Teatro degli Arcimboldi, Mailand (IT) | Geberit.si

Vse za trenutek tišine Teatro degli Arcimboldi, Milano (IT)

V garderobah igralci in igralke najdejo mir preden se začne predstava. Obnovil jih je Teatro degli Arcimboldi v Milanu (IT). K vzdušju tišine prispevajo tudi zvočno izolativni izdelki Geberit v kopalnici.

Vsaka gledališka predstava se začne s preobleko. Gre za prvo dejanje v zakulisju – v garderobi, kjer se umetniki prelevijo v svoje like. Tu več ur živijo, počivajo, se hranijo in umivajo, urejajo misli in se pripravljajo na nastop. Kraj tišine in koncentracije.

Da bi ustvarili te oaze miru, je Teatro degli Arcimboldi v Milanu podjetjem za notranji dizajn naročilo prenovo vseh garderob. Leta 2022 je italijanski studio Calvi Ceschia Viganò prevzel garderobo zvezdnikov, imenovano “Primo Camerino”.

Udobje, ki služi umetnosti

Po intenzivnih pogovorih z bodočimi uporabniki garderobe so oblikovalci ustvarili polkrožno sobo z make-up in dnevnim prostorom, kuhinjo in zasebno kopalnico. Mehke okrogle linije prevladujejo v prostoru in ustvarjajo sproščen ambient. Barvni koncept spretno prenaša umirjenost s svetlo oranžno in žametno bencinsko zeleno.

Osredotočenost na zmanjšanje hrupa

V tem primeru je “najmanjša soba“ tudi tiha soba. Oprema kopalnice sledi navodilom tišine. Osrednji vidik pri izvedbi kopalniškega ambienta je bila v prvi vrsti zvočna izolacija. To je bila iztočnica za Geberit. Zvočno izolirana sistema za steno za odvajanje vode Geberit Silent-Pro in Silent-PP zmanjšujeta hrup. Pred steno čiščenje WC školjke opravi svoje: zahvaljujoč spiralnemu gibanju vode tehnologija TurboFlush znatno zmanjša hrup med postopkom splakovanja. Enostavna zasnova kopalniške serije Geberit ONE in tuš kad Olona se harmonično prilegata celotnemu konceptu oaze miru.

Bistvo? Italijanski igralec in komik Antonio Albanese pravi, da so to »najlepše, najbolj presenetljive garderobe, kar sem jih kdaj videl. Vsekakor jih morate obiskati.”

Geberit Know-how

Slike