Učinek nočne svetlobe

Nočna osvetlitev vam pomaga v temni

Vsi vemo, kako je, ko se sredi noči zbudiš s polnim mehurjem. Obisku stranišča se takrat ne moreš izogniti za nič na svetu. Z viri svetlobe z zatemnitvijo lahko stranišče najdete lažje, celo v temi, saj ne glede na to, da ste budni, dejansko še na pol spite. Delni razlog za to je sproščanje melatonina – hormona, ki spodbuja spanje in zagotavlja, da naše telo ponoči skoraj samodejno preklopi na spalni način.

Zdrav cikel spanja je dragocena dobrina. Tisti, ki ne spijo dovolj, redko čez dan funkcionirajo stoodstotno. Da vaša biološka ura ne bi bila zaradi obiska stranišča zmotena in bi se lahko kar najhitreje vrnili k zasluženemu spanju, upoštevajte naslednje točke.

  • Močna svetloba lahko zmoti vašo biološko uro in omeji količino melatonina, ki ga proizvajate. Na poti do stranišča zato poskusite ne prižgati luči – če jo vendarle morate, uporabite nočno lučko s funkcijo zatemnitve.
  • Izogibajte se virom svetlobe, ki proizvajajo veliko modre svetlobe. Slednje negativno vpliva na proizvodnjo melatonina, ki je nujen za to, da spet enostavno zaspite, saj manjša proizvodnja vašemu telesu sporoča, da je noč minila.
  • V kopalnici uporabite orientacijsko lučko s senzorjem, ki vas bo vodila do stranišča, ko vstopite v kopalnico. Ti viri svetlobe v splošnem oddajajo bledo in zatemnjeno svetlobo in nežno osvetlijo samo potrebno napravo, v tem primeru stranišče.

Katera kopalnica je primerna za vas?

Popolna kopalnica lahko izpolni celo vrsto želja in zahtev. In kakšne so vaše potrebe? Ali vam je pomemben prostor, čistoča ali dizajn? So vam všeč izdelki, preprosti za uporabo, ali imate raje posebne dodatke za udobje, ki vam ga nudi npr. straniščna školjka s prho Geberit AquaClean? Ali pa vam je morda ljubši univerzalni dizajn? Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, bomo vaš vsakdan poenostavili s pametnimi rešitvami za kopalnico.

Več prostora v kopalnici
Več čistoče v kopalnici
Več funkcionalnega dizajna v kopalnici
Več udobja v kopalnici
Več dostopnosti za gibalno ovirane osebe v kopalnici
Več preprostosti za uporabo v kopalnici