Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Varno odvodnjavanje v vsakem primeru

Geberit hidravlika za odpadno vodo

Sistemi odvajanja vode in odplak za najvišje zahteve

Sodobna gradnja podlega vedno višjim zahtevam, tudi kar se tiče kanalizacijskih sistemov. Predvsem v nebotičnikih in velikih javnih ali gospodarskih poslopjih je treba varno in zanesljivo odvajati velike količine vode na velike razdalje. Za zagotavljanje stalnega varnega odvajanja, tudi v koničnih časih, podjetje Geberit razvija hidravlično optimirane inovativne proizvode in rešitve, ki izpolnjujejo splošne zahteve glede varnega odvajanja, protipožarne zaščite in zvočne izolacije ter ekološko učinkovitega izkoriščanja virov.


Podjetje Geberit je predvsem za izpolnitev visokih zahtev glede kanalizacijskih sistemov v nebotičnikih razvilo sistem Geberit Sovent. Zahvaljujoč svoji obliki, ki skrbi za optimalen pretok, priključni kosi Geberit Sovent olajšajo optimalno dimenzioniranje odtočnih cevi. Z uporabo tega sistema se kapaciteta odtočnih cevi poveča do faktorja 4, hkrati pa ni več potrebna vgradnja ločenega odzračevalnega voda. Tako je tudi v koničnih časih zagotovljeno varno odvajanje in hkrati gospodarna inštalacija.


Za razliko od običajnih inštalacij odvodnjavanje streh Geberit Pluvia deluje po sistemu podtlačnega sesanja. Strešni vtočniki so oblikovani tako, da preprečijo vstop zraka. Zato se cevi hitro napolnijo in s sklenjenim vodnim stolpcem ustvarijo podtlak v cevovodu. To omogoča, da se skozi cevi s polovičnim premerom pretaka dvojna količina vode. Geberit Pluvia strešni vtočniki so direktno pod streho povezani s skupnim vodom brez padca. Na ta način se lahko voda odvaja z velike površine strehe z enim samim odvodnikom. To poenostavi načrtovanje in skrajša gradbeni čas.


Geberit Silent-db20 poleg izjemne zvočne izolacije odlikujejo tudi odcepi za optimalen pretok. Zaradi svoje posebne oblike, se lahko ti tako imenovani "swept entry" odcepi obremenijo močneje od običajnih fazonskih kosov. Z vgradnjo teh odcepov se lahko skozi odtočne cevi pretaka do 60% večja količina odpadne vode.