Svež zrak za vse

Vsi vemo, da določeni obiski stranišča za seboj pustijo neprijetne vonjave, ki so še posebej nezaželene. Zaupali vam bomo nekaj trikov, kako se jih znebiti, tako da boste lahko uživali v kopalnici brez neprijetnih vonjav.

 Ni potrebe po neprijetnih vonjih

Zakaj pride do neprijetnih vonjav?

Povsem normalno je, da se po obisku stranišča pojavijo neprijetne vonjave. Povzročijo jih plini, ki jih sprostimo po delovanju črevesja. Črevesne bakterije te pline proizvedejo med prebavljanjem hrane. Ker so obisk stranišča in morebitne posledične neprijetne vonjave neprijetna tema, ljudje za njihovo nevtralizacijo izvajajo številne trike. Kaj pa dejansko deluje?

Štiri pomoči proti neprijetnim vonjavam v kopalnici

Vsi smo verjetno že odkrili nekaj lastnih trikov, smo pa prepričani, da so najučinkovitejše prav naslednje rešitve.

1. Možnost: svež zrak

Odpiranje okna in prezračevanje kopalnice za več minut se je izkazala kot hitra in učinkovita rešitev, a zaradi ekoloških razlogov pustite okno odprto samo krajši čas. To je še posebej pomembno pozimi, saj boste zaradi odprtega okna porabljali nepotrebno energijo za ogrevanje. V splošnem se redno prezračevanje kopalnice priporoča tudi zato, da preprečite nastanek plesni zaradi visoke vlažnosti.

2. Možnost: kopalniški ventilator

V kopalnicah brez oken se običajno vgradi prezračevalna enota, ki pomaga odpraviti neprijetne vonjave in hitro prezrači kopalnico po prhanju ali kopanju. Kako hitro bo zrak v kopalnici spet svež, določa moč ventilatorja.

3. Možnost: prikrivanje vonjav za kratek čas

Neprijetne vonjave v kopalnici lahko prikrijete tudi s prižiganjem vžigalice. Žveplo, ki ga vsebujejo vžigalice, namreč začasno prikrije vse neprijetne vonjave, ki nastanejo med obiskom stranišča, ne more pa jih povsem odpraviti. V to kategorijo pomoči spadajo tudi osvežilci zraka, osvežilci prostorov in olja. Pri teh pršilih se sicer lahko pogosto zgodi, da jih uporabimo preveč in s tem dosežemo prav nasproten učinek, ki je enako neprijeten. Kdo pa navsezadnje rad vstopi v majhen, utesnjen prostor, v katerem se ti takoj po vstopu zazdi, da se je nekdo v njem pravkar odišavil s celo stekleničko parfuma?

4. Možnost: sodobna tehnologija

Najbolj inovativna in učinkovita rešitev je modul za odvajanje neprijetnih vonjav, ki hitro odstrani neprijetne vonjave prav tam, kjer nastanejo, preden se te razširijo po prostoru. Zveni znano? Seveda! Ko ste v kuhinji, takoj nagonsko vklopite kuhinjsko napo, takoj ko začnete kuhati. V kopalnici vam je na voljo več možnosti: od enote za odvajanje neprijetnih vonjav, vgrajene v keramiko, do modula v splakovalniku, kot je na primer vgrajen filter za odvajanje neprijetnih vonjav.

Katera kopalnica je primerna za vas?

Popolna kopalnica lahko izpolni celo vrsto želja in zahtev. In kakšne so vaše potrebe? Ali vam je pomemben prostor, čistoča ali dizajn? So vam všeč izdelki, preprosti za uporabo, ali imate raje posebne dodatke za udobje, ki vam ga nudi npr. straniščna školjka s prho Geberit AquaClean? Ali pa vam je morda ljubši univerzalni dizajn? Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, bomo vaš vsakdan poenostavili s pametnimi rešitvami za kopalnico.

Več prostora v kopalnici
Več čistoče v kopalnici
Več funkcionalnega dizajna v kopalnici
Več udobja v kopalnici
Več dostopnosti za gibalno ovirane osebe v kopalnici
Več preprostosti za uporabo v kopalnici