Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Kakovostni materiali za izpolnjevanje najstrožjih zahtev

Geberit Mapress nerjavno jeklo

Za najstrožje zahteve glede kakovosti in varnosti
Od oskrbe s pitno vodo do kompleksnih sistemov za oskrbo v industrijskih okoljih in izjemno kritičnih inštalacij na primer za bolnišnice ali hotele – Geberit Mapress nerjavno jeklo je prava izbira za vse sanitarne projekte z najstrožjimi zahtevami. S fitingi in široko ponudbo cevnega materiala je sistem primeren za transport procesne vode, stisnjenega zraka, plina, kemikalij in številnih drugih različnih medijev ter ne samo za varne in zanesljive inštalacije pitne vode.

Nadzor nad direktivami, uredbami in standardi
Geberit Mapress nerjavno jeklo je mogoče razkužiti kemično in s toploto, če tako zahtevajo veljavne direktive in standardi oz. če je omrežje za oskrbo kontaminirano. Poleg certifikata VdS so sistem za uporabo v sistemu brizgalk za gašenje odobrili tudi vsi glavni mednarodni certifikacijski organi.
Iz higienskih razlogov so vsi stiskalni fitingi Geberit Mapress zatesnjeni z zaščitnim čepom, ki ga je treba odstraniti šele pred uporabo. Barva čepa hkrati nakazuje možnost uporabe. Pri standardni uporabi je sistem Mapress nerjavno jeklo odobren za obratovalne temperature od -30 °C do 120 °C in maksimalni tlak 1,6 MPa (16 barov). Namene uporabe in temperaturna območja je mogoče razširiti s posebnimi tesnilnimi obroči, na primer za uporabo s solarnimi sistemi.

Pregled prednosti izdelka


Ponudba fitingov iz nerjavnega jekla Geberit vključuje fitinge običajnih velikosti od 12 do 108 mm in več kot 500 fitingov za vsako uporabo. Številni adapterji zagotavljajo optimalne povezave med sistemom Geberit Mapress nerjavno jeklo in drugimi sistemi za oskrbo Geberit.


Zlitina sistema Geberit Mapress nerjavno jeklo je optimalno prilagojena različnim uporabam. Vsebnost molibdena na primer presega specifikacije v veljavnih evropskih standardih. Zagotavlja stabilnost in najvišjo zaščito pred korozijo. Posebna toplotna in mehanska obdelava vseh fitingov omogoča homogeno, visokokakovostno strukturo materiala fitinga, cevi in zvarov. Ta učinkovita obdelava zagotavlja optimalno plastičnost in potrebno dolgoročno tesnenje. Gladke površine zagotavljajo odlično prileganje tesnilnega obroča in optimalno higieno.


Področja uporabe
Inštalacije pitne vode
Odprta in zaprta vodovodna omrežja
Distribucija deževnice do vrednosti pH > 4,0 pH
Sistemi stisnjenega zraka do 2,5 MPa (25 barov) – upoštevati je treba dovoljenja
Solarni sistemi z modro lakiranim O-tesnilnim obročem iz fluor kavčuka (FKM) od -25 °C do +180 °C
Distribucija inertnih plinov, kot sta dušik in ogljikov dioksid
Distribucija kurilnega olja EL z modro lakiranim O-tesnilnim obročem iz fluor kavčuka (FKM)
Trajno nameščeni gasilni sistemi, vključno s sistemi brizgalk za gašenje: mokro gašenje s črnim O-tesnilnim obročem; suho gašenje z modro lakiranim O-tesnilnim obročem iz fluor kavčuka (FKM)
Plinske inštalacije z naravnimi plini (NG) in utekočinjenimi plini (LPG) z rumenim tesnilnim obročem HNBR

Geberit Mapress nerjavno jeklo – pregled prednosti izdelka

1

Indikator stisnjenja

Hitri vizualni pregled

Po ustreznem stiskanju je mogoče novi indikator stisnjenja na vseh fitingih Geberit Mapress nerjavno jeklo preprosto ročno odstraniti. Že pred tlačnim testom je mogoče razlikovati med stisnjenimi in nestisnjenimi priključki. S pomočjo modre barve indikatorja stisnjenja je mogoče jasno določiti material. Za lažje razlikovanje sta na indikatorju stisnjenja natisnjena logotip Geberit in mere.

2

Zaščitni čep

Zaščita pred prahom in umazanijo

Vse stiskalne spojke kovinskih fitingov Geberit so opremljene z zaščitnim čepom. Zahvaljujoč odlični montaži varuje oskrbovalno omrežje pred prahom in umazanijo ter izboljša varnost. Barva zaščitnega čepa prav tako kaže namen uporabe.

3

Cevni zvar

Cevi s homogeno strukturo materiala

Posebni postopek toplotne obdelave zagotovi homogeno strukturo materiala in zvare brez robov. Zahvaljujoč visokokakovostnemu proizvodnemu postopku je cev Geberit Mapress nerjavno jeklo ena izmed najbolj varnih.

4

Mehanska trdnost

Raznolike možnosti uporabe

Usklajeni sestavni deli zagotavljajo izjemno stabilnost sistema Geberit Mapress. Doseči je mogoče obratovalne tlake 2,5 MPa (25 barov) in več. Visoka mehanska trdnost omogoča raznolike uporabe sistema, ki obsegajo mnogo več kot le običajne hišne inštalacije.

5

Oblikovanje tesnilnega obroča

Za trajno pritrditev in visoko stopnjo varnosti

Med postopkom stiskanja stiskalna čeljust orodja za stiskanje Geberit Mapress oblikuje tesnilni obroč v vnaprej določeno obliko. Med tem postopkom obroč absorbira dodatno energijo za trajno in zanesljivo tesnenje. Rezultat: stiskalni sistem Geberit Mapress nerjavno jeklo učinkovito deluje že 40 let.

6

Tesnilni obroč

Prepoznavanje nestisnjenih fitingov med tlačnim testom

Tesnilni obroč zagotavlja dodatno varnost indikatorja stisnjenja. Zahvaljujoč njegovi posebni obliki nestisnjeni priključki med tlačnim testom puščajo. To preprečuje morebitne poškodbe med delovanjem.

7

Zvar fitinga

Perfektni termalni zvari

Čist zvar na stični površini tesnilnega obroča prispeva k trajnemu tesnenju sistema in prostikorozijski odpornosti. Zvar mora izpolnjevati Geberitove stroge zahteve glede kakovosti. Posebna toplotna obdelava zagotavlja homogeno strukturo materiala in s tem optimalni postopek stiskanja.

8

Površina materiala

Gladka površina

Izjemno gladka površina je predpogoj za dodano varnost sistema in dolgoročno tesnenje. Zvari so zglajeni z mehansko končno obdelavo, ki omogoča optimalni pretok in položaj tesnilnega obroča. Tesnenje sistema zagotavljajo vrednosti hrapavosti, ki so pod vrednostmi, kot jih določajo standardi.

9

Geometrija fitinga

Kompakten dizajn

Kompaktna geometrija fitingov zavzema manj prostora in tako omogoča bolj tesne kombinacije fitingov. Geberit ponuja tudi številne fitinge, ki so usklajeni s raznolikimi nameni uporabe.

10

Zlitina

Visoka varnost materiala in sistema

Rezultat optimalne sestave zlitine je visoka stopnja varnosti materiala in sistema. Ta varnost je tudi rezultat našega strogega proizvodnega standarda, ki presega določila veljavnih standardov. Minimalna vsebnost molibdena v sistemu Geberit Mapress je 2,3 %.