Svež sloj barve za vašo kopalnico

Po divjih barvah, ki so bile priljubljene v 70. in 80. letih, je bela dolgo ohranila svoj dominantni položaj v kopalnicah. Simbolizira čistočo in je bila dolgo klasična barva številnih kopalnic – uporabljala se je pri izbiri ploščic, barve sten in keramičnih izdelkih. A dnevi brezhibno belih kopalnic hitro postajajo stvar preteklosti. Danes kupci iščejo bolj domače vzdušje, ki ga lahko med drugim ustvarimo z različnimi barvnimi odtenki.

Lastniki hiš in stanovanj zelo cenijo kombinacijo trpežne opreme in estetike, saj se bo večina kopalnic uporabljala 20 do 30 let in se v vsem tem času prenovila samo enkrat ali morda sploh ne. To prav tako pojasnjuje, zakaj beli toni niso povsem šli iz mode. Večina kopalniških keramičnih izdelkov se še vedno proizvaja v beli barvi, saj se ti zelo enostavno kombinirajo z barvami in še ne naveličamo se jih hitro.

Sveže in svetlo vzdušje v prostoru

Paleta barve v pastelnih odtenkih

Dandanes so kopalniške stene pogosto prepleskane z barvami, kot so bež, svetlo siva ali pudrasta. Nevtralne barve ustvarijo sodoben in brezčasno eleganten pridih. Še več, beli umivalniki in stranišča so videti še posebej prefinjeni, kadar jih kombiniramo s temi barvami.

Priporočamo uporabo klasičnih oblik in barv, ko gre za sanitarne inštalacijske elemente in kopalniško keramiko ter mehke, tople barve pri pleskanju sten. In ne pozabite: manj je več. Ne poskusite kombinirati preveč različnih barvnih tonov. S tem ne boste samo zmanjšali atraktivnosti prostora, temveč boste prav tako ustvarili vtis natlačenosti in neurejenosti.

Barve pa si lahko po drugi strani privoščite pri izbiri dekorativnih izdelkov in dodatkov, ki jih je mogoče enostavno in brez prevelikih stroškov zamenjati.

Barve, ki polepšajo dan

Pastelne barve
  • Peščeni in kožni odtenki ustvarijo občutek topline. Očem in umu zagotovijo občutek ravnovesja, saj v prostor vnesejo toplino in harmonijo.
  • Sivi toni: siva je na voljo v vrsti odtenkov. Pomešana z malo rjave ustvari topel učinek, z dodatkom modrikaste pa postane hladnejša. Dodatki v rdeči, rumeni ali turkizni se še posebej dobro skladajo s sivimi kopalnicami.
  • Pastelne barve: svetlo modra, rožnata, barva mete in podobni odtenki poskrbijo za občutek lahkotnosti in dobrega počutja v prostoru. Lepota pastelnih barv se skriva v tem, da v kombinaciji z belimi izdelki vedno ustvarijo v prostoru elegantno in prijetno vzdušje.

Izdelki za kopalnico

Katera kopalnica je primerna za vas?

Popolna kopalnica lahko izpolni celo vrsto želja in zahtev. In kakšne so vaše potrebe? Ali vam je pomemben prostor, čistoča ali dizajn? So vam všeč izdelki, preprosti za uporabo, ali imate raje posebne dodatke za udobje, ki vam ga nudi npr. straniščna školjka s prho Geberit AquaClean? Ali pa vam je morda ljubši univerzalni dizajn? Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, bomo vaš vsakdan poenostavili s pametnimi rešitvami za kopalnico.

Več prostora v kopalnici
Več čistoče v kopalnici
Več funkcionalnega dizajna v kopalnici
Več udobja v kopalnici
Več dostopnosti za gibalno ovirane osebe v kopalnici
Več preprostosti za uporabo v kopalnici