Enostavno varčevanje z vodo

Voda je dragocen vir, zato se izognite nepotrebni porabi in še zraven prihranite. Največje koristi je deležno okolje, saj voda prihrani energijo, ki je potrebna za njeno obdelavo, da je varna za piti, da jo lahko transportiramo povsod, kamor je potrebno, in za odstranjevanje odpadne vode.

V zahodnih domovih se več kot polovica vse vode porabi v kopalnici. Posebna pozornost je torej potrebna prav tukaj. Daleč največji potencial za prihranek vode je mogoče doseči z uporabo funkcije dvojnega splakovanja in funkcije z zaustavitvijo in ponovnim zagonom.

Ženska odpre armaturo in preizkuša moč ter temperaturo vodnega curka

Prihranek vode ob splakovanju stranišča

Ker se pri vsakem splakovanju stranišča porabi približno 12 litrov vode, so bili z uvedbo funkcije ustavitve in ponovnega zagona in nato funkcije dvojnega splakovanja omogočeni veliki prihranki. Po enem modelu izračuna so vsi splakovalniki s funkcijo dvojnega splakovanja in funkcijo ustavitve in ponovnega zagona, nameščeni od leta 1998, do danes prihranili okrog 28.100 milijonov kubičnih metrov vode v primerjavi s tradicionalnimi sistemi splakovanja. Samo v letu 2018 je bilo prihranjenih 2880 milijonov kubičnih metrov vode. To je več kot polovica letne porabe v vseh nemških gospodinjstvih.

Tudi najmanjša kapljica šteje

Vsak med nami lahko privarčuje veliko vode z osvojitvijo pravih navad: med prhanjem porabite okrog 80 litrov vode manj kot med kopeljo. Če ugasnete vodo, ko se milite, si umivate zobe ali roke, prav tako prihranite veliko vode.

Možno je namestiti tudi pršne glave, ki prihranijo vodo. Te imajo lahko omejevalnike toka in posebne aeratorje, ki zmanjšajo pretok vode v armaturo.

Učinkovito varčevanje z vodo v kopalnici ni herkulska naloga, le malce več pozornosti zahteva in prave sanitarne izdelke.

Izdelki, ki so enostavni za uporabo

Katera kopalnica je primerna za vas?

Popolna kopalnica lahko izpolni celo vrsto želja in zahtev. In kakšne so vaše potrebe? Ali vam je pomemben prostor, čistoča ali dizajn? So vam všeč izdelki, preprosti za uporabo, ali imate raje posebne dodatke za udobje, ki vam ga nudi npr. straniščna školjka s prho Geberit AquaClean? Ali pa vam je morda ljubši univerzalni dizajn? Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, bomo vaš vsakdan poenostavili s pametnimi rešitvami za kopalnico.

Več prostora v kopalnici
Več čistoče v kopalnici
Več funkcionalnega dizajna v kopalnici
Več udobja v kopalnici
Več dostopnosti za gibalno ovirane osebe v kopalnici
Več preprostosti za uporabo v kopalnici