Trikrat proti nebuTrIIIple na Dunaju (Avstrija)

Dunaj raste - proti nebu. Na nekdanjem mestu stare carinarnice se dvigajo tri stolpnice z imenom TrIIIple z do 33 nadstropji in preko 1000 stanovanjskimi enotami. Na vrhu vsake so izdelki Geberit.

Tri stolpnice z do 33 nadstropij, več kot 1000 stanovanjskih enot, okoli 70 000 m² skupne površine in projekt, vreden več kot 300 milijonov evrov: TrIIIple ob Donavskem kanalu na Dunaju navdušuje s številkami. In s kančkom razkošja: strešni bazen, bivalni prostor s knjižnico, kuhinja za prireditve, saloni za žar, gaming, kino, ter skupne strešne terase, restavracije in bari določajo bivalni občutek v stolpnicah TrIIIple.

Pomemben element na obzorju

Dve stolpnici s klasičnimi stanovanji sta bili dokončani avgusta 2021, ena z opremljenimi mikro stanovanji je od konca marca 2021 tudi že vseljena. To Dunaju ne doda le več kot 1000 stanovanjskih enot, temveč tudi značilno podobo njegovi veduti.

Razdelitev stolpov na različne višinske cone je namenjena vizualizaciji, da so tri stavbe med seboj v dialogu, da so povezane. Območja odražajo obseg mesta. Prednost imajo tudi v tem, da lahko stanovalci opišejo, kje živijo – na primer v zgornjem delu, nad veliko teraso.

Pametno odvodnjavanje streh

Pogled v notranjost osupljive zgradbe pokaže, da izdelki Geberit pomembno prispevajo k funkcionalnosti nebotičnikov. Strešni sistem za odvodnjavanje Geberit Pluvia ne zagotavlja le učinkovitega odvajanja vode, ampak omogoča tudi maksimalno izrabo prostora, saj zahteva le nekaj vertikalnih cevi.

Zvočna izolacija je odločilen dejavnik tudi pri stolpnicah. Gradbeniki skupine Soravia so se zato odločili sistem odvodnjavanja Geberit Pluvia izdelati iz materialov Geberit Silent-db20. Montažni elementi za WC Huter in podometni splakovalniki Geberit Sigma, ki so nameščeni v stolpnicah TrIIIple, so že serijsko opremljeni z zvočno izolativnimi seti in zato zelo primerni za vgradnjo v več stanovanjske stavbe.

Dejstva

Geberit Know-how

Geberit Know-how

  • Sistem za oskrbo Geberit Mapress
  • Sistem za oskrbo Geberit Mepla
  • Sistem za odvajanje vode Silent-PP
  • Sistem za odvodnjavanje streh Geberit Pluvia
  • Huter elementi
  • Podometni splakovalniki Geberit Sigma
  • Geberit ONE umivalnik in WC školjka

Slike