Ljubitelji kopeli ali navdušenci nad prho | Geberit.si

Ljubitelji kopeli ali navdušenci nad prho

Mnenja o tem, ali se je bolje stuširati ali kopati, so zelo različna. Za nekatere je kopalna kad bistven element standardne kopalnice. Drugi se raje tuširajo, ko gre za osebno higieno. Imamo pet razlogov, zakaj bi raje imeli kad ali prho.

Pet prednosti prhe

Oseba, ki se prha pod prho, ki je v ravnini s tlemi, s CleanLine (© Geberit)

1. Tuš lahko namestimo v majhen prostor, z neobičajnim tlorisom in ne glede na naklon strehe. Obstaja veliko prostorsko varčnih različic, ki se razlikujejo po širini in dolžini ter obliki. V prostornih kopalnicah jih lahko uporabimo tudi kot ločila prostorov.

2. Vgradite lahko breznivojski pršni prostor. Enostavneje je vstopiti v prho, ki je ravna s tlemi, kot v kad za tuširanje. To omogoča tuširanje brez ovir.

3. Prostor je lahko videti večji, če je prha prilagojena dizajnu kopalnice. Pri tem so v veliko pomoč izvlečna tuš kabina ali steklena vrata ter ploščice, ki zagotavljajo nemoten prehod med kopalnico in prho.

4. Prha lahko postane paša za oči tudi z vrsto poudarkov, kot so posebno oblikovane armature, barvita tuš zavesa ali ploščice s posebnimi vzorci.

5. Oprhati se je hitreje in je tudi bolj okolju prijazno, saj potrebujete manj vode kot za polnjenje kopalne kadi. To prihrani čas, denar in energijo. Za primerjavo: v povprečju potrebujete okoli 150 litrov vode, da napolnite kad; petminutno prhanje prihrani tri- do petkratno količino vode, če vodo izklopite, medtem ko se milite.

Pet prednosti kopalne kadi

1. Kopanje je zabavno. V družinski kopalnici je kopalna kad pogosto zelo priljubljena pri otrocih, saj na igriv način dobijo občutek za higieno in lahko čofotajo naokoli.

2. Prednost kopalne kadi je, da se vam ni treba odločati med kopanjem in prhanjem, tukaj lahko oboje. Za osebe, ki niso več v dobri fizični pripravljenosti, so na voljo kopalne kadi s sedežem in vrati za lažje vstopanje. Kotna kad je lahko dobra rešitev v majhni kopalnici.

3. Kopalna kad predstavlja udobje. Skrb za vašo osebno higieno, ko ležite in se sprostite, je veselje. Kopalne kadi z wellness curki in pršili poskrbijo za še večjo sprostitev. Ta je potem tudi popoln nadomestek za masažni bazen.

4. Prijetno topla kopel je dobra za vaše zdravje. Pomaga pri odpravljanju vsakodnevnega stresa in ogreje telo v mrzlem dnevu. Če ste prehlajeni, bo kopel izboljšala pretok krvi in ​​podprla naravno obrambo telesa. Če želite, lahko vodi dodate kopalno olje. Mišice in sklepi so razbremenjeni zaradi vzgona v vodi. Pomaga tudi pri preprečevanju bolečin v mišicah.

5. Kopalne kadi so lahko prava paša za oči. Poleg standardnih kadi so na voljo tudi prostostoječe kadi, kadi vgradne v tla ter kotne kadi privlačnega dizajna. Dizajni v nenavadnih oblikah in modelih dajejo kopalnici nekaj posebnega.

Izdelki za več udobja v kopalnici

Katera kopalnica je primerna za vas?

Popolna kopalnica lahko izpolni celo vrsto želja in zahtev. In kakšne so vaše potrebe? Ali vam je pomemben prostor, čistoča ali dizajn? So vam všeč izdelki, preprosti za uporabo, ali imate raje posebne dodatke za udobje, ki vam ga nudi npr. straniščna školjka s prho Geberit AquaClean? Ali pa vam je morda ljubši univerzalni dizajn? Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, bomo vaš vsakdan poenostavili s pametnimi rešitvami za kopalnico.

Več prostora v kopalnici
Več čistoče v kopalnici
Več funkcionalnega dizajna v kopalnici
Več udobja v kopalnici
Več dostopnosti za gibalno ovirane osebe v kopalnici
Več preprostosti za uporabo v kopalnici