Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Gradnja za prihodnje generacije

Kdor gradi odgovorno, gradi trajno in tako ustvarja kakovost bivanja tako v sedanjosti kot tudi v prihodnosti. Zato podjetje Geberit vedno posveča veliko pozornost proizvodnji po trajnostnem načelu in najzahtevnejših standardih ter zagotavlja inovativne sistemske rešitve za ekološko gradnjo.

Zahvaljujoč učinkovitemu ekološkemu menedžmentu vzdolž celotne oskrbovalne verige se Geberit leto za letom ponaša z izjemnimi rezultati: na primer z vedno manjšim poseganjem v okoljsko ravnovesje ali zniževanjem emisij CO2.

Ekološka gradnja predstavlja pomembno prihodnosti. Geberit že dandanes nudi obširno paleto proizvodov, ki veljajo kot sonaravne sanitarne rešitve, hkrati pa z majhno porabo energije in vode ter z okolju prijaznimi materiali prispevajo k izboljšanju kakovosti življenja. Del odgovornega oblikovanja proizvodov pa sta tudi zvočna izolacija in enostavna odstranitev v odpad.

Številni gradbeni certifikati, na primer LEED, BREEAM, DGNB, Green Star in drugi predstavljajo mednarodno priznane ateste ekološke proizvodnje. Vsi pa cenijo veliko več, kot le varčevanje z energijo: zagotavljajo učinkovito koriščenje naravnih virov, nizke stroške življenjskega ciklusa, fleksibilnost uporabe, udobje bivanja, varnost, majhno poseganje v okolje in vseobsežno visoko kakovost izdelave.

Geberit nudi široko paleto proizvodov, ki izpolnjujejo te kriterije in omogočajo pridobivanje certifikatov. Z neoporečnimi in okolju prijaznimi materiali, ki posedujejo najboljše akustične lastnosti za večje bivalno udobje, s sistemi proizvodov, ki dopuščajo veliko fleksibilnost in zagotavljajo dolgo dobo dobavljivosti nadomestnih delov ter z nizkimi stroški življenjskega ciklusa proizvodov.


Inovativnost je osrednji pojem blagovne znamke Geberit. Že v procesu razvoja so naši proizvodi temeljito preizkušeni in optimirani z ozirom na ekološke značilnosti. Na rastoče zahteve na področju ekološke gradnje se že dandanes odzivamo s široko paleto proizvodov, na primer:

  • sistemi za pitno vodo Mepla in Pushfit, ki so zanesljivi, higienski, v celoti reciklirni in se z ozirom na ekološko stopinjo odlikujejo po nizki porabi energije in nizkih emisijah ogljikovega dioksida
  • Kanalizacijski sistemi Silent-db20 in Silent-PP z izboljšano zvočno izolacijo in enostavno montažo
  • Podometni splakovalniki z dvokoličinskim splakovanjem, ki v največji možni meri izkoristijo potencial varčevanja vode v gospodinjstvu in skupaj z enoto za odvajanja neprijetnega vonja DuoFresh izničijo neprijeten vonj, pri tem pa varčujejo z energijo
  • Sistem odvodnjavanja streh Pluvia, ki z ravnih streh učinkovito odvaja vodo, poleg tega pa je izjemno primeren tudi za zbiranje deževnice
  • Elektronske armature za umivalnike tipa 185/186, ki varčujejo vodo in so odslej dobavljive tudi kot samozadostne rešitve

S popolnoma usklajenimi komponentami Geberitovih inštalacijskih sistemov in celovitih rešitev se lahko uresničijo po meri izdelani donosni načrti, pa naj gre pri tem za posodobitev kopalnice ali pa za povsem nov projekt. Statika, protipožarna zaščita, zvočna izolacija in izolacija pred vlago so temeljito preizkušene lastnosti, celotna inštalacija pa se lahko izvede iz iste roke. Ob vsem tem je ohranjena velika fleksibilnost, kar dopušča morebitne naknadne spremembe brez nepotrebne izrabe virov ali povišanja stroškov življenjskega cikla. Za enostavno, hitro in zanesljivo načrtovanje podjetje Geberit povrhu vsega ponuja programsko opremo ProPlanner.