Kopalnica za goste: nasveti in ideje | Geberit.si

Kopalnica za goste: nasveti in ideje

Skoraj vedno majhni - a še vedno prijetno? Prostor v kopalnicah za goste je običajno redka dobrina. Zato je še toliko bolj pomembno, da je prostor funkcionalen in pravilno oblikovan. Tako bodo gosti navdušeni.

Oblikovanje kopalnic za goste

Svetloba, ki prihaja skozi okno v kopalnici za goste s temno modro zadnjo steno

Kaj naredi kopalnico za goste? V večini primerov je verjetno prisotnost prhe. Pri načrtovanju je zaradi tega tema ploščic pomembnejša. V nasprotnem primeru veljajo enaka načela oblikovanja.

Na začetku naj bo poudarek na tleh in stenah, njihovih barvah in uporabljenih materialih.

Ideje za kopalnico za goste z lesom

Les je elegantna izbira za kopalnico za goste. Ne glede na to, ali je na tleh, stenskih ploščah ali kopalniškem pohištvu, je les naraven izdelek, ki je idealen za popestritev oblikovanja in daje prostoru udoben občutek. Vendar bodite previdni – les, ki se uporablja v kopalnici, mora biti vedno obdelan, da prepreči vdor vlage vanj.

Sodobna kopalnica za goste v beli ali črni barvi

Veliko možnosti, brez obveznosti! Kar zadeva barve, v kopalnici za goste ni meja. Obstajata pa dve načeli, ki ju je koristno uporabiti v majhnih prostorih: svetle barve delujejo sveže in čiste, temni odtenki ustvarjajo domače udobje.

Zaradi tega sta črno-bela na vrhu seznama želja gostiteljev, ki iščejo sodobno rešitev. Morda tudi zato, ker ti dve barvi tako dobro delujeta skupaj, na primer pri polaganju ploščic. Koristne informacije: Velike ploščice se zelo dobro obnesejo v majhnih kopalnicah in kopalnicah za goste, saj ustvarijo vizualno globino prostora.

Ideje za umivalnik za kopalnico za goste

Običajno je kopalnica za goste široka toliko kot vrata, skozi katera se vstopi; WC se skoraj vedno nahaja nasproti. Da prideš do njega, se moraš sprehoditi mimo umivalnika. Zato mora biti čim ožji, da zavzame malo prostora. Za to so idealni umivalniki s stensko ali stransko nameščeno armaturo.

Kaj še mora imeti kopalnica za goste?

Roka odpre enega od predalov omarice za umivalnik Geberit Acanto v dizajnu naravnega lesa

WC školjka in umivalnik s armaturo sta najpomembnejša elementa vsake kopalnice za goste. Toda to bi bilo, če bi zanemarili kopalniško pohištvo s prostorom za shranjevanje vsakdanjih stvari.

Ta umivalnik ima ujemajočo se omarico in omarico z ogledalom. Modeli z integrirano osvetlitvijo zagotavljajo pravo svetlobo.

3 nasveti: kako načrtovati novo kopalnico za goste

Ideje so lepe, a le z načrtovanjem lahko te ideje postanejo resničnost. To še posebej velja pri načrtovanju majhnih kopalnic za goste. Tu so trije nasveti, kako najbolje uresničiti svoje zamisli o kopalnici za goste:

1 nasvet: načrtujte kopalnico za goste s 3D planerjem za kopalnico

3D načrtovalci kopalnic, omogočajo preprosto načrtovanje kopalnic za goste. Priprava zahteva nekoliko več dela, na primer izmero prostora, postavitev vrat in oken ter razmislek o lokaciji priključka za vodo in elektriko. In napajalnik ni samo za stikalo za luči; glede na vaše načrte lahko WC potrebuje tudi elektriko, na primer za odstranjevanje neprijetnih vonjav. Vsekakor je vredno razmisliti, še posebej za kopalnico za goste brez oken.

2 nasvet: postavite WC školjke, umivalnika in omarice

Pogosto omejen prostor, ki je na voljo v kopalnici za goste, določa postavitev WC školjke, umivalnika in pohištva namesto vas. Zato je tukaj manj več, saj sodobna kopalnica za goste zmore brez dodatnega kopalniškega pohištva z neizkoriščenimi odlagalnimi površinami.

Pogled na WC za goste z visečim WC-jem, omarico z ogledalom in omarico za umivalnik iz kopalniške serije Geberit ONE

3 nasvet: dodajte praktične dodatke kopalnici za goste

Lahko se prepirate o tem, ali so dodatki nujni ali zgolj praktični, ali so celo zgolj dekorativni. Naslednji kontrolni seznam torej vključuje dodatke in ideje za dekoracijo:

Dodatki in uporabni izdelki za kopalnico za goste
  • WC ščetka
  • Držalo za toaletni papir
  • Majhen koš za smeti
  • Milo
  • Brisača za goste
  • Kozmetični izdelki (krema za roke, vatne blazinice itd.)
  • Kljukica za oblačila
  • Dišava
  • Rože/vaza
  • Slike

Našteto potrošno blago naj bo enostavno najti v odlagalnem prostoru v kopalnici in naj ga bo tam dovolj.

Geberit rešitve za majhne kopalnice za goste

Stenska WC školjka Geberit selnova

Geberit ponuja različne pametne in prostorsko varčne rešitve za majhne kopalnice za goste. Poleg pohištva, ki varčuje s prostorom, in rešitev za več prostora za shranjevanje, to vključuje tudi WC školjke s krajšo projekcijo za večjo svobodo gibanja.

Če vas zanima, si pobliže oglejte kompaktne WC različice v kopalniški seriji Geberit iCon, Selnova in Smyle.

Umivalnik za roke Geberit ONE s pripadajočo omarico za umivalnik

Prostorsko varčno pohištvo za majhne kopalnice

Tudi ozki in posebej majhni umivalniki z zmanjšano globino ali stranskimi odlagališči imajo pri Geberitu popolnoma prilegajoče se omarice z veliko odlagalnega prostora. Na primer, vsestransko in modularno kopalniško pohištvo Geberit iCon ali Geberit ONE, ki je priljubljeno zaradi svoje funkcionalne zasnove. Da bi prihranili prostor, lahko celo omarico z ogledalom z integrirano osvetlitvijo vgradite v steno.

Pametne detajlne rešitve za več prostora za shranjevanje v kopalnici za goste

Če se odločite za prostorsko varčen sifon za umivalnik ali če se sifon vgradi v steno, lahko prihranite vdolbino v predalu omarice za umivalnik za dodaten prostor za shranjevanje.

To olajša tudi uporabo organizatorjev v predalih. Pomagajo vam zagotoviti pregled znotraj pohištva, da lažje najdete različne predmete. Ogledala z omaricami s škatlami za shranjevanje v notranjosti in nastavljivimi policami prav tako zagotavljajo dodaten prostor za shranjevanje.

Vsako pohištvo ima tudi pripadajočo magnetno tablo. Magnetne table so opremljene s tremi škatlami za shranjevanje različnih velikosti in so na voljo v štirih različnih barvah.

Izdelki za več prostora v kopalnici

Preberite podobne objave