Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Socialni projekt pomoči v Indiji 2014

KIRAN Village, Varanasi

Oktobra 2014 se je Geberit podal v Indijo z ekipo 10 mladih (od tega osem praktikantov v Geberitu) in dveh nadzornikov. Pot jih je vodila od Delhija do Varanasija. Od tam jih je avtobus popeljal do 90 minut oddaljene vasi KIRAN.

KIRAN Village v mestu Varanasi, kjer prebiva 1,2 milijona ljudi in stoji na bregovih rek Ganga in Uttar Pradesh, je leta 1990 ustanovila “Sangeeta” Judith Keller. Švicarska redovnica je prepoznala veliko potrebo po rehabilitacijskem centru za otroke in mladostnike z zmanjšanimi sposobnostmi v tej regiji.

Šola in rehabilitacijski center za 360 otrok

Danes šolo obiskuje 300 otrok in mladostnikov iz okolice, dodatnih 60 pa jih tam tudi živi. Poleg šolanja jim KIRAN Village ponuja pripravništvo na področju vrtnarstva, tesarstva in krojaštva ter v lastni delavnici za protetiko in ortopedijo, ki proizvaja proteze in ostale pripomočke za otroke, ki so jih prizadele različne bolezni.

Geberitova ekipa z osmimi pripravniki prenavlja sanitarije

Večina sanitarnih prostorov v KIRAN Village je v zelo slabem stanju.Geberitova ekipa osmih pripravnikov si je kot cilj zastavila prenovo čim več sanitarnih prostorov v dveh tednih, kolikor je trajal njihov obisk v oktobru in novembru 2014. Podporo so jim nudili zaposleni v KIRAN Village in uslužbenec Geberita v Indiji, ki je bil tudi odgovoren za zaključek projekta in nadaljnje vzdrževanje.