Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Novo obzorje Milana

Pretočno optimizirani Sovent mešalni fazonski kosi Geberit

Obzorje okrožja Porta Nuova

Okrožje Porta Nuova v Milanu je bilo pred kratkim popolnoma preoblikovano. V območju okoli železniške postaje Garibaldi s površino 290.000 kvadratnih metrov je bilo zgrajenih 20 visokih zgradb, več parkov, nova postaja podzemne železnice in več podzemnih parkirišč. Porta Nova se lahko s svojo sistematično trajnostno zasnovo uporabi kot navdih za prihodnje urbanistične projekte.

Prestižne zgradbe v novem okrožju vključujejo UniCredit Tower in dve visoki stanovanjski zgradbi "Bosco Verticale". Iz stekla in jekla zgrajeni UniCredit Tower, v katerem je sedež banke UniCredit bank, zajema tri nebotičnike, od katerih je najvišji visok 231 metrov. To pomeni, da je omenjeni kompleks trenutno najvišja zgradba v Italiji. Od zgradbe, v kateri bo delalo 4000 zaposlenih, se pričakuje, da bo zmanjšala emisije CO2 za približno 30 odstotkov.


  • Visoka stanovanjska zgradba
  • Visoka stanovanjska zgradba

Manj kot pet minut od Unicredit Towerja stojita dve visoki stanovanjski zgradbi "Bosco Verticale", ki bosta dejavno prispevali k izboljšanju okoljskih pogojev in povečali biotsko raznovrstnost velikih mest. V omenjenih stolpnicah – visokih 80 in 112 metrov – je 50.000 kvadratnih metrov bivalnih površin in 10.000 kvadratnih metrov "gozdnih" površin, saj so zunanje fasade zgradb prekrite s 730 drevesi, 5.000 grmi in 11.000 talnimi rastlinami. Vsako stanovanje v tem kompleksu visokih zgradb ima velik balkon z lastnim miniaturnim gozdom, ki zagotavlja zaščito pred soncem, hrupom in onesnaženim mestnim zrakom.

Fitingi Geberit PE Sovent

Sovent mešalni fazonski kosi Geberit z optimiziranim prostorninskim tokom omogočajo optimalno izvedbo kanalizacijskih vodov v visokih zgradbah. Preprečujejo vodne blokade v kanalizacijskem vodu, kar po eni strani poveča kapaciteto tega cevovoda največ za faktor 4 in hkrati pomeni, da ni treba namestiti ločenega odzračevalnega voda. V nasprotju s sistemom odvodnjavanja streh, v podtlak v kanalizacijskih vodih ni zaželen dejavnik. Ta bi izsušil pasti, zaradi česar bi postale neučinkovite. Zato so običajni kanalizacijski vodi brez fitingov Geberit PE Sovent opremljeni s prezračevalnim sistemom. Z Geberit PE Sovent fitingom d110 so strokovno znanje in izkušnje Geberit o vodi na voljo tudi za kanalizacijske vode s premerom 110 mm. Kanalizacijski vodi teh dimenzij lahko odvajajo odpadno vodo iz 93 nadstropij (6.2 projektiranih enot) in so nameščeni predvsem v visoke hotelske, stanovanjske in poslovne zgradbe, vključno z UniCredit Towerjem (231 metrov) in dvema visokima stanovanjskima zgradbama "Bosco Verticale".