Manj odpadkov v kopalnici

Evropejci v povprečju proizvedejo 480 kilogramov smeti na leto, kar je očitno preveč. Dobra novica pa je, da se 47% smeti reciklira ali kompostira in ta številka naj bi se še povečala (vir: euronews.com). Čeprav je vedno več smeti mogoče ponovno uporabiti, je cilj zmanjšati količino smeti, ki nastane na osebo. Spodaj je pet nasvetov za manj odpadkov v kopalnici Geberit.

Koaplnica s tuš WC-jem
Izberite točko na sliki

Kdor se želi izogniti odpadkom v kopalnici, mora med drugim upoštevati naslednje točke:

  • Kaj v resnici rabim v kopalnici? Ni vse, kar se oglaša v oglasih, na koncu dober nakup. Pravzaprav lahko nekatere predmete naredite celo sami. Doma narejena mila so na primer trenutno zelo v modi in jih je enostavno narediti.
  • Kakšne so možnosti za zmanjšanje uporabe klasičnih toaletnih izdelkov za ženske, kot so tamponi in higienske brisače?
  • Mogoče je vredno razmisliti o tuš WC-ju. Poleg dodatnega udobja pri obisku stranišča lahko prihranite tudi toaletni papir.

Serije kopalnic

Katera kopalnica je primerna za vas?

Popolna kopalnica lahko izpolni celo vrsto želja in zahtev. In kakšne so vaše potrebe? Ali vam je pomemben prostor, čistoča ali dizajn? So vam všeč izdelki, preprosti za uporabo, ali imate raje posebne dodatke za udobje, ki vam ga nudi npr. straniščna školjka s prho Geberit AquaClean? Ali pa vam je morda ljubši univerzalni dizajn? Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, bomo vaš vsakdan poenostavili s pametnimi rešitvami za kopalnico.

Več prostora v kopalnici
Več čistoče v kopalnici
Več funkcionalnega dizajna v kopalnici
Več udobja v kopalnici
Več dostopnosti za gibalno ovirane osebe v kopalnici
Več preprostosti za uporabo v kopalnici