Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Mir in tišina v domači inštalaciji

Geberit sistemi zvočne izolacije

Inštalacije Geberit: take, da tudi sosedje mirno spijo

Tekoča voda ustvarja zvoke, ki se lahko širijo skozi hišo in motijo druge stanovalce. Ker je hrup postal prava ekološka nevarnost, Geberit svoje elemente za hišno inštalacijo optimira z ozirom na zvočno izolacijo tako, da sosedov nočni obisk stranišča nikomur ne moti spanca. Zahvaljujoč hidravlično optimiranim fazonskim kosom, zvočno izolativnim materialom in akustično ločeni montaži, sistemi Geberit omejijo prenos zvoka na najmanjšo možno mero. Geberit vzdržuje lastne akustične laboratorije za izboljšavo zvočne izolacije.


Samonosni montažni elementi sistemov Geberit Duofix in Geberit GIS omejijo tako imenovani zvok v telesu. Inštalacijski sistemi in sanitarni elementi so ločeni od gradbenega tkiva, da se prepreči nastanek zvočnih mostov do sosednjih prostorov. Z zvočno izolacijskim setom se lahko keramični elementi visečih straniščnih školjk dodatno učinkovito akustično ločijo od ploščic.


Odvodni sistem Geberit Silent-db20 zagotavlja zelo dobro zvočno izolacijo v zgradbah z visokimi zahtevami glede zvočne izolacije. Z mineralnimi vlakni ojačana umetna masa omili ustvarjanje hrupa, rebrasti hidravlično optimirani fazonski kosi pa utišajo hrup tekoče vode. To zagotavlja nizko emisijo hrupa. Dodatno jo zagotovi tudi velika lastna teža cevi in fazonskih kosov ter dušilniki hrupa, ki so nameščeni v udarnih conah.


Z vtičnim kanalizacijskim sistemom Geberit Silent-PP lahko projektanti sanitarne tehnike in inštalaterji gospodarno in enostavno ter hitro in varno v projekte vključijo tišji kanalizacijski sistem. Sistem je hidravlično in akustično optimiran in ponuja široko izbiro dimenzij, fazonskih kosov in veznih elementov. Ujema se s kanalizacijskimi sistemi Geberit Silent-db20.