Boleč padec

Tveganje zdrsa v kopalnici – izbira pravih materialov je ključnega pomena.

Stefan se je vrnil domov po napornem dnevu v službi. Pravi razlog, da se odpravi teč. Utrujen, a poln endorfinov stopi pod prho.

Nevarnost! Drseča površina

Zdaj si mora samo še umiti zobe, preden si bo privoščil prijeten večer pred televizorjem. Ojoj! Preden se zave, mu zdrsne na mokrih ploščicah in pade. Stvar bi se lahko za Stefana končala veliko slabše. Padec se je končal samo z nekaj modricami. Izjemno boleča izkušnja, ki bi se lahko končala veliko slabše, tako namreč kažejo raziskave v Nemčiji, Avstriji in Švici. Po rezultatih teh raziskav se padci doma uvrščajo na sam vrh statistike nezgod.

Zmanjšanje tveganja

Tveganje zdrsa in padca na mokrih površinah je še posebej pri prhah dokaj velik. Vendar ga je mogoče zmanjšati z izbiro pravih materialov in nekaj kopalniških dodatkov:

  • Ko gradite nov dom ali prenavljate svojo kopalnico, namenite več pozornosti izbiri materialov. Nedrseče ploščice ali površine v prhi, izdelane iz trdih površinskih materialov, kot je Setaplano, še posebej pomagajo zmanjšati tveganje zdrsov.
  • Protidrsna obdelava površine prav tako poveča varnost drsečih površin s povečanjem grobosti površin in izboljšanjem protidrsnih lastnosti, vendar slednjo vedno prepustite strokovnjaku.
  • Čeprav podloge proti drsenju ali trakovi zagotovo nikoli ne bodo prejeli nobene nagrade za oblikovanje, pa zagotavljajo potrebno podporo. Zahvaljujoč njihovim izboklinam se podloge proti drsenju trdno oprimejo površine, se pa še vedno enostavno odstranijo. Enostavno se lahko očistijo in posušijo, čeprav niso higienične.
  • Da ne izgubite ravnotežja med izstopanjem iz prhe z mokrimi nogami na mokre ploščice, na tla pred prho položite kopalniško preprogo ali brisačo in si noge na njej osušite.

Mimogrede: enako velja za izstopanje iz kadi.

Katera kopalnica je primerna za vas?

Popolna kopalnica lahko izpolni celo vrsto želja in zahtev. In kakšne so vaše potrebe? Ali vam je pomemben prostor, čistoča ali dizajn? So vam všeč izdelki, preprosti za uporabo, ali imate raje posebne dodatke za udobje, ki vam ga nudi npr. straniščna školjka s prho Geberit AquaClean? Ali pa vam je morda ljubši univerzalni dizajn? Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, bomo vaš vsakdan poenostavili s pametnimi rešitvami za kopalnico.

Več prostora v kopalnici
Več čistoče v kopalnici
Več funkcionalnega dizajna v kopalnici
Več udobja v kopalnici
Več dostopnosti za gibalno ovirane osebe v kopalnici
Več preprostosti za uporabo v kopalnici