Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več informacij najdete v Politiki spoštovanja zasebnosti.

Strinjam se

Socialni projekt pomoči v Indiji

Pentakatha School, Puri

Več kot 160.000 ljudi živi v indijskem mestu Puri, v federativni državi Orissa v Bengalskem zalivu. mesto se ponaša s hinduističnim templjem Jagannath, ki mesto Puri uvršča med najbolj posvečena mesta in zato predstavlja tudi eno izmed najbolj priljubljenih ciljev v Indiji. Večina prebivalstva v Puriju nima dostopa do nikakršne osnovne sanitarne infrastrukture.

Otroci od 5 do 14 let starosti obiskujejo šolo, ki jo je ustanovila švicarska fundacija Usthi Foundation. Otroci živijo v bližnji ribiški vasici Pentakatha, ki je zgrajena iz gruče preko 5.000 kolib. Švicarska organizacija je leta 1992 poskrbela za vodnjak sveže vode v šoli Pentakatha School, po 18 letih za stranišča, ki so potrebna prenove.

V sodelovanju z lokalnim gradbenim podjetjem in fundacijo Usthi Foundation je Geberit zgradil nove sanitarne prostore s stranišči, umivalniki in prhami za deklice in dečke. Del projekta je bila tudi solarna naprava za ogrevanje vode in enostavne metoda za odvajanje odplak.