Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Preprečevanje razširjanja, preden postane še huje

Geberit rešitve za protipožarno zaščito

Vrhunski varnostni standardi za protipožarno zaščitene inštalacije

Požarov ni možno v popolnosti preprečiti, posebej nevarni pa postanejo, če razni nezavarovani jaški omogočajo hitro razširjanje ognja po zgradbi. Geberitove rešitve za protipožarno zaščito preprečujejo širjenje ognja po hišni inštalaciji. Naše rešitve neprestano izpopolnjujemo na podlagi stalnih raziskav, zato ustrezajo najvišjim varnostnim standardom.


Protipožarna manšeta Geberit prepreči, da se ogenj po kanalizacijskem sistemu razširi v druga nadstropja ali sosednja stanovanja. Pod vplivom vročine se material v protipožarni manšeti razširi, kanalizacijski sistem pa s tem skrči, kar prepreči razširjanje ognja v druga nadstropja ali prostore. Zato ustreza gradbenim zahtevam, ki predpisujejo preprečevanje razširjanja dima in ognja.


Geberit sistem stropnih zapor nudi enostavno in zanesljivo rešitev za ognjevarno zapiranje stropnih prebojev, ki se lahko montirajo v stropne konstrukcije in inštalacijske jaške. Obseg dela za zapiranje prebojev zmanjša na najmanjšo možno mero in zagotovi zanesljivo protipožarno zaščito. Sistem stropnih zapor poseduje splošno gradbeno nadzorno dovoljenje in ustreza zadevnim standardom in predpisom. Inštalaterji in projektanti sanitarnih sistemov so lahko tako prepričani, da uporabljajo zakonsko ustrezne proizvode.


Protipožarne manšete Geberit na servisnih odprtinah za splakovalnik, na splakovalnem kolenu v stranišče in na odtočnem kolenu iz stranišča preprečijo razširjanje ognja v horizontalni smeri. Deli pribora protipožarne manšete se ujemajo z inštalacijskimi sistemi Geberit Duofix in Geberit GIS in ustrezajo najvišjim varnostnim standardom.