Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Gospodarno odvodnjavanje visokih zgradb

Geberit Sovent

Optimiziran pretok za visoke zgradbe
Fazonski kosi Geberit Sovent z optimiziranim pretokom omogočajo cenovno ugodno razporeditev odvodnih padnih vodov v visokih zgradbah. Za večkratno vrednost povečajo kapaciteto cevi, montaža vzporednega odzračevalnega voda pa ni potrebna.

Težke naloge za strokovnjake za hidravliko
Zaradi hitro spremenljivih se tlakov v običajnih odvodnih padnih vodih nad določeno dolžino se lahko pojavijo nezaželeni stranski učinki. Zaradi hitro spremenljivih tlakov lahko na primer pride zaradi podtlaka do popolnega izsesanja etažnih cevi, ki so priključene na padni vod, ali izpihanja cevi zaradi nadtlaka. Zato kanalizacijski sistem številnih visokih zgradb vključuje široko dimenzionirane kanalizacijske vode in vzporedno odzračevalno cev, ki je v rednih presledkih povezana s kanalizacijskim vodom.

Gospodarna alternativa običajnim kanalizacijskim vodom
Geberit s fazonskim kosom Geberit Sovent nudi cenovno ugodno in tehnično dovršeno razvito alternativo običajnemu dizajnu sistemov za odvodnjavanje v visokih zgradbah. Sovent preprečuje hidravlične zapore v odvodnih padnih vodih zaradi etažnih priključkov in posledično izboljša pretočnost odvodnih padnih vodov. Hkrati Sovent zagotavlja oskrbo z zrakom med priključno cevjo za odpadno vodo in odvodnim padnim vodom, zaradi česar vzporedni odzračevalni vodi niso potrebni. Dodatno pa pregrada preprečuje, da bi pena ali brizgi vode zašli v priključno cev za odpadno vodo.

Združljivi s sistemom in trdni
Geberit Sovent je na voljo za odvodne padne vode s premerom 110 ali 160 mm. Fazonski kos je izdelan iz odporne plastike PE-HD in ga je mogoče združiti s kanalizacijskimi vodi Geberit PE ali Geberit Silent-db20.Običajni priključek etažnih cevi na odvodni padni vod Geberit Sovent
Ko se voda v odvodnem padnem vodu pomeša z vodo iz etažne cevi, lahko nastane podtlak ali nadtlak ter povzroči neželene stranske učinke, saj lahko pride do izsesanja ali izpihanja cevi. Hidravlično optimiran fazonski kos za etažni priključek omogoča uporabo manjših odvodnih padnih vodov in opustitev vzporednega odzračevalnega voda, kar prihrani stroške in prostor.