Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Večja prilagodljivost, boljše delovanje

Sistem večplastnih cevi Geberit Mepla

Prednosti sintetičnih in kovinskih sistemov
Sistem večplastnih cevi Geberit Mepla združuje prednosti sintetičnih in kovinskih materialov. To omogoča hiter napredek na mestu vgradnje v skladu z veljavnimi standardi in predpisi. Uporaba sistema Mepla je prilagodljiva in hitra ter zagotavlja trajno tesnenje.

Odporen proti koroziji, trpežen in lahek
Sistem Geberit Mepla je odporen proti koroziji in lažji, a oblikovno bolj stabilen in trpežen od plastičnih cevi. Sistem je bil testiran v skladu s standardom EN ISO 21003 in tako v skladu z vsemi veljavnimi standardi. Brez predhodne analize pitne vode je primeren za uporabo z vsemi kakovostmi pitne vode in ga je mogoče uporabiti za pitno vodo in inštalacije za ogrevanje.

Še bolj gospodaren
Zahvaljujoč fleksibilnim cevem in hitri, zanesljivi tehnologiji povezovanja je sistem Geberit Mepla gospodarno privlačen. V primerjavi z drugimi inštalacijskimi tehnikami omogoča do 20-odstotne prihranke, saj je potrebno manj cevnega materiala in dela ter manj fitingov. Geberit MeplaTherm s cevmi in fitingi za inštalacije za ogrevanje dopolnjuje ponudbo izdelkov. Na voljo so stiskalni fitingi iz PVDF, medenine in rdeče litine.

Pregled prednosti izdelka


10 dobrih razlogov za Geberit Mepla

1

Visoka stabilnost

Večplastna cev združuje prednosti dveh vrst materialov

Z uporabo visokokakovostne plastike z zamreženim polietilenom in aluminijem smo združili prednosti plastičnih in kovinskih cevnih sistemov. Debela plast aluminija zagotavlja visoko stabilnost in izjemno mehansko trdnost.

2

Upogljive z roko ali orodjem za upogibanje

Za prilagodljivo in zanesljivo uporabo na mestu vgradnje

Cevi Geberit Mepla premera 16 in 20 mm je mogoče preprosto upogibati ročno. So prilagodljive in preproste za polaganje. Za večje premere do 50 mm je mogoče uporabiti orodje za upogibanje.

3

Kakovost zvara

Homogen premaz za najboljše lastnosti upogibanja

Homogena, po dolgem varjena plast aluminija v ceveh Geberit Mepla z gladkim zvarom zagotavlja najvišjo možno stopnjo varnosti in kakovosti. Posledično se plast aluminija ne prekriva. Cev ima v vse smeri enake sposobnosti upogibanja. Zvar zato določa kakovost cevi.

4

Nestisnjeni fitingi puščajo

Nestisnjeni fitingi so jasno vidni med tlačnim testom

Nestisnjeni fitingi Geberit Mepla pri preverjanju tesnenja z vodo puščajo. Voda izteka skozi nestisnjene spoje tudi pri nizkem tlaku vode in med preizkusom tesnenja do 15 barov. Tlačnega testa ni mogoče uspešno zaključiti, dokler niso stisnjeni vsi fitingi.

5

Vodilo stiskalne čeljusti

Napake pri stiskanju niso mogoče

Na fitingu je vodilo, ki zagotavlja, da je stiskalna čeljust nameščena v pravilnem položaju. Vodilo prepreči tudi zdrs ali stisnjenje spoja na napačnem mestu. Tako se preprečijo napake pri stiskanju in zagotovi zanesljiv in trpežen spoj.

6

Zadrževalna sila fitinga

Preprosta, varna montaža, ki jo lahko izvede ena oseba

Posebna plastična rebra na plastičnem fitingu in zadrževalni obroč na kovinskih fitingih zagotavljajo visoko zadrževalno silo v cevi in preprečujejo, da bi fiting med sestavljanjem zdrsnil iz cevi. Tako lahko cevni sistem montira, poravna in stisne ena sama oseba.

7

Vtična globina cevi

Varen nadzor med prehodno montažo in stiskanjem

Vtična globina cevi je vedno dobro vidna. Med montažo je tako zagotovljeno, da je cev pravilno vstavljena v fiting in jo je mogoče pravilno stisniti. Že pri predhodnem sestavljanju cevnega sistema je tako mogoče preveriti položaj cevi.

8

Manj pritrdilnih mest

Brez linearnega raztezanja zaradi temperaturnih odstopanj

Posebna sestava cevi Geberit Mepla z debelo plastjo aluminija preprečuje raztezanje cevi zaradi temperaturnih odstopanj. Pri montaži je zato potrebnih manj pritrdilnih mest kot v primerjavi z običajnimi plastičnimi cevmi.

9

Nadpovprečna natezna trdnost

Varnost za visoke obremenitve

Izjemna natezna trdnost stisnjenih spojev Geberit Mepla zagotavlja zanesljive, trpežne priključke. Kakovost stisnjenega spoja je nenehno pod nadzorom, vedno pa za večkratno vrednost presega vrednosti, ki so določene v standardih. Tako zagotavlja visoko stopnjo zanesljivosti, čeprav je cevni sistem izpostavljen velikim obremenitvam.

10

Notranja površina cevi

Gladka kot steklo za minimalno oprijemljivost

Geberit za izdelavo večslojnih cevi Mepla uporablja materiale, ki zadoščajo najstrožjim higienskim standardom. Gladka notranja površina cevi zagotavlja odlične pretočne količine in zmanjšuje oprijemanje vodnega kamna.

Fitingi Geberit Mepla vključujejo tri varnostne ukrepe: vtična globina cevi je vedno popolnoma vidna in na fitingu vedno označuje pravilen položaj cevi. Zaobljen rob na fazonskem kosu pomaga določiti ustrezen položaj orodja in zagotavlja natančno stiskanje. Nestisnjene priključke pa je mogoče med preverjanjem tesnenja zlahka prepoznati. Poleg fitingov iz PVDF-ja je na voljo širok izbor fitingov iz rdeče litine ali medenine za navojne vezne elemente.


Večplastne cevi Geberit Mepla so sestavljene iz treh plasti. Zunanja plastična plast iz polietilena visoke gostote (PE-HD) nudi zaščito pred korozijo in mehanskimi poškodbami. Sredinska aluminijasta plast zagotavlja stabilnost, upogibljivost in difuzijsko tesnost cevi. Notranja in zunanja plast zamreženega polietilena (PE-Xb) je odporna proti koroziji in varna za uporabo z živili ter jo je mogoče brez dodatnih analiz pitne vode uporabiti za vse kakovosti pitne vode.


Uporaba Geberit Mepla
Cevi za toplo in hladno pitno vodo temperature do 70 °C, PN10
Slana voda
Z osmozo obdelana, popolnoma in delno desalinirana voda in zmehčana voda
Deževnica in meteorna voda do vrednosti pH > 6,0
Odprta in zaprta vodovodna omrežja
Cevi za ogrevanje za priključitev na radiatorje do 85 °C, PN10
Cevi za hlajenje -10 °C do +40 °C, PN10
Sistemi stisnjenega zraka do 10 barov