Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Socialni projekt pomoči v Srbiji

Šola v Kraljevu

3. novembra 2010 ponoči je hud potres uničil velike predele mesta Kraljevo. Kraljevo leži v osrednji Srbiji in ima okoli 100.000 prebivalcev. Potres je poškodoval veliko šol. Nekatere med njimi so morali zapreti.

Stanje infrastrukture v šolah v Kraljevu je bilo kritično že pred potresom, zaradi velikega navala beguncev v to regijo v devetdesetih letih med zadnjo vojno v Jugoslaviji. Potres je le še poslabšal stanje. Veliko šol se je tako moralo soočiti z nujnim renoviranjem, med njimi tudi dve osnovni šoli, šola IV kraljevački bataljon in šola Svetozar Markovic, s skupnim številom 2.000 učencev in 120 učiteljev.

Sedem sanitarnih prostorov v obeh šolah je bilo treba popolnoma obnoviti. V podjetju Geberit smo izdelali načrt in izvedli obnovo ter priskrbeli novo opremo v obliki 20 straniščih školjk, 11 pisoarjev in 18 umivalnikov. Projekt je izvedlo podjetje Geberit Prodaja d.o.o. Kolegi v Beogradu so izvajali projekt skupaj z lokalnimi oblastmi in partnerji pri načrtovanju. Tehnično pomoč pri izvedbi projekta pa so nudili tudi Geberitovi zaposleni iz Švice in Nemčije. Konec junija 2011 je tim enajstih sodelavcev preživel dva tedna na licu mesta pri izvajanju del.