Idealna vgradna višina

Vgradne višine kopalniških elementov so pomembne tako za velike kot za majhne ljudi (© Geberit)

Nič te ne razjezi bolj, kot kadar je umivalnik nameščen prenizko. Vsakič, ko se boste sklonili, da bi dosegli armaturo, se boste spomnili na ključni vidik načrtovanja kopalnice – višino namestitve – ki mu niste namenili dovolj pozornosti.

Na kakšni višini bi torej morali biti umivalniki, WC školjke in omarice z ogledalom nameščeni? No, odgovor je preprost: višina je odvisna od tega, kako visoki ste in ali ste fit oziroma ali je vaše gibanje omejeno. Ljudje, visoki okrog 1,76 metra, imajo srečo, saj so ravno prav visoki glede na standarde, ki določajo višine namestitve. Če ste višji, bo seveda 80-cm višina za namestitev umivalnika za vas premajhna. Standardna višina 40 cm za stranišče bo morda prav tako premajhna, saj boste v tem primeru prej klečali kot sedeli na stranišču – to bo morda boljše za vaše telo, vendar se boste težje spet dvignili.

Če vodovodarjem ne boste dali drugih navodil, bodo sanitarne elemente namestili glede na standardne višine. V nasprotnem primeru se z vodoinštalaterskim podjetjem ali birojem za načrtovanje glede tega dogovorite vnaprej in sklenite zavezujoč dogovor. Prav tako vam priporočamo, da vodovodarja na ta dogovor opomnite, tik preden bo začel namestitev.

Izdelki, ki so enostavni za uporabo

Katera kopalnica je primerna za vas?

Popolna kopalnica lahko izpolni celo vrsto želja in zahtev. In kakšne so vaše potrebe? Ali vam je pomemben prostor, čistoča ali dizajn? So vam všeč izdelki, preprosti za uporabo, ali imate raje posebne dodatke za udobje, ki vam ga nudi npr. straniščna školjka s prho Geberit AquaClean? Ali pa vam je morda ljubši univerzalni dizajn? Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, bomo vaš vsakdan poenostavili s pametnimi rešitvami za kopalnico.

Več prostora v kopalnici
Več čistoče v kopalnici
Več funkcionalnega dizajna v kopalnici
Več udobja v kopalnici
Več dostopnosti za gibalno ovirane osebe v kopalnici
Več preprostosti za uporabo v kopalnici