Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Socialni projekt pomoči v Romuniji

Hospice Casa Sperantei, Bukarešta

V Romuniji letno umre preko 60,000 oseb zaradi raka ali ostalih bolezni. Statistični podatki pričajo, da več kot 94% Romunov, ki trpijo za resno boleznijo, nima dostopa do potrebne oskrbe.

Pred nekaj meseci se je v središču Bukarešte začela gradnja novega hospic centra, ki bo zagotavljal tako oskrbo nastanjenih bolnikov kot tudi dnevno oskrbo. Center bo tudi središče za izobraževanje zdravstvenih delavcev, ki izvajajo obiske pacientov na domu. Projekt je podprla organizacija Hospice Casa Sperantei, ki že deluje v nekaj hospic centrih po Romuniji in se financira izključno iz donacij.

Geberit je prevzel izgradnjo vseh sanitarnih prostorov v hospicu in brezplačno zagotovil svoje izdelke. V avgustu 2013 bo ekipa Geberita z osmimi praktikanti izvedla svoje delo, nato pa bodo prostovoljno sodelovali pri obiskih mladih v drugih hospic centrih in na domovih pacientov.