Geberit Silent-Pro SuperTubeOdvodnjavanje brez obvodnih cevi ali padcev

Manj kanalov – več možnosti

Večstanovanjska hiša
Vrstna hiša

Nove armature Geberit Silent-Pro SuperTube ustvarjajo prostor in odpira povsem nov svet možnosti pri načrtovanju in projektiranju večetažnih stavb. Kombinacija visoko zvočno izoliranega odtočnega sistema Geberit Silent-Pro s tehnologijo SuperTube poenostavi polaganje vertikalnih vodov tudi v višjih stavbah:

  • odtekanje vode večetažnih stavb brez prepovedanih območij priključitve
  • Vodoravne cevi lahko položite brez padca do 6 metrov s premerom d110 ali do 4 metre s premerom d90
  • Obvodni vodi niso več potrebni
  • Večja izkoriščenost stavb zaradi večje zmogljivosti odtekanja

Sanitarno načrtovanje brez kompromisovVaše ugodnosti

Poenostavljen vertikalni vod

Odprava obvoda omogoča racionalizacijo drenažnega sistema.

Več prostora

Vodoravne cevi omogočajo naklone do 6 mm.

Višja pretočnost

Odcepi Geberit Silent-Pro SuperTube dosegajo 15 % večjo pretočnost v primerjavi z običajnimi odtočnimi sistemi.

Sprememba smeri zavoja blizu stropa

Višina prostora v kleteh ali podzemnih parkiriščih se lahko v celoti izkoristi, saj se lahko zavoj za spremembo smeri položi blizu stropa in pri dolžinah do 6 metrov ni potreben naklon.

Regulirani odtoki v odtočnem sistemu

Trije izpopolnjeni fitingi omogočajo hidravlično optimiziran odtočni sistem na podlagi načela SuperTube z neprekinjenim zračnim stolpcem v celotnem odtočnem sistemu. To zagotavlja stalno odzračevanje kanalizacijskega voda brez obvoda.

Nemoteno delovanje odtočnega sistema z Geberit Silent-Pro SuperTube je potrdil neodvisni preskusni inštitut, TÜV Rheinland.

Elementi sistema Geberit Silent-Pro SuperTube

Geberit Silent-Pro

Geberit Silent-Pro SuperTube na kratkoDelovanje odtočnega sistema

Običajni odtočni sistemi zahtevajo območja brez povezav. Odtočne cevi se prezračujejo z uporabo obvodnih cevi in 45° kolena preusmerjajo odpadno vodo. Vodoravne cevi morajo imeti naklon v kanalizacijskem vodu. Vse te zahteve vodijo do izgube prostora in s tem zmanjšane uporabne površine.

Tukaj Geberit Silent-Pro SuperTube zagotavlja optimalno izrabljen razpoložljivi prostor. Neprekinjen zračni stolpec v celotnem odtočnem sistemu odvaja vodo iz kanalizacijskega voda. Območja prepovedanih priključkov in obvodne cevi za odtok stavbe niso več potrebne. Horizontalni cevovodi, načrtovani z Geberit Silent-Pro SuperTube nimajo naklona v kanalizacijskem vodu do 6 metrov pri premeru d110 in do 4 metre pri premeru d90.

Z Geberit Silent-Pro SuperTube ni nobenih omejitev, povezanih z običajnimi odtočnimi sistemi.

Načrtovanje z Geberit Silent-Pro SuperTubeEnostavno sanitarno načrtovanje

Inštalacija z Geberit Silent-Pro SuperTube

Preizkušena orodja za načrtovanje Geberit BIM Plug-in in Geberit ProPlanner sta na voljo za pomoč pri načrtovanju Geberit Silent-Pro SuperTube odtočnega sistema. Ti orodji za načrtovanje omogočata hitro in brezhibno modeliranje in potrjevanje odtočnega sistema. Geberit Silent-Pro SuperTube upošteva jasna pravila načrtovanja za celoten vod. Poleg splošno veljavnih pravil za odtočne sisteme je treba upoštevati dve jasni točki:

  • Odcepne fitinge Geberit Silent-Pro Carve je treba načrtovati povsod tam, kjer so bili prej v vodu načrtovani odcepni fitingi.
  • Ustrezna pravila načrtovanja za Geberit Silent-Pro SuperTube je treba upoštevati pri prehodu vertikalnega voda v vodoravni zbirni vod ali pri načrtovanju odmika.

V nasprotnem primeru se načrtujejo odtočni in zbirni vodi odcepa v skladu z lokalnim standardom ali DIN EN 12056-2:2001-01. Načrtovanje odtočnih cevi še nikoli ni bilo tako enostavno.

Več informacij o načrtovanju odtočnega sistema Geberit Silent-Pro SuperTube najdete v našem priročniku za načrtovanje.

Preizkušene in potrjene lastnosti za zanesljiv postopek načrtovanja

Preizkušena funkcionalnost in hidravlična zmogljivost

Preizkušeno pri TÜV Rheinland LGA Products v Nemčiji. Sistem je bil preizkušen v primerjavi z običajnimi odtočnimi sistemi v skladu s standardom DIN EN 12056-2.

Močna zvočna izolacija

Enake zvočno-izolacijske lastnosti kot Geberit Silent-Pro. (Poročilo o preskusu »akustičnih lastnosti« v skladu z DIN 4109 in DIN EN 14366, ki ga je pripravil inštitut Fraunhofer za gradbeno fiziko IBP, Nemčija)

Preverjena protipožarna zaščita

Poročilo o razvrstitvi za protipožarno zaščito v skladu s standardom EN 13501-2 za protipožarno objemko Geberit RS90 Plus EN in Geberit Silent-Pro BottomTurn.

Spremenljiva orodja za načrtovanje

Poleg Geberit BIM Plug-in in Geberit ProPlanner so drugi zunanji ponudniki še Linear, Dendrit in Trimble.

Orodja za načrtovanjeza Geberit Silent-Pro SuperTube

Kvadrat vtičnika BIM s konceptom gradbišča kopalnice v ozadju

Geberit BIM Plug-in

Geberit v podporo tehničnemu načrtovanju stavbnih sistemov ponuja proizvajalcem prilagojeno vsebino BIM poleg običajnih podatkov CAD. Podatki so sestavljeni iz parametričnih 3D-modelov, ki vsebujejo metapodatke, značilne za posamezen artikel. Zaradi tega je veliko lažje izvesti digitalno tehnično načrtovanje stavbnih sistemov z izdelki Geberit v programski opremo za načrtovanje Autodesk® Revit® – iz virtualnega modela stavbe do seznama materialov.

Več o Geberit BIM Plug-in

Na tej sliki je prikazana kompilacija podjetja Geberit in njegovega strokovnega znanja pri digitalnem načrtovanju rešitev za odvodnjavanje streh Pluvia v računskem orodju ProPlanner. Za zagotavljanje pravilnih izračunov se uporablja umetna inteligenca.

Geberit ProPlanner

Programska oprema za načrtovanje Geberit ProPlanner je prilagojena potrebam vodovodarjev in izvajalcev vodovodnih storitev, ki upravljajo projektno načrtovanje in izračune sami.

Izvedite več o Geberit ProPlanner

Ponudba izdelkov Geberit Silent-Pro SuperTubePodatki o izdelkih, vsebina BIM in še več

Odkrijte podobne izdelke