Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Gibanje čiste vode

Sanitarno splakovanje Geberit in higienski filter Geberit

Vir higienskega sistema pitne vode
Dolgi izpadi in vdor umazanije v sistem pitne vode lahko močno ogrozijo kakovost vode v hišnih inštalacijah. Higienski filter Geberit zagotavlja, da je začetno polnjenje sistema izvedeno v skladu s potrebnimi zahtevami glede higiene. Sanitarno splakovanje Geberit preprečuje daljše izpade delovanja cevnega sistema in zagotavlja, da zaradi stagnacije vode ne more priti do razvoja nevarnih bakterij. Notranji obtočni vod higiensko zagotavlja nizke stroške za energijo in posledično večjo gospodarno učinkovitost.


Veljavni standardi in predpisi določajo, da mora biti inštalacija pitne vode napolnjena s popolnoma higiensko vodo. Higienski filter Geberit zanesljivo zadržuje delce umazanije in bakterije. Priključevanje priloženih natičnih spojev je izjemno hitro. Življenjska doba filtra je približno 6 mesecev ali 3.000 litrov, primeren pa je za polnjenje in inštalacije pitne vode za do 50 stanovanjskih enot. Datum naslednje zamenjave filtra je pravočasno prikazan.


Zaradi neredne porabe vode lahko pride do stagnacije pitne vode v inštalaciji pitne vode in posledično do težav s higieno zaradi mikrobnega onesnaženja pitne vode z nevarnimi bakterijami. Higiensko splakovanje Geberit v rednih intervalih nadomesti pitno vodo v ceveh. Na voljo je z enojnim ali dvojnim priključkom za vodo. Splakovalne količine in intervale splakovanja je mogoče individualno nastaviti in kadarkoli spremeniti. Tako je vedno mogoče zagotoviti pravilno delovanje sistema pitne vode. Higiensko splakovanje Geberit zagotavlja ustrezno rešitev za sprotno preprečevanje higienskih težav v kritičnih območjih, na primer v hotelih ali gostiščih, bolnišnicah ali domovih za ostarele, šolah, športnih objektih, kočah ali počitniških domovih. Preko digitalnega vmesnika ali vmesnika R485 je možna tudi vključitev v centralni nadzorni sistem zgradbe. Pokrivna plošča iz nerjavnega jekla, ki je odporna na vandalizem, omogoča dostop za namene vzdrževanja.


Cev za toplo vodo in cirkulacijski vod v eni cevi: Namesto dveh vzporednih cevi za dovod in povratni vod vroče vode notranji obtočni vod uporablja cev v cevi. Pri montaži sistema pitne vode boste zato hitro napredovali, vaše stranke pa bodo imele hitro dostop do higienične rešitve za oskrbo s toplo vodo, ki je hkrati energetsko varčna.