Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Gradnja za prihodnje generacije

Kdor gradi odgovorno, gradi trajno in tako ustvarja kakovost bivanja tako v sedanjosti kot tudi v prihodnosti. Zato podjetje Geberit vedno posveča veliko pozornost proizvodnji po trajnostnem načelu in najzahtevnejših standardih ter zagotavlja inovativne sistemske rešitve za ekološko gradnjo.

Zahvaljujoč učinkovitemu ekološkemu menedžmentu vzdolž celotne oskrbovalne verige se Geberit leto za letom ponaša z izjemnimi rezultati: na primer z vedno manjšim poseganjem v okoljsko ravnovesje ali zniževanjem emisij CO2.

Ekološka gradnja predstavlja pomembno prihodnosti. Geberit že dandanes nudi obširno paleto proizvodov, ki veljajo kot sonaravne sanitarne rešitve, hkrati pa z majhno porabo energije in vode ter z okolju prijaznimi materiali prispevajo k izboljšanju kakovosti življenja. Del odgovornega oblikovanja proizvodov pa sta tudi zvočna izolacija in enostavna odstranitev v odpad.

Gradnja po trajnostnem načelu pomeni tudi povezovanje vrhunskega dizajna in estetike z zdravjem, dobrim počutjem in udobjem.

Proizvodi Geberit se odlikujejo po okolju prijaznih materialih brez škodljivih snovi, zato zagotavljajo vrhunsko higieno pitne vode in puščajo minimalni ekološki odtis. Naše cevi za oskrbo in odvajanje je možno v celoti reciklirati in zagotavljajo najvišje življenjsko udobje zahvaljujoč idealni zvočni izolaciji. Sanitarni elementi Monolith povezujejo vrhunski dizajn z varovanjem naravnih virov, s čimer so si prislužili znak učinkovitosti za vodo WELL v najvišji kategoriji A.


Podjetje Geberit že desetletja dokazuje, da je dolgoročen poslovni uspeh vsekakor združljiv z okolju prijaznim in socialno odgovornim poslovanjem. Trajnostno usmerjeno poslovno upravljanje nam pomaga prihraniti stroške in znižati tveganja na najnižjo možno mero. Naša namera je ostati vzornik in uveljavljati standarde za stranke, dobavitelje in druge partnerje. To vključuje varčevanje vode, trajnostne proizvode, okolju in naravnim virom prijazno proizvodnjo; preskrba in logistika po visokih okoljskih in etičnih standardih kot tudi odlični delovni pogoji za naše zaposlene.

Rezultati so prepričljivi: po eni strani smo leto za letom uspeli znižati poseganje v okolje, emisije ogljikovega dioksida in porabo vode, po drugi strani pa proizvodi Geberit bistveno prispevajo k reševanju najpomembnejšega svetovnega vprašanja.

Podjetje Geberit že dolgo išče odgovore na vprašanje: "Kako ohranjamo vodo". Na primer s stalnim zniževanjem splakovalne količine, z učinkovitimi armaturami za umivalnike in svojo predanostjo čisti pitni vodi ter s partnerstvom s švicarsko dobrodelno organizacijo Helvetas.

Pet proizvodov znamke Geberit si je že prislužilo znak učinkovitosti za vodo WELL najvišje kategorije A, ki našim strankam na prvi pogled posreduje informacijo o učinkovitosti proizvoda pri ohranjanju vodnih virov. Znak izhaja iz dobro znanega znaka učinkovitosti za gospodinjske električne priprave in dovoljuje odgovorno uporabo vode, našega dragocenega naravnega vira.

S celotnim obsegom splakovalnikov z dvokoličinskim in ustavitvenim splakovanjem, proizvedenim od leta 1998 smo prihranili približno 12.000 milijonov kubičnih metrov vode v primerjavi z običajnimi splakovalnimi sistemi. Samo v letu 2011 je prihranek vode znašal 1.700 milijonov kubičnih metrov. To je več kot polovična letna poraba vseh gospodinjstev v Nemčiji.