Individualni dizajnerski nasveti za kopalnice

Spreminjanje starega v novo – trik za recikliranje v domači kopalnici. Kako lahko nekaj neuporabnih predmetov uporabimo za ustvarjanje edinstvenih, a hkrati uporabnih izdelkov, s katerimi bo vaša kopalnica postala nekaj posebnega? Sledi nekaj predlogov.

Posebno leseno držalo za toaletni papir
Kopalnica iCon z lestvijo kot držalom za brisače

Za ustvarjanje novega vzdušja vam ni treba vedno prenoviti celotne kopalnice. Včasih že najmanjša sprememba naredi veliko. Nekaj osebnih detajlov, kot so novi okrasni predmeti, lahko vaši kopalnici doda svežino.

V zadnjih letih se trend recikliranja, preoblikovanja predmetov, ki se ne uporabljajo več, zaradi spreminjanja njihove funkcije in morebiti spreminjanja stila vse bolj povečuje na vseh področjih urejanja doma. To pojasnjuje, zakaj tudi enostavne EURO palete zdaj krasijo sodobne domove v obliki kavnih mizic ali posteljnih okvirjev.

Tudi v kopalnici lahko uporabimo takšne ustvarjalne rešitve; preoblikovana stara lestev lahko na primer postane držalo za brisače ali stojalo za oblačila, staro košaro pa lahko spremenimo v šik košaro za umazano perilo.

Postanite sam-svoj-mojster v svoji kopalnici

Predmeti, od katerih se ne moremo ločiti in jih lahko spremenimo v posebne dizajnerske elemente, prav tako podpirajo načelo trajnosti med našimi štirimi stenami. Star stol, ki ni več primeren za jedilnico, se lahko na primer še vedno uporablja kot stojalo za oblačila v kopalnici, ki ga zdaj krasi obrabljen, a šik videz. Mimogrede: z malo brusilnega papirja, barve in brezbarvnega laka ali voska za les za končno obdelavo površine lahko v kratkem času številne lesene predmete spremenite v čudovite izdelke.

Drugi primeri praktičnih idej za recikliranje v kopalnici:

  • Kozarec za vlaganje, spremenjen v odmernik za milo
  • S svežim slojem barve na škatlah za sadje lahko ustvarite še eno polico za brisače
  • Okrašeni kozarci, konzerve in čebri se lahko uporabljajo kot trendovske škatle za shranjevanje
  • Prazne steklenice ipd. lahko spremenite v čudovite vaze

Ustvarjalnost ne pozna meja – morda lahko torej predmet, ki ste ga že prenehali uporabljati, spet ustvarjalno uporabite v svoji kopalnici.

Izdelki za kopalnico

Katera kopalnica je primerna za vas?

Popolna kopalnica lahko izpolni celo vrsto želja in zahtev. In kakšne so vaše potrebe? Ali vam je pomemben prostor, čistoča ali dizajn? So vam všeč izdelki, preprosti za uporabo, ali imate raje posebne dodatke za udobje, ki vam ga nudi npr. straniščna školjka s prho Geberit AquaClean? Ali pa vam je morda ljubši univerzalni dizajn? Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, bomo vaš vsakdan poenostavili s pametnimi rešitvami za kopalnico.

Več prostora v kopalnici
Več čistoče v kopalnici
Več funkcionalnega dizajna v kopalnici
Več udobja v kopalnici
Več dostopnosti za gibalno ovirane osebe v kopalnici
Več preprostosti za uporabo v kopalnici