Trajnost v sanitarni industrijiNaš prispevek

Kot globalno dejavna skupina, specializirana za sanitarno tehnologijo, želi Geberit prevzeti vodilno vlogo pri preoblikovanju k trajnostni v sanitarni industriji. Naši inovativni, visokokakovostni in trajni sanitarni izdelki pozitivno vplivajo na industrijo, družbo in okolje.

Pred več kot 30 leti je Geberit predložil začetno strategijo varstva okolja in začel izvajati posebne ukrepe, z leti pa se je ta strategija postopoma razvila v celovito trajnostno strategijo.

Izdelki Geberit se običajno uporabljajo desetletja. Ni redko, da njihova življenjska doba presega 50 let. Poleg tega Geberit jamči 50-letno razpoložljivost rezervnih delov za vse zamenljive mehanske dele podometnega splakovalnika in aktivirne tipke. Izključene so le nekatere posebne funkcije elektronskih izdelkov (na primer higienska splakovalna enota ali DuoFresh). Dobavljivost rezervnih delov 25 let za pomemben del ponudbe pomembno prispeva k življenjski dobi naših izdelkov. Tako kot naša zavezanost povratni združljivosti novih izdelkov. Na ta način gradbenim partnerjem olajšamo izpolnjevanje pogosto obsežnega kataloga zahtev za certificirane, trajnostne gradbene projekte.

Zavezujoča trajnostna strategija

Pred več kot 30 leti je Geberit pripravil svojo prvo okoljsko strategijo in izvedel posebne ukrepe. Z leti se je ta strategija postopoma razširila v celovito trajnostno strategijo. Temelji na Agendi ZN 2030 in njenih 17 ciljih trajnostnega razvoja.

Geberit se osredotoča zlasti na cilja 6, “Čista voda in sanitarije“, in 11, “Trajnostna mesta in skupnosti“. Poleg tega se veliko prispeva k „Dostojnemu delu in gospodarski rasti“ (cilj št. 8) ter „Industriji, inovacijam in infrastrukturi“ (cilj št. 9).

Pregled

Trajni izdelki, ki varčujejo z viri

Okoljske izjave o izdelkih (EPD)

Okoljske izjave o izdelkih ali EPD so pomemben vir informacij za razvijalce, vlagatelje, poslovne partnerje in druge odločevalce. Zagotavljajo informacije o ekološkem odtisu gradbenih proizvodov in temeljijo na podrobni oceni življenjskega cikla.

Izdelki z okoljskimi deklaracijami tretjih oseb predstavljajo 30 % prodaje skupine Geberit. Zato ponujamo široko paleto izdelkov za zgradbe, zgrajene v skladu z najvišjimi trajnostnimi standardi, kot so Minergie, DGNB, BREEAM ali LEED.

Prenesite EPD

Nasveti in triki za večjo trajnost v vsakdanjem življenju

Uporabite manj vode

Nasveti za varčevanje z vodo

Ženska odpre pipo in preizkusi jakost in temperaturo vodnega curka (© Geberit)

Vodo je dobro uporabljati varčno. S temi šestimi nasveti opazno zmanjšajte porabo vode v kopalnici.

Prihranite vodo zdaj!