Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Nova sodišča

Elektronski krmilniki za splakovanje pisoarjev in straniščnih školjk podjetja Geberit

Sodišče, Hasselt (BE)

Sodišče, Hasselt (BE)

Arhitekti Jürgen Mayer H. so v Hasseltu v Belgiji na mestu nekdanje železniške postaje zgradili novo sodišče. Zgradba s svojim videzom, ki niha med oblikovalskim pečatom in kiparstvom, vključuje vse značilnosti te nenavadne berlinske arhitekturne pisarne. Poleg pisarniških prostorov je v zgradbi sodišča policijska postaja, sodne dvorane in knjižnica za študente prava. Ukrivljena fasada je sestavljena iz nepravilno oblikovane jeklene mreže in steklenih površin.


  • Sodišče, Hasselt (BE), zraven železniške postaje
  • Sodišče, Hasselt (BE), vhod

Investitor: SOHA Stedelijke ontwikkelingsmaatschappij, Hasselt (BE) v sodelovanju z občino Hasselt in Euro Immo Star (BE)
Arhitekti: Jürgen Mayer H., Berlin (DE)
Zaključek del: 9/2013
Vodovodni inštalaterji: Borzee nv, Heusden (BE); Peeters & Zonen nv, Bree (BE)

Sodišče, Eisenstadt (AT)

Sodišče, Eisenstadt (AT)

Novo sodišče v Eisenstadtu v avstrijski zvezni deželi Gradiščanski je manj vpadljivo na pogled in se osredotoča na funkcionalnost. Zgradba se hkrati uporablja za sodišče in zapor ter s svojo temnordečo kovinsko zunanjostjo, ki spominja na zaveso, ustvarja diskretne rešetke. V postopku gradnje zgradbe je bila poudarjena predvsem odlična kakovost arhitekture in trajnost. Zgradba izpolnjuje zahteve avstrijskega nizkoenergetskega standarda.


  • Sodišče, Eisenstadt (AT), steklena streha
  • Sodišče, Eisenstadt (AT), celica

Investitor: Bundesimmobiliengesellschaft, Dunaj (AT)
Arhitekti: YF architekten, Dunaj (AT)
Zaključek del: 6/2013
Vodovodni inštalater: BACON, Dunaj (AT)

Elegantne rešitve, ki vključujejo ukrepe proti vandalizmu

Krmilniki za splakovanje pisoarjev Geberit

Krmilniki za splakovanje pisoarjev brez dotika podjetja Geberit zagotavljajo boljšo higieno uporabnikov v poljavnih in javnih območjih. Poleg tega zagotavljajo, da uporabnike vedno čaka čisto splaknjeno in higiensko okolje. V javnih zgradbah z velikim številom obiskovalcev, kakršni sta dve novi zgradbi v Hasseltu in Eisenstadtu, v katerih veljajo stroga varnostna pravila, so nujne tudi funkcije odpornosti na namerno uničevanje. Zato so bili na obeh lokacijah vgrajeni elektronski krmilniki za splakovanje pisoarjev in straniščnih školjk.

Skriti krmilnik za splakovanje pisoarja se diskretno nahaja za keramiko WC-ja, s čimer zagotavlja neomejene možnosti za dizajn WC prostorov ter hkrati varuje tehnologijo, ki vzpostavlja učinkovito zaščito pred nastankom škode zaradi uporabe sile. V sifon je vgrajen senzor, ki zagotavlja zanesljiv način zaznavanja uporabe pisoarja in previsokega oz. prenizkega nivoja vode v njem.