Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Popolnoma odpravljen moteči hrup v ozadju

Geberitovo strokovno znanje in izkušnje na področju zvočne izolacije

St. Regis Hotel v Abu Dabiju

V hotelu St. Regis Saadiyat Island v Abu Dabiju je 380 razkošnih sob in apartmajev ter osem restavracij, trije družabni prostori in 2800 kvadratnih metrov velik konferenčni prostor. V povezanem stanovanjskem kompleksu je tudi 259 stanovanj in 33 vil.


Akustično udobje

V ekskluzivnem letovišču se vse vrti okrog udobja. Del tega je potreba po miru in sprostitvi. Moteči zvoki niso zaželeni. Zato je zvočna izolacija postala pomemben dejavnik akustičnega udobja, kajti zvok tekoče vode v tehničnih sistemih zgradb in cevovodih lahko postane še posebej neprijeten vir hrupa. Zvok kanalizacijske vode spada med največje vire hrupa.

Zvočno optimizirani materiali za proizvode

Hrup, ki ga na splošno povzroča sanitarna tehnologija, se zmanjša z uporabo zvočno optimiziranih materialov za proizvode. Geberit zagotavlja odlične rešitve na tem področju, zato je bil že od samega začetka upoštevan v povabilu na razpis za St. Regis. Cevni sistem Geberit Silent-db20 je bil spoznan za ključni element v zasnovi razkošnega hotela. Kanalizacijski vodi, položeni na območjih, ki so manj občutljiva na hrup, so bili opremljeni s sistemom Geberit PE.

Celovit sistem zvočne izolacije

Cevi, kolena in odcepi kanalizacijskega sistema Geberit Silent-db20 so izdelane in visoko zvočno optimizirane plastike, ki nedvomno zmanjša prenos hrupa. Vendar se tako visoke zahteve po zvočni izolaciji lahko na optimalni način izpolni le z uporabo sistema – tj. v omrežju usklajenih, zvočno-izolacijsko optimiziranih posameznih komponent. V povezavi z montažnim sistemom Geberit Duofix intenzivne razvojne dejavnosti v podjetju Geberit na področju požarne zapore skupaj z zvočno izolacijo zagotavljajo optimalno raven varnosti za komponente v primeru požara.

Sistem kot enota

Poleg tega so vse pomembne komponente že vključene v ta sistem: podometni splakovalni sistemi za stranišča, cevi za čisto ali pitno vodo z ustreznimi priključki za kopalno kad, prho in umivalnik, odzračevalni vodi za sistem cevi za odpadno vodo in podporni sistem z opaženjem. Zaradi celovitega pristopa k sistemu kot eni sami enoti se lahko hrup občutno zmanjša in istočasno optimizira akustično udobje.

Laboratorij za gradbeno tehnologijo in akustiko

Geberit ima v Joni edinstven laboratorij za gradbeno tehnologijo in akustiko. Namensko zgrajeni laboratorij, v katerem se lahko preizkuša akustične lastnosti celotnih sistemov hišnih inštalacij, vsako leto sprejme od 5000 do 6000 obiskovalcev. Namen različnih preizkusov je raziskati prenašanje zvoka v območja v sosednjih bivališčih. Zapleteno prenašanje zvoka v večnadstropni stanovanjski zgradbi se simulira s pomočjo horizontalnih, vertikalnih in diagonalnih meritev, nato pa se podrobno analizira. To pomeni, da se Geberit nenehno ukvarja z optimizacijo obstoječih sistemov in razvojem novih.