Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Strah pred močnim dežjem ni potreben

Sistemi za odvodnjavanje streh Geberit

Varno odvodnjavanje velikih strešnih površin
Odvodnjavanje velikih strešnih površin je vedno bolj pomembna naloga v sodobnih stanovanjskih, industrijskih, gospodarskih in visokih konstrukcijah, v številnih državah pa je odvodnjavanje velikih strešnih površin urejeno tudi z nacionalnimi predpisi in standardi. Zaradi pogostih obilnih padavin so zahteve glede načrtovanja in izvajanja sistemov za odvodnjavanje vedno strožje, saj je le tako mogoče zagotoviti varno odstranjevanje tudi velike količine vode.

Gospodarni sistem z visoko zmogljivostjo odtekanja
Geberit s podtlačnim strešnim vtočnikom Geberit Pluvia in s trpežnimi ter prilagodljivimi kanalizacijskimi vodi PE-HD omogoča izvedbo gospodarnega celostnega sistema za odvodnjavanje deževnice, ki je primeren tudi za velike količine vode. So hidravlično optimirani, zaradi česar je zmogljivost odtekanja skoraj dvakrat večja od običajnih sistemov z enako velikostjo cevi. Varnostni prelivi Geberit zagotavljajo dodatno varnost za ekstremne vremenske razmere.

Preprosto načrtovanje s programsko opremo Geberit ProPlanner
Programska oprema Geberit ProPlanner je primerna za načrtovanje sistemov za odvodnjavanje streh. Geberit nudi izvajanje izračunov tudi kot storitev.


Dvojna količina odtekanja pri polovičnem premeru cevi
Geberit s podtlačnim sistemom Geberit Pluvia že več desetletij določa standarde na področju odvodnjavanja streh. Zahvaljujoč posebnemu dizajnu strešnega vtočnika Pluvia se dovodne cevi in odvodni padni vodi v primeru dežja zapolnijo hitro in brez zračnih žepkov. V ceveh nastane zaprt vodni steber, ki v sistemu cevi ustvari podtlak in odsesa vodo. Visoka pretočna hitrost omogoča znatno hitrejše odvodnjavanje vode, izboljša učinek samočiščenja in zmanjša nevarnost zamašitev.

Več oblikovalske svobode, več gospodarne učinkovitosti
Geberit Pluvia omogoča arhitektom več svobode pri oblikovanju, saj je potrebnih manj strešnih vtočnikov, odvodnih padnih vodov in podzemnih cevi, pri načrtovanju pa več ni treba predvideti padcev za dovodne cevi do odvodnih padnih vodov. Geberit kot storitev nudi tudi programsko opremo Geberit ProPlanner za izračunanje sistemov za odvodnjavanje streh.


Odporne na visoke temperature in agresivne medije
Kanalizacijski vodi Geberit PE-HD iz poletilena visoke gostote, ki je izjemno trpežen cevni material, so primerni za različne možnosti uporabe v sistemih za odvodnjavanje streh, v industriji, v gospodarskih ali laboratorijskih objektih, vkopani, v betonskih ali v mostnih konstrukcijah. Na material ne vpliva niti vroča voda temperature do 80 °C – ali celo do 100 °C, če gre za obremenitev za kratek čas in brez mehanske obremenitve. Odporni so na približno 95 % vseh običajno razpoložljivih alkalov, kislin in kemikalij. Cevi in fazonski kosi Geberit so brez lomljenja ali trajnega preoblikovanja odporni tudi na udarce, padce ali pritiske do 150 kPa.

Geberit PE – dolgoročno stabilne povezave
Cevi Geberit PE so na voljo v velikostih od DN 30 do DN 300 in v različnih oblikah fazonskih kosov, za povezovanje katerih je mogoče uporabiti varjenje z ogledalom, varjenje elektro spojk, navojne priključke ali prirobnice.Dodatne informacije:

o montaži in izvedbi