Svež zrak za vse | Geberit.si

Svež zrak za vse

Vsi vemo, da določeni obiski stranišča za seboj pustijo neprijetne vonjave, ki so še posebej nezaželene. Zaupali vam bomo nekaj trikov, kako se jih znebiti, tako da boste lahko uživali v kopalnici brez neprijetnih vonjav.

Kako zagotoviti svež zrak v kopalnici?

Različna gospodinjska sredstva za svež zrak

1. nasvet: gospodinjski pripomočki pomagajo

Preprosta sredstva so lahko koristna za začasno prikrivanje neprijetnih vonjav po obisku WC-ja. Goreče vžigalice na primer preglasijo smrad zaradi žvepla, ki ga vsebujejo. Najbolj razširjeni triki so dišeča pršila, dišeče palčke in olja. Odprta skleda vode s kisom ali limono in sveže mleta kavna zrna naj bi imela zavezujoč učinek na vonjave. Enako velja za majhno posodo s soljo. To gospodinjska sredstva lahko nevtralizirajo vonjave zaradi svojega učinka vezave vlage.

2. nasvet: uporaba novosti

Če želite načrtovati vnaprej in izkoreniniti neprijetne vonjave v kopalnici po uporabi WC-ja, je najbolje, da se odločite za inovativne in učinkovite različice, kot je WC z odstranjevanjem neprijetnih vonjav. Ta lahko odstrani vonjave hitro po uporabi WC-ja in blizu njihove izvorne točke, preden se razširijo po prostoru. Načelo je podobno delovanju nape v kuhinji. V kopalnici imamo možnost vgraditi DuoFresh enoto za odzračevanje neprijetnih vonjav v WC splakovalnik.

3. nasvet: dnevno sušenje

Če se v prostoru dlje časa kopičita vlaga in toplota, lahko v kopalnici kljub zračenju nastanejo neprijetne vonjave. To lahko povzroči celo nastanek plesni. Najboljša ideja je, da postane rutina, da po vsakem prhanju ali kopanju vlažna mesta, kot so armature in fuge med ploščicami, pobrišete s krpo. Tudi brisače in posteljnina v kopalnici se lahko sčasoma navlažijo, zato jih je treba redno menjati ali prati.

Kopalnica z velikim oknom, opremljena z Geberit ONE ​

4. nasvet: seveda. Prezračevanje!

Prezračevanje prostora se je izkazalo za hiter in učinkovit način izmenjave zraka s svežim. Če kopalnico redno zračite, lahko preprečite nastanek plesni. Zaradi ekoloških razlogov okna v zimskih mesecih ne puščajte več ur odprtih, saj boste sicer po nepotrebnem izgubljali energijo za ogrevanje. Zračenje je še posebej učinkovito, ko odprta okna povzročajo prepih. Za to je najbolje odpreti kopalniško okno in vrata ter okno v drugem prostoru, da lahko vlaga hitro uide. Če v kopalnici nimate okna, za nekaj časa vključite prezračevalno enoto. Odprete lahko tudi vrata kopalnice in okno v sobi nasproti. Da bi zagotovili, da vlažen zrak zapusti prostore in se ne nabira v drugih prostorih, naj ostanejo vrata v druge prostore zaprta.

5. nasvet: zamenjajte prezračevalni filter

Znano je, da v kopalnicah brez oken privzeto nameščena prezračevalna enota pomaga odpraviti neprijetne vonjave. Učinkovitost enote določa, ali in kako hitro je zrak v kopalnici spet svež. Če pa je prezračevanje zastarelo ali pokvarjeno, lahko aktivno povzroča tudi neprijetne vonjave v zraku. Če je filter zamašen ali je prezračevanje pokvarjeno, lahko v kopalnici občutite neprijetne vonjave. Namesto dovoda svežega zraka okvarjena enota vrača neprijeten zrak nazaj v kopalnico. Ne glede na situacijo: čiščenje, vzdrževanje in morda nov izdelek so vsekakor vredni vašega truda.

6. nasvet: očistite odtok

Neprijetne vonjave lahko dejansko prihajajo od spodaj: na primer, če je zamašen sifon ali odtok. Bat je uporaben za rahljanje ostankov z izmenično ustvarjanjem pozitivnega in negativnega tlaka.

Izdelki za več udobja v kopalnici

Katera kopalnica je primerna za vas?

Popolna kopalnica lahko izpolni celo vrsto želja in zahtev. In kakšne so vaše potrebe? Ali vam je pomemben prostor, čistoča ali dizajn? So vam všeč izdelki, preprosti za uporabo, ali imate raje posebne dodatke za udobje, ki vam ga nudi npr. straniščna školjka s prho Geberit AquaClean? Ali pa vam je morda ljubši univerzalni dizajn? Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, bomo vaš vsakdan poenostavili s pametnimi rešitvami za kopalnico.

Več prostora v kopalnici
Več čistoče v kopalnici
Več funkcionalnega dizajna v kopalnici
Več udobja v kopalnici
Več dostopnosti za gibalno ovirane osebe v kopalnici
Več preprostosti za uporabo v kopalnici