri niti 7 kvadratnih metrov. To pomeni, da niti za osnovne elemente ni dovolj prostora, kaj šele za to, da bi se v prostoru sprostili. Ali to pomeni, da se moramo posloviti od upanja o sanjski kopalnici? Ne nujno. Čeprav vaša kopalnica ne dosega dimenzij kopalnic, ki jih lahko vidite v glamuroznih revijah, pa vedno obstajajo načini in sredstva, kako ustvariti občutek prostornosti in udobja.

Skrivnost je v zmanjšanju zgolj funkcionalnih elementov na minimum in skrivanju elementov, kot so splakovalnik, sifon in podobni. To lahko dosežete z uporabo polovičnih namestitvenih sten ali takšnih po celotni višini, ki ne bodo skrile samo tehnologije, temveč tudi razdelile prostor, ustvarile urejen videz in dodaten občutek udobja. Tudi če imate na voljo kar najmanj prostora, lahko na primer ustvarite prijetno kopalniško enoto, v kateri se boste lahko sprostili. Nič prostora ni izgubljenega, prav nasprotno; stranišče, nameščeno na steno spredaj, da prostoru še posebej prijeten videz.

Izdelki za kopalnico

Katera kopalnica je primerna za vas?

Popolna kopalnica lahko izpolni celo vrsto želja in zahtev. In kakšne so vaše potrebe? Ali vam je pomemben prostor, čistoča ali dizajn? So vam všeč izdelki, preprosti za uporabo, ali imate raje posebne dodatke za udobje, ki vam ga nudi npr. straniščna školjka s prho Geberit AquaClean? Ali pa vam je morda ljubši univerzalni dizajn? Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, bomo vaš vsakdan poenostavili s pametnimi rešitvami za kopalnico.

Več prostora v kopalnici
Več čistoče v kopalnici
Več funkcionalnega dizajna v kopalnici
Več udobja v kopalnici
Več dostopnosti za gibalno ovirane osebe v kopalnici
Več preprostosti za uporabo v kopalnici