Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Varni za zaprte tokokroge

Geberit Mapress ogljikovo jeklo

Gospodarna alternativa
Sistem Geberit Mapress ogljikovo jeklo je oblikovan za inštalacije, pri katerih je zahtevana maksimalna gospodarnost. Uporablja se predvsem v sistemih za pripravo tople vode, sistemih hladilne vode, sistemih brizgalk za gašenje, ceveh za distribucijo požarne vode ali omrežjih za stisnjen zrak.

Oplaščene ali pocinkane
Sistemske cevi Geberit Mapress ogljikovo jeklo so izdelane iz nelegiranega jekla in v skladu z izjemno strogimi proizvodnimi standardi ter so na voljo v dveh različnih različicah – s plastičnim plaščem ali zunaj pocinkane. Za sisteme brizgalk za gašenje so na voljo cevi Geberit Mapress ogljikovo jeklo iz nelegiranega jekla, ki so zunaj in znotraj pocinkane.

Različne velikosti za številne uporabe
Cevi Geberit Mapress ogljikovo jeklo s plaščem iz polipropilena so na voljo v velikostih od 12 do 54 mm. Zlasti so primerne za vizualno nevpadljivo nadometno montažo. Cevi Mapress ogljikovo jeklo z zunanjim zaščitnim pocinkanjem in brez plašča so na voljo v velikostih od 12 do 108 mm.

Pregled prednosti izdelka


Fitingi Geberit Mapress ogljikovo jeklo so pocinkani in dodatno prevlečeni s kromatirano zaščitno plastjo. Indikator stisnjenja kot pri vseh sistemih Geberit Mapress prikazuje, ali je bil fiting pravilno stisnjen. Rdeča barva pomeni, da je izdelan iz ogljikovega jekla, mera pa je jasno razvidna. Na voljo je več kot 400 fitingov. Primerni adapterji omogočajo hitre, preproste in varne povezave z drugimi sistemi Geberit.


Sistemske cevi Geberit Mapress ogljikovo jeklo iz nelegiranega jekla so na voljo z ali brez plastičnega plašča. Premeri cevi so na voljo od 12 do 54 mm, na zunanji strani pa so obdane s plastičnim plaščem.


Področja uporabe Geberit Mapress ogljikovo jeklo
Zaprti sistemi vode za ogrevanje
Zaprti sistemi vode za hlajenje
Cevi za distribuiranje ekstra lahkega kurilnega olja in mineralnega olja z modro lakiranim O-tesnilnim obročem iz fluor kavčuka (FKM)
Sistemi stisnjenega zraka do 2,5 MPa (25 barov) – upoštevati je treba dovoljenja
Sistemi brizgalk za gašenje (sistemi mokrih brizgalk) in cevi za distribucijo požarne vode (upoštevati je treba dovoljenja)

10 dobrih razlogov za Geberit Mapress ogljikovo jeklo

1

Preprost priključek

Trajno stiskanje za maksimalno varnost

Na postrgani cevi označite vtično globino in cev vstavite v fiting. Namestite stiskalno čeljust v utor na konturi in stisnite fiting: nepravilno stiskanje tako skorajda ni možno.

2

Hitrejši priključek

Stiskanje namesto varjenja

Stiskanje ni samo preprosto, temveč tudi hitro – pravzaprav je približno dvakrat hitrejše od varjenja. Za vzpostavitev priključka niso potrebne nobene priprave, stiskanje pa je hitro in preprosto. Prirežite, postrgajte, namestite fiting, stisnite – končano.

3

Brez odprtega ognja

Brez nevarnosti požara

Hladno preoblikovanje cevi in fitinga zagotavlja trdnost in tesnost stisnjenega priključka. V nasprotju z varjenjem in spajkanjem tukaj ni potrebna uporaba odprtega ognja ali toplote. Za prenove in popravila niso potrebi nobeni dodatni varnostni ukrepi.

4

Hitri vizualni pregled

Zanesljivo prepoznavanje nestisnjenih priključkov

S pomočjo indikatorja stisnjenja, ki je nameščen na vseh fitingih Geberit Mapress ogljikovo jeklo, je mogoče že pred tlačnim testom prepoznati nestisnjene priključke. Rdeča barva indikatorja stisnjenja jasno označuje material izdelka. Za dodatno jasnost sta natisnjena tudi logotip Geberit in mera.

5

Zaščitni čep

Zaščita pred prahom in umazanijo

Vse stiskalne spojke kovinskih fitingov Geberit so opremljene z zaščitnim čepom. Zahvaljujoč odlični montaži varuje oskrbovalno omrežje pred prahom in umazanijo ter izboljša varnost. Barva zaščitnega čepa prav tako kaže namen uporabe.

6

Sistemske cevi

Premaz za zaščito pred korozijo

Plastičen plašč polipropilena (PP) zanesljivo ščiti sistemske cevi iz ogljikovega jekla velikosti od 12 do 54 mm pred zunanjo korozijo. Za individualne rešitve pri prenovah in novogradnjah, nadometne in podometne montaže so vse sistemske cevi iz ogljikovega jekla velikosti od 12 do 108 mm na voljo tudi v pocinkani različici.

7

Mehanska trdnost za velike obremenitve

Raznolike možnosti uporabe

Usklajeni sestavni deli zagotavljajo izjemno stabilnost sistema Geberit Mapress. Doseči je mogoče obratovalne tlake 2,5 MPa (25 barov) in več. Visoka mehanska trdnost omogoča raznolike uporabe sistema, ki obsegajo mnogo več kot le običajne hišne inštalacije za ogrevanje.

8

Sferoidizacija tesnilnega obroča

Za trajno pritrditev in visoko stopnjo varnosti

Med postopkom stiskanja stiskalna čeljust orodja za stiskanje Geberit Mapress oblikuje tesnilni obroč v vnaprej določeno obliko. Med tem postopkom obroč absorbira dodatno energijo za trajno in zanesljivo tesnenje. Rezultat: stiskalni sistem Geberit Mapress učinkovito deluje že 40 let.

9

Tesnilni obroč

Prepoznavanje nestisnjenih fitingov med tlačnim testom

Tesnilni obroč zagotavlja dodatno varnost indikatorja stisnjenja. Zahvaljujoč njegovi posebni obliki nestisnjeni priključki med tlačnim testom puščajo. To preprečuje morebitne poškodbe med delovanjem.

10

Homogena struktura

Perfektni termalni zvari

Predvsem v območju naleganja tesnilnega obroča v notranjosti fitinga je čist zvar ključnega pomena za trajno tesnost sistema in za izboljšanje protikorozijske odpornosti. Zvari morajo izpolnjevati zahteve glede kakovosti Geberit. Zato posebna toplotna obdelava zagotavlja homogeno strukturo materiala in posledično optimalno stiskanje.