Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Socialni projekt v Južni Afriki

Osnovna šola Cottonlands, Verulam

Socialni projekt Geberit 2015 v Južni Afriki

Geberit je leta 2015 nadaljeval s svojo tradicijo izvajanja socialnih projektov. Tako kot leta 2012 so v okviru lanskega projekta praktikanti odpotovali v Južno Afriko – tokrat v bližino pristaniškega kraja Durban v provinci KwaZulu-Natal, kjer je osnovna šola Cottonlands nujno potrebovala pomoč.

Osnovna šola Cottonlands je bila zgrajena leta 1945 in namenjena za okoli 500 otrok, vendar jo danes obiskuje približno 1.000 učencev. Ta številka se bo v prihodnje zaradi hitre rasti prebivalstva v Cottonlandsu še povečala. Infrastrukturo je treba nujno obnoviti.

Edina šola v skupnosti približno 15.000 prebivalcev je za učence brezplačna. Pet kuharjev – ki delajo v majhni kuhinji, veliki le šest kvadratnih metrov – skrbi, da je dekletom in fantom na voljo kosilo. V šoli je bilo 18 stranišč in samo v dveh tekoča voda.

Geberit Južna Afrika je skupaj z lokalnim gradbenim podjetjem načrtoval in izvedel pripravljalna dela, da bi lahko ekipa Geberit med svojim obiskom Novembra 2015 v največji možni meri obnovila sanitarne inštalacije.