Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Prepoznavne ikone

Aktivirna tipka Geberit Sigma30 (prej Bolero)

Obzorje nad New Yorkom

Visoka stanovanjska zgradba »One57« v New Yorku (ZDA)

Prebujanje v sončni vzhod nad Atlantikom, večerjanje ob sončnem zahodu nad Centralnim parkom in ščetkanje zob pred spanjem ob pogledu na Kip svobode – vsi ti čudoviti razgledi iz enega samega stanovanja. To je izkušnja, ki jo nudi »One57«, ena najvišjih visokih stanovanjskih zgradb v New Yorku. Objekt je zasnoval francoski arhitekt Christian de Portzamparc in je le ena med mnogimi visokimi zgradbami, ki so kot gobe po dežju vzklile v tej ameriški metropoli. Obsega 75 nadstropij, v katerem je 135 stanovanj ter hotel z 210 sobami in apartmaji.

Investitor: Extell Development Company, New York (ZDA)
Arhitekti: Christian de Portzamparc, Pariz (Francija)
Zaključek del: februar 2014
Vodovodni inštalater: PAR Plumbing, oddelek družbe PAR Group, Lynbrook (ZDA)


Zgradba Laces, sedež podjetja Adidas

»Laces«, zgradba za raziskave in razvoj, sedež podjetja Adidas, Herzogenaurach (Nemčija)

Prostori podjetja Adidas v slogu kampusa (»World of Sports«) že obsegajo številke značilne zgradbe. Leta 2011 je na tem mestu zrasla nova zgradba za raziskave in razvoj pod imenom »Laces«, ki obsega nove delovne prostore za približno 1700 oblikovalcev, razvijalcev, raziskovalcev in tržnih strategov. Zgradba je bila med obstoječe objekte kampusa integrirana kot lebdeči kontrast črni, ležeči strukturi središča Adidas Brand Center. Namen dizajna je bil ustvariti zgradbo, ki odseva blagovno znamko. To načelo je bilo uporabljeno za arhitekturno obliko, zlasti pa za delovno okolje in vsakodnevne ustvarjalne dejavnosti. Končni rezultat je bil koncept zgradbe v obliki obroča s prehodi nad atrijem, ki so prepleteni videti kot vezalke (ang. laces), po čemer je zgradba dobila svoje ime.

Investitor: Adidas AG, Herzogenaurach (Nemčija)
Arhitekt: kadawittfeldarchitektur, Aachen (Nemčija)
Zaključek del: junij 2011
Vodovodni inštalater: Imtech AG, podružnica Nuremberg (Nemčija)


Aktivirna tipka Geberit Sigma30

Aktivirna tipka Geberit Sigma30

Podometne splakovalnike Geberit že desetletja uporabljajo po vsem svetu. Ko je splakovalnik vgrajen, je vidna samo aktivirna tipka. Ob zanesljivem delovanju je ključnega pomena tudi dizajn aktivirne tipke. Geberit s svojimi številnimi rešitvami glede dizajna z uporabo različnih površin in oblik arhitektom ter notranjim oblikovalcem ponuja širok nabor izdelkov in obilo ustvarjalne svobode. Kot primer lahko navedemo, da so vse kopalnice v 135 stanovanjih in 210 hotelskih sobah zgradbe One57 ter vse kopalnice v Adidasovi zgradbi »Laces« opremljene z aktivirno tipko Geberit Bolero. Od leta 2016 naprej bomo aktivirno tipko Bolero nadomestili z aktivirno tipko Geberit Sigma30. Sigma30 je na voljo v šestih različnih barvnih izvedbah, med drugim tudi v barvah sijajni krom in mat krom. Ima dve tipki, ki uporabniku omogočata, da sprosti bodisi veliko bodisi malo količino vode, kar vam daje možnost, da varčujete pri porabi vode.